Lekker en zorgeloos bakken zonder allergenen? Dat kan met het nieuwe boek van Yves Thomaes: ‘Lekker zonder allergenen’. Je hoort het steeds vaker; mensen die allergisch zijn voor lactose, gluten, pinda’s of eieren. Wat is allergie nou eigenlijk? Allergie is een reactie van het menselijk afweersysteem op bepaalde stoffen van buitenaf – ook wel de ‘allergenen’ – en is de meest voorkomende chronische ziekte. Wanneer je een van deze allergieën hebt, kan dat behoorlijk lastig zijn wat betreft je dagelijkse voeding. Het wordt helemaal een uitdaging als je ook nog eens een combinatie van verschillende voedselallergieën blijkt te hebben.
Kookboek
Yves Thomaes ontwikkelt al jaren recepten zonder allergenen in samenwerking met de Vlaamse Coeliakievereniging. Eerder in zijn boekenreeks verschenen: ‘Lekker zonder gluten’ en ‘Lekker zonder suiker’. Hiermee speelt de schrijver goed in op de huidige problematiek wat betreft voedselbeperkingen, restricties of allergieën. In het bijzonder bij de mensen met meerdere voedselallergieën, zul je niet zo gauw een gewoon kookboek in de keuken aantreffen. Vandaar dat Thomaes op het idee kwam om een boek te schrijven met zoveel mogelijk allergeenvrije recepten.
Eenvoudige, allergeenvrije recepten
De eerste pagina’s van het boek worden gewijd aan het uitleggen van wat voedselallergieën nu eigenlijk precies zijn en bovendien wat het betekent om ermee te moeten leven. Verder bevat het boek bevat zo’n vijftig eenvoudige allergeenvrije recepten voor het hele gezin, opgedeeld in categorieën zoals; brood, koekjes, cake, taarten, en ijs!
De recepten zijn vrij van gluten, ei, lactose, soja, sesam, pinda en noten. Melkeiwitten worden tot een minimum beperkt. Bij de recepten worden ook enkele tips gegeven over het eventueel vervangen van producten. Zowel een lekker als informatief en handig bakboek dus!
Oók mensen zonder allergieën kunnen uiteraard genoeg lekkere inspiratie uit dit bakboek op doen. Bovendien is het een mooie gelegenheid om eens extra stil te staan bij de mensen die dagelijks de uitdaging met hun allergie(ën) moeten aangaan!
Winnen!
Heb of ken jij iemand met voedselallergieën? Laat ons dan via Facebook weten welk allergeen vrij recept je het liefst zou willen bakken, lekker voor jezelf of lekker voor die ander! Zondag maken we een winnaar bekend!
Tekst: Maartje Meijers voor Vivonline.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 juni 2015
Eivissa Food
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
21 januari 2016
Get fit with HIIT
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
14 maart 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –