Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
30 april 2014
ONE event!
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
8 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –