Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
22 mei 2015
Smaak en kleuren
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
2 juli 2016
3 x ei love you
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
10 juni 2015
SLA: het kookboek
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
2 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –