Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
22 juni 2021
10 x spijsvertering tips voor op vakantie
25 juli 2015
Voeding met Viv
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
6 september 2016
Opleiding tot Hormoontherapeut
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
14 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –