Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
13 augustus 2015
Homemade Hummus
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
4 oktober 2017
Help mij water drinken
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
21 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –