Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
3 september 2015
Gezonde chocopasta
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
20 juni 2016
3 x koffievervangers
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
26 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –