Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerde berichten
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
30 april 2014
ONE event!
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
1 april 2015
Saoto soep
25 juli 2015
Voeding met Viv
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
8 mei 2014
Mom in shape
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
8 augustus 2015