Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
25 juni 2015
Eivissa Food
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
21 april 2019
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –