Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
13 oktober 2018
Sushi omelet
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
26 januari 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –