Oatmeal of havermout is al twee jaar ons go-to ontbijtje. Nu hebben we een heerlijk recept speciaal voor jou, lees snel verder.
Tuurlijk zijn er periodes dat we dagen achter elkaar bananenijs eten, een pannenkoeken verslaving hebben of ons nog beter willen voelen door boekweit. Toch komen we altijd weer terug bij ons vertrouwde, warme bakje havermout. Het is gewoon altijd goed!
De topping verandert maar de bereiding van de oatmeal niet, koken in water en smeuïg maken door plantaardige melk… echt perfect! Havermout vult goed maar gek genoeg hebben wij altijd trek, wanneer er een drukke ochtend op de planning staat waar eten erbij in zal schieten is een eetlepel amandelpasta de truc. De pasta met havermout zorgt voor een idioot lang en verzadigd gevoel. tip van de dag:)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 klein kopje havermout of havermout vlokken (100 gram)
- 1 klein kopje plantaardige melk, ik koos voor rijstemelk (300ml)
- half kopje kokend water (200ml)
- 2 eetlepels amandelpasta
Topping (optioneel)
- blauwe bessen
- frambozen
- banaan
- pompoenzaden, zonnebloemzaden of cacaonibs
Bereiding
- Dit ontbijtje is zo gemaakt en daarom perfect op een ochtend dat je weinig tijd hebt.
- Kook het water en giet het daarna in een kleine steelpan, voeg hier de havermoutvlokken of de gewone havermout bij en zet het vuur laag.
- Roer goed door en doe de deksel erop. Laat je havermout in tien minuten gaar koken.
- Wanneer je havermout zacht en smeuïg is voeg je de plantaardige melk toe. Zet het vuur hoger en blijf je oatmeal doorroeren tot de melk is opgenomen en je een dikke pap overhoudt.
- Verdeel je havermout over twee bakjes. Roer door elk bakje een eetlepel amandelpasta en giet er wat rijstsiroop overheen. Dit is het moment dat je los kan gaan, de toppings!
- Versier je oatmeal bijvoorbeeld met vers fruit, zaden of cacaonibs, geraspte kokos is trouwens ook heel lekker!
Heb je zin in nog meer havermout receptjes? Probeer dan eens deze appeltaart van havermout.
Tekst: Sanne van Rooij voor VIVONLINE
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
9 november 2014
Herfstige salade
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
31 maart 2015
Gifvrij eten
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
15 februari 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –