Ben jij al bekend met orthomoleculaire geneeskunde? In de orthomoleculaire geneeswijze wordt er gewerkt met stoffen die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. Het uitgangspunt van deze geneeswijze is het afvoeren van afvalstoffen, het aanvullen van tekorten en het aansterken van je lichaam door optimale voeding.

Langdurige tekorten van micro-nutriënten, dit zijn vitaminen, mineralen en sporenelementen, kunnen leiden tot vele stoornissen in onze stofwisseling. Tekorten kunnen ontstaan door bijvoorbeeld gebrek aan mineralen in de bodem en daardoor in onze voeding, belasting met schadelijke stoffen, bestrijdingsmiddelen, straling, luchtvervuiling en stress. En, helaas, ook door de manier van onze voedselbereiding. Vaak door verhitting gaan vele goede stoffen verloren.

Afvoeren van afvalstoffen

Orthomoleculaire geneeskunde heeft een wetenschappelijke basis. Met orthomoleculaire therapie kunnen veel ziekteprocessen positief worden bestreden. De therapie bevordert het afvoeren van afvalstoffen, aanvullen van tekorten en het aansterken door optimale voeding. Een leefwijze die orthomoleculair verantwoord is kan veel bijdragen aan een gezond lang leven. Omdat ieder mens anders is, wordt er een voedingsadvies in combinatie met voedingssupplementen speciaal op de persoon afgestemd. Het is wel zo dat je niet meteen resultaat kunt verwachten: een stofwisseling veranderen vergt veel tijd en inzet.

Onderhoudsmonteurtjes

Wij bestaat uit meer dan 100 biljoen cellen die allemaal een functie hebben en allemaal gevoed moeten worden. Al deze cellen hebben ook “onderhoudsmonteurtjes” die ervoor moeten zorgen dat de cellen goed blijven functioneren. Als deze monteurtjes niet gevoed worden of hun werk niet goed doen, sterft een groot deel af of ze functioneren slecht. Hoe groter dit aantal, hoe groter de kans dat je ziek wordt of allerlei klachten krijgt. Voeding, beweging en orthomoleculaire voedingssuppletie zorgen ervoor dat biochemische processen in die meer dan 100 biljoen cellen die je hebt, zo goed mogelijk verlopen. Vele ziekten en lichamelijke klachten en ongemakken zijn gerelateerd aan ons nieuwe welvaartsgedrag en onze leefstijl, zoals Diabetes, een verhoogd cholesterol, hart- en vaatziekten en kanker. Maar ook gewrichtsklachten, reuma, maag- en darmklachten, huidproblemen en ga zo maar door.

Teveel aan gifstoffen

Probeer dit eens tot je door te laten dringen: Je lichaam is niet ziek omdat je lichaam een tekort heeft aan een bepaald medicijn. Je lichaam is ziek omdat het juist een teveel heeft aan gifstoffen die het lichaam niet meer kan verwerken. Als je wordt geboren in goede gezondheid, dan zijn alle organen aanwezig om hun specifieke functie optimaal te verrichten. Dat doet het lichaam door gebruik te maken van de voedingsstoffen, beweging en informatie die dagelijks aan uw lichaam geboden worden. Elke informatie, beweging, voeding en emotie, moet een goede en opbouwende prikkel zijn. Als de informatie niet goed is, of als je lichaam niet in staat is deze te verwerken, kunnen er klachten ontstaan. Elk orgaan in het lichaam is opgebouwd uit miljoenen cellen met specifieke functies. Deze functies kunnen alleen verstoord worden als de toegediende of binnenkomende prikkels niet goed, onjuist of ongezond zijn. Een orgaan wordt niet zomaar ziek en een orgaan gaat niet plotseling anders functioneren. Er is altijd een oorzaak voor het slecht functioneren van een orgaan of lichaamsdeel. Door je lichaam goed te voeden door gezond eten, met beweging en de juiste emoties, blijf je op natuurlijke wijze gezond.

Uiteraard ontkomen we niet altijd aan medicijnen. Maar hoe langer je zonder medicijnen kunt, hoe beter het is voor je lichaam.

Tekst: Hanneke de Haas voor VivOnline

Bron: www.natuurdietisten.nl

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten