Ben jij al bekend met orthomoleculaire geneeskunde? In de orthomoleculaire geneeswijze wordt er gewerkt met stoffen die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken. Het uitgangspunt van deze geneeswijze is het afvoeren van afvalstoffen, het aanvullen van tekorten en het aansterken van je lichaam door optimale voeding.
Langdurige tekorten van micro-nutriënten, dit zijn vitaminen, mineralen en sporenelementen, kunnen leiden tot vele stoornissen in onze stofwisseling. Tekorten kunnen ontstaan door bijvoorbeeld gebrek aan mineralen in de bodem en daardoor in onze voeding, belasting met schadelijke stoffen, bestrijdingsmiddelen, straling, luchtvervuiling en stress. En, helaas, ook door de manier van onze voedselbereiding. Vaak door verhitting gaan vele goede stoffen verloren.
Afvoeren van afvalstoffen
Orthomoleculaire geneeskunde heeft een wetenschappelijke basis. Met orthomoleculaire therapie kunnen veel ziekteprocessen positief worden bestreden. De therapie bevordert het afvoeren van afvalstoffen, aanvullen van tekorten en het aansterken door optimale voeding. Een leefwijze die orthomoleculair verantwoord is kan veel bijdragen aan een gezond lang leven. Omdat ieder mens anders is, wordt er een voedingsadvies in combinatie met voedingssupplementen speciaal op de persoon afgestemd. Het is wel zo dat je niet meteen resultaat kunt verwachten: een stofwisseling veranderen vergt veel tijd en inzet.
Onderhoudsmonteurtjes
Wij bestaat uit meer dan 100 biljoen cellen die allemaal een functie hebben en allemaal gevoed moeten worden. Al deze cellen hebben ook “onderhoudsmonteurtjes” die ervoor moeten zorgen dat de cellen goed blijven functioneren. Als deze monteurtjes niet gevoed worden of hun werk niet goed doen, sterft een groot deel af of ze functioneren slecht. Hoe groter dit aantal, hoe groter de kans dat je ziek wordt of allerlei klachten krijgt. Voeding, beweging en orthomoleculaire voedingssuppletie zorgen ervoor dat biochemische processen in die meer dan 100 biljoen cellen die je hebt, zo goed mogelijk verlopen. Vele ziekten en lichamelijke klachten en ongemakken zijn gerelateerd aan ons nieuwe welvaartsgedrag en onze leefstijl, zoals Diabetes, een verhoogd cholesterol, hart- en vaatziekten en kanker. Maar ook gewrichtsklachten, reuma, maag- en darmklachten, huidproblemen en ga zo maar door.
Teveel aan gifstoffen
Probeer dit eens tot je door te laten dringen: Je lichaam is niet ziek omdat je lichaam een tekort heeft aan een bepaald medicijn. Je lichaam is ziek omdat het juist een teveel heeft aan gifstoffen die het lichaam niet meer kan verwerken. Als je wordt geboren in goede gezondheid, dan zijn alle organen aanwezig om hun specifieke functie optimaal te verrichten. Dat doet het lichaam door gebruik te maken van de voedingsstoffen, beweging en informatie die dagelijks aan uw lichaam geboden worden. Elke informatie, beweging, voeding en emotie, moet een goede en opbouwende prikkel zijn. Als de informatie niet goed is, of als je lichaam niet in staat is deze te verwerken, kunnen er klachten ontstaan. Elk orgaan in het lichaam is opgebouwd uit miljoenen cellen met specifieke functies. Deze functies kunnen alleen verstoord worden als de toegediende of binnenkomende prikkels niet goed, onjuist of ongezond zijn. Een orgaan wordt niet zomaar ziek en een orgaan gaat niet plotseling anders functioneren. Er is altijd een oorzaak voor het slecht functioneren van een orgaan of lichaamsdeel. Door je lichaam goed te voeden door gezond eten, met beweging en de juiste emoties, blijf je op natuurlijke wijze gezond.
Uiteraard ontkomen we niet altijd aan medicijnen. Maar hoe langer je zonder medicijnen kunt, hoe beter het is voor je lichaam.
Tekst: Hanneke de Haas voor VivOnline
Bron: www.natuurdietisten.nl
Gerelateerde berichten
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
22 september 2015
Beste eitjes
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
4 december 2014
Foodtrends 2015
14 februari 2017