De feestdagen komen er weer aan. En dat betekent vooral veel en lekker eten maar hier komen misschien ook wel kerstkilo’s bij kijken, wat doe je hier tegen?

Hoe kun je tussen de feestdagen door toch een beetje maat houden? Hier hebben we negen tips voor mensen die tussen de kerstdagen door tóch een beetje op willen letten.

Tips om kerstkilo’s te voorkomen:

  1. Eet alles met mate

Ook als je van alles een beetje eet, kun je genieten. Als je het moeilijk vind om tegen alles nee te zeggen, proef dan van alles een klein beetje.

  1. Maak keuzes

Eet niet alles op de automatische piloot en kies vooral de dingen waar je écht zin in hebt. Dit voorkomt over-eten. Geniet van elke hap die je neemt.

  1. Kook gezond

Een kerstdiner hoeft niet persé ongezonde dingen te bevatten. Kook het liefste zelf en op internet zijn hele leuke en lekkere recepten te vinden voor een heerlijk en gezond kerstdiner.

Tijdens de feestdagen zijn de meeste sportscholen natuurlijk dicht. Maar dat hoeft je niet tegen te houden om iets aan beweging te doen. Maak een vroege kerstwandeling, of een leuke oudejaarswandeling. Heel gezellig en goed om wat extra calorieën te verbranden.

  1. Drink water

Als je vóór het kerstdiner een paar glazen water drinkt, dan zorgt dit er voor dat je tijdens het kerstdiner minder eet. Een goed idee voor wie toch wat op wil letten.

Alcohol wordt natuurlijk veelvuldig geschonken tijdens de kerstdagen. Helaas is alcohol een echte dikmaker en zorgt voor veel calorieën. Pas ermee op en wissel regelmatig af met een glas water.

  1. Eet alleen ongezond op de kerstdagen zelf

Moeilijk om weerstand te bieden tegen al dat lekkere eten. Oliebollenkraam hier en kerstchocolaatjes daar. Maar toch is het een beter idee om juist alleen je te laten gaan op de feestdagen zelf. Zodat je tussendoor je lichaam ‘rust’ kunt geven van alle voeding. Je spijsvertering moet in korte tijd namelijk veel eten verwerken tijdens deze dagen. Gun je lichaam dus een balansdag tussendoor en maak een flinke wandeling.

  1. Koop niet teveel

De familie komt eten en de inkopen moeten nog gedaan worden. Moeilijk om keuzes te maken in de supermarkt. Het beste is om een boodschappenlijstje te maken en daarmee op pad te gaan, zo kom je ook niet in de verleiding om extra (ongezonde) dingen in te kopen. Ga ook geen boodschappen doen op een lege maag. Als je honger hebt kom je in de verleiding om meer te kopen. Voordat je het weet ben je de trotse eigenaar van gangpad nummer vier. 😉

Nog leuker: vraag al je familieleden om zelf wat te bereiden en mee te nemen. Dat is nog gezellig ook!

  1. Geniet

En last but not least. Geniet en laat je vooral lekker gaan tijdens de kerstdagen. Het is tenslotte maar een keer per jaar kerst. Ze zeggen niet voor niets dat je tussen Oud & Nieuw en Kerstmis aankomt in plaats van tussen Kerst en Oud & Nieuw. Maak je dus niet te druk dat je aankomt en geniet vooral!

Renée Beers voor VivOnline
Bron: Girlscene.nl/tipsomkerstkilo’stevoorkomen

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten