Comfort Food
BBMG is Basilicum, Broccoli, Macaroni & Groente. Typisch zo’n gerecht dat je moet afkorten. BBMG is comfort food op zijn allerbest: cheesy pasta met pesto en stampvol met goede dingen #bbmgbaby
Recept
Ingrediënten
1 grote bos basilicum (ongeveer 50 gram). Met steel en al, die zitten vol met smaak.
1 kleine broccoli (ongeveer 200 gram) in kleine stukken, ook met steel en al, om dezelfde reden.
300 gram macaroni
250 gram oude kaas, gruyere of cheddar, of een beetje van alles
150 ml Rude Health Hazelnut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)
Twee tenen knoflook
Een paar sneetjes brood
Instructies
- Verwarm de oven op 200°C met een ovenrek in het midden. Breng een grote pan met water aan de kook.
- Pel de knoflook en doe het samen met de basilicum, de broccoli en wat olijfolie in je keukenmachine en laat het draaien het tot je het fijn kruimelt. Doe ¾ van het kruim in een kom en zet apart. Doe het brood bij het andere kwart in de keukenmachine, en draai het nog even tot je broodkruimels hebt.
- Kook de pasta 2/3 van de tijd die op de verpakking staat – het gaat straks nog in de oven. Laat de pasta uitlekken, en hou een beker vol pastawater achter voor later.
- Doe de hete pasta terug in de pan en voeg ¾ van de kaas en de Rude Health Hazelnut Drink toe. Doe het pastawater erbij om de saus een beetje dunner te maken, zodat het zo dik wordt als dikke slagroom. Roer daarna ¾ van het broccoli mengsel erdoor. Nu ziet het er misschien een beetje nat uit, maar de pasta slurpt dat straks wel op.
- Voeg zout en peper toe en doe alles in een grote ovenschaal. Sprenkel de broodkruimels erover en daarna de rest van de kaas. Bak het 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin en crispy is.
Superlekker met een groene salade, enjoy!
Door: Rude Health en Anna Jones
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
1 april 2015
Saoto soep
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
2 september 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –