Comfort Food

BBMG is Basilicum, Broccoli, Macaroni & Groente. Typisch zo’n gerecht dat je moet afkorten. BBMG is comfort food op zijn allerbest: cheesy pasta met pesto en stampvol met goede dingen #bbmgbaby

Recept

Ingrediënten

1 grote bos basilicum (ongeveer 50 gram). Met steel en al, die zitten vol met smaak.

1 kleine broccoli (ongeveer 200 gram) in kleine stukken, ook met steel en al, om dezelfde reden.

300 gram macaroni

250 gram oude kaas, gruyere of cheddar, of een beetje van alles

150 ml Rude Health Hazelnut Drink (verkrijgbaar bij Marqt, Ekoplaza & diverse natuurwinkels)

Twee tenen knoflook

Een paar sneetjes brood

 

Instructies

  1. Verwarm de oven op 200°C met een ovenrek in het midden. Breng een grote pan met water aan de kook.
  2. Pel de knoflook en doe het samen met de basilicum, de broccoli en wat olijfolie in je keukenmachine en laat het draaien het tot je het fijn kruimelt. Doe ¾ van het kruim in een kom en zet apart. Doe het brood bij het andere kwart in de keukenmachine, en draai het nog even tot je broodkruimels hebt.
  3. Kook de pasta 2/3 van de tijd die op de verpakking staat – het gaat straks nog in de oven. Laat de pasta uitlekken, en hou een beker vol pastawater achter voor later.
  4. Doe de hete pasta terug in de pan en voeg ¾ van de kaas en de Rude Health Hazelnut Drink toe. Doe het pastawater erbij om de saus een beetje dunner te maken, zodat het zo dik wordt als dikke slagroom. Roer daarna ¾ van het broccoli mengsel erdoor. Nu ziet het er misschien een beetje nat uit, maar de pasta slurpt dat straks wel op.
  5. Voeg zout en peper toe en doe alles in een grote ovenschaal. Sprenkel de broodkruimels erover en daarna de rest van de kaas. Bak het 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin en crispy is.

 

Superlekker met een groene salade, enjoy!

 

Door: Rude Health en Anna Jones

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten