Zomer, waar ben je?! Met deze easy en gezonde nectarine clafoutis haal je hem zó in huis!
Het beste is dat je de clafoutis waarschijnlijk al kunt maken, de meeste ingrediënten heb je vast al in huis! Heb je geen nectarines kun je hem ook met fruit naar keuze maken. Perziken, pruimen of een mixje met bosbessen, kersen of frambozen: het kan allemaal!
Clafoutis is van oorsprong een Frans gebak van kersen, dat meestal als toetje wordt gegeten.
Het nagerecht wordt in de oven gebakken en lauw geserveerd. Omdat het beslag lijkt op pannenkoekenbeslag, lijkt de clafoutis een beetje op een dikke, gevulde pannenkoek.
Goed! Let’s do this.
Easy & healthy: nectarine clafoutis
Wat heb je nodig
5 a 6 nectarines (of ander fruit naar keuze)
100 gram speltbloem
250ml rijstmelk/amandelmelk
3 eieren
75 gram biologische bloemenhoning (ongeveer 5 volle eetlepels)
Theelepel vanille extract of de kern van 1 vanillestokje
Kokosvet om de ovenschotel/vorm mee in te vetten
Snufje zout
Naar smaak: 1 theelepel koek/speculaaskruiden en amandelschaafsel!
Aan de slag
1. Was het fruit. Snij om de nectarinepitten heen voor dunne plakjes nectarine.
2. Voeg in een kom de melk, eieren en vanille toe. Voeg daarna de bloem toe. Daarna de honing en een beetje zout. Eventueel 1 theelepel koek/speculaaskruiden. Goed mixen/klutsen.
3. Vet je bakvorm of ovenschotel in met kokosolie en giet het beslag erin. Leg daarna de plakjes fruit in het beslag.
4. Bak in zo’n 40 minuten gaar, totdat de bovenkant een lekker gezond kleurtje gekregen heeft.
Je kunt de laatste 15 minuten amandelschaafsel/amandelen toevoegen als je dat lekker vindt.
De nectarine clafoutis is het lekkerste als deze (lauw)warm geserveerd wordt!
Bon appetit, bel eté (mooie zomer!)
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 oktober 2018
Recept voor gezonde chocoladebrownie
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
28 oktober 2014
Eetdagboek review
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
25 augustus 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –