Zomer, waar ben je?! Met deze easy en gezonde nectarine clafoutis haal je hem zó in huis!
Het beste is dat je de clafoutis waarschijnlijk al kunt maken, de meeste ingrediënten heb je vast al in huis! Heb je geen nectarines kun je hem ook met fruit naar keuze maken. Perziken, pruimen of een mixje met bosbessen, kersen of frambozen: het kan allemaal!
Clafoutis is van oorsprong een Frans gebak van kersen, dat meestal als toetje wordt gegeten.
Het nagerecht wordt in de oven gebakken en lauw geserveerd. Omdat het beslag lijkt op pannenkoekenbeslag, lijkt de clafoutis een beetje op een dikke, gevulde pannenkoek.
Goed! Let’s do this.
Easy & healthy: nectarine clafoutis
Wat heb je nodig
5 a 6 nectarines (of ander fruit naar keuze)
100 gram speltbloem
250ml rijstmelk/amandelmelk
3 eieren
75 gram biologische bloemenhoning (ongeveer 5 volle eetlepels)
Theelepel vanille extract of de kern van 1 vanillestokje
Kokosvet om de ovenschotel/vorm mee in te vetten
Snufje zout
Naar smaak: 1 theelepel koek/speculaaskruiden en amandelschaafsel!
Aan de slag
1. Was het fruit. Snij om de nectarinepitten heen voor dunne plakjes nectarine.
2. Voeg in een kom de melk, eieren en vanille toe. Voeg daarna de bloem toe. Daarna de honing en een beetje zout. Eventueel 1 theelepel koek/speculaaskruiden. Goed mixen/klutsen.
3. Vet je bakvorm of ovenschotel in met kokosolie en giet het beslag erin. Leg daarna de plakjes fruit in het beslag.
4. Bak in zo’n 40 minuten gaar, totdat de bovenkant een lekker gezond kleurtje gekregen heeft.
Je kunt de laatste 15 minuten amandelschaafsel/amandelen toevoegen als je dat lekker vindt.
De nectarine clafoutis is het lekkerste als deze (lauw)warm geserveerd wordt!
Bon appetit, bel eté (mooie zomer!)
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
21 januari 2016
Get fit with HIIT
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
25 maart 2014
Presentatie coaching
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
1 juli 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –