Zomer, waar ben je?! Met deze easy en gezonde nectarine clafoutis haal je hem zó in huis!
Het beste is dat je de clafoutis waarschijnlijk al kunt maken, de meeste ingrediënten heb je vast al in huis! Heb je geen nectarines kun je hem ook met fruit naar keuze maken. Perziken, pruimen of een mixje met bosbessen, kersen of frambozen: het kan allemaal!
Clafoutis is van oorsprong een Frans gebak van kersen, dat meestal als toetje wordt gegeten.
Het nagerecht wordt in de oven gebakken en lauw geserveerd. Omdat het beslag lijkt op pannenkoekenbeslag, lijkt de clafoutis een beetje op een dikke, gevulde pannenkoek.
Goed! Let’s do this.
Easy & healthy: nectarine clafoutis
Wat heb je nodig
5 a 6 nectarines (of ander fruit naar keuze)
100 gram speltbloem
250ml rijstmelk/amandelmelk
3 eieren
75 gram biologische bloemenhoning (ongeveer 5 volle eetlepels)
Theelepel vanille extract of de kern van 1 vanillestokje
Kokosvet om de ovenschotel/vorm mee in te vetten
Snufje zout
Naar smaak: 1 theelepel koek/speculaaskruiden en amandelschaafsel!
Aan de slag
1. Was het fruit. Snij om de nectarinepitten heen voor dunne plakjes nectarine.
2. Voeg in een kom de melk, eieren en vanille toe. Voeg daarna de bloem toe. Daarna de honing en een beetje zout. Eventueel 1 theelepel koek/speculaaskruiden. Goed mixen/klutsen.
3. Vet je bakvorm of ovenschotel in met kokosolie en giet het beslag erin. Leg daarna de plakjes fruit in het beslag.
4. Bak in zo’n 40 minuten gaar, totdat de bovenkant een lekker gezond kleurtje gekregen heeft.
Je kunt de laatste 15 minuten amandelschaafsel/amandelen toevoegen als je dat lekker vindt.
De nectarine clafoutis is het lekkerste als deze (lauw)warm geserveerd wordt!
Bon appetit, bel eté (mooie zomer!)
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
11 december 2014
Sporttrends 2015
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
29 september 2022
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –