Zomer, waar ben je?! Met deze easy en gezonde nectarine clafoutis haal je hem zó in huis!
Het beste is dat je de clafoutis waarschijnlijk al kunt maken, de meeste ingrediënten heb je vast al in huis! Heb je geen nectarines kun je hem ook met fruit naar keuze maken. Perziken, pruimen of een mixje met bosbessen, kersen of frambozen: het kan allemaal!
Clafoutis is van oorsprong een Frans gebak van kersen, dat meestal als toetje wordt gegeten.
Het nagerecht wordt in de oven gebakken en lauw geserveerd. Omdat het beslag lijkt op pannenkoekenbeslag, lijkt de clafoutis een beetje op een dikke, gevulde pannenkoek.
Goed! Let’s do this.
Easy & healthy: nectarine clafoutis
Wat heb je nodig
5 a 6 nectarines (of ander fruit naar keuze)
100 gram speltbloem
250ml rijstmelk/amandelmelk
3 eieren
75 gram biologische bloemenhoning (ongeveer 5 volle eetlepels)
Theelepel vanille extract of de kern van 1 vanillestokje
Kokosvet om de ovenschotel/vorm mee in te vetten
Snufje zout
Naar smaak: 1 theelepel koek/speculaaskruiden en amandelschaafsel!
Aan de slag
1. Was het fruit. Snij om de nectarinepitten heen voor dunne plakjes nectarine.
2. Voeg in een kom de melk, eieren en vanille toe. Voeg daarna de bloem toe. Daarna de honing en een beetje zout. Eventueel 1 theelepel koek/speculaaskruiden. Goed mixen/klutsen.
3. Vet je bakvorm of ovenschotel in met kokosolie en giet het beslag erin. Leg daarna de plakjes fruit in het beslag.
4. Bak in zo’n 40 minuten gaar, totdat de bovenkant een lekker gezond kleurtje gekregen heeft.
Je kunt de laatste 15 minuten amandelschaafsel/amandelen toevoegen als je dat lekker vindt.
De nectarine clafoutis is het lekkerste als deze (lauw)warm geserveerd wordt!
Bon appetit, bel eté (mooie zomer!)
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
10 februari 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –