Zomer, waar ben je?! Met deze easy en gezonde nectarine clafoutis haal je hem zó in huis!
Het beste is dat je de clafoutis waarschijnlijk al kunt maken, de meeste ingrediënten heb je vast al in huis! Heb je geen nectarines kun je hem ook met fruit naar keuze maken. Perziken, pruimen of een mixje met bosbessen, kersen of frambozen: het kan allemaal!
Clafoutis is van oorsprong een Frans gebak van kersen, dat meestal als toetje wordt gegeten.
Het nagerecht wordt in de oven gebakken en lauw geserveerd. Omdat het beslag lijkt op pannenkoekenbeslag, lijkt de clafoutis een beetje op een dikke, gevulde pannenkoek.
Goed! Let’s do this.
Easy & healthy: nectarine clafoutis
Wat heb je nodig
5 a 6 nectarines (of ander fruit naar keuze)
100 gram speltbloem
250ml rijstmelk/amandelmelk
3 eieren
75 gram biologische bloemenhoning (ongeveer 5 volle eetlepels)
Theelepel vanille extract of de kern van 1 vanillestokje
Kokosvet om de ovenschotel/vorm mee in te vetten
Snufje zout
Naar smaak: 1 theelepel koek/speculaaskruiden en amandelschaafsel!
Aan de slag
1. Was het fruit. Snij om de nectarinepitten heen voor dunne plakjes nectarine.
2. Voeg in een kom de melk, eieren en vanille toe. Voeg daarna de bloem toe. Daarna de honing en een beetje zout. Eventueel 1 theelepel koek/speculaaskruiden. Goed mixen/klutsen.
3. Vet je bakvorm of ovenschotel in met kokosolie en giet het beslag erin. Leg daarna de plakjes fruit in het beslag.
4. Bak in zo’n 40 minuten gaar, totdat de bovenkant een lekker gezond kleurtje gekregen heeft.
Je kunt de laatste 15 minuten amandelschaafsel/amandelen toevoegen als je dat lekker vindt.
De nectarine clafoutis is het lekkerste als deze (lauw)warm geserveerd wordt!
Bon appetit, bel eté (mooie zomer!)
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
25 maart 2014
Presentatie coaching
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
12 december 2014
15 foods voor 2015
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
22 juni 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –