Zomer, waar ben je?! Met deze easy en gezonde nectarine clafoutis haal je hem zó in huis!
Het beste is dat je de clafoutis waarschijnlijk al kunt maken, de meeste ingrediënten heb je vast al in huis! Heb je geen nectarines kun je hem ook met fruit naar keuze maken. Perziken, pruimen of een mixje met bosbessen, kersen of frambozen: het kan allemaal!
Clafoutis is van oorsprong een Frans gebak van kersen, dat meestal als toetje wordt gegeten.
Het nagerecht wordt in de oven gebakken en lauw geserveerd. Omdat het beslag lijkt op pannenkoekenbeslag, lijkt de clafoutis een beetje op een dikke, gevulde pannenkoek.
Goed! Let’s do this.
Easy & healthy: nectarine clafoutis
Wat heb je nodig
5 a 6 nectarines (of ander fruit naar keuze)
100 gram speltbloem
250ml rijstmelk/amandelmelk
3 eieren
75 gram biologische bloemenhoning (ongeveer 5 volle eetlepels)
Theelepel vanille extract of de kern van 1 vanillestokje
Kokosvet om de ovenschotel/vorm mee in te vetten
Snufje zout
Naar smaak: 1 theelepel koek/speculaaskruiden en amandelschaafsel!
Aan de slag
1. Was het fruit. Snij om de nectarinepitten heen voor dunne plakjes nectarine.
2. Voeg in een kom de melk, eieren en vanille toe. Voeg daarna de bloem toe. Daarna de honing en een beetje zout. Eventueel 1 theelepel koek/speculaaskruiden. Goed mixen/klutsen.
3. Vet je bakvorm of ovenschotel in met kokosolie en giet het beslag erin. Leg daarna de plakjes fruit in het beslag.
4. Bak in zo’n 40 minuten gaar, totdat de bovenkant een lekker gezond kleurtje gekregen heeft.
Je kunt de laatste 15 minuten amandelschaafsel/amandelen toevoegen als je dat lekker vindt.
De nectarine clafoutis is het lekkerste als deze (lauw)warm geserveerd wordt!
Bon appetit, bel eté (mooie zomer!)
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
25 juli 2015
Voeding met Viv
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
8 maart 2016
Detox kan elke dag
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
13 augustus 2015
Homemade Hummus
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
1 juli 2016
VEGAN OREO!
19 december 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –