Zomer, waar ben je?! Met deze easy en gezonde nectarine clafoutis haal je hem zó in huis!
Het beste is dat je de clafoutis waarschijnlijk al kunt maken, de meeste ingrediënten heb je vast al in huis! Heb je geen nectarines kun je hem ook met fruit naar keuze maken. Perziken, pruimen of een mixje met bosbessen, kersen of frambozen: het kan allemaal!
Clafoutis is van oorsprong een Frans gebak van kersen, dat meestal als toetje wordt gegeten.
Het nagerecht wordt in de oven gebakken en lauw geserveerd. Omdat het beslag lijkt op pannenkoekenbeslag, lijkt de clafoutis een beetje op een dikke, gevulde pannenkoek.
Goed! Let’s do this.
Easy & healthy: nectarine clafoutis
Wat heb je nodig
5 a 6 nectarines (of ander fruit naar keuze)
100 gram speltbloem
250ml rijstmelk/amandelmelk
3 eieren
75 gram biologische bloemenhoning (ongeveer 5 volle eetlepels)
Theelepel vanille extract of de kern van 1 vanillestokje
Kokosvet om de ovenschotel/vorm mee in te vetten
Snufje zout
Naar smaak: 1 theelepel koek/speculaaskruiden en amandelschaafsel!
Aan de slag
1. Was het fruit. Snij om de nectarinepitten heen voor dunne plakjes nectarine.
2. Voeg in een kom de melk, eieren en vanille toe. Voeg daarna de bloem toe. Daarna de honing en een beetje zout. Eventueel 1 theelepel koek/speculaaskruiden. Goed mixen/klutsen.
3. Vet je bakvorm of ovenschotel in met kokosolie en giet het beslag erin. Leg daarna de plakjes fruit in het beslag.
4. Bak in zo’n 40 minuten gaar, totdat de bovenkant een lekker gezond kleurtje gekregen heeft.
Je kunt de laatste 15 minuten amandelschaafsel/amandelen toevoegen als je dat lekker vindt.
De nectarine clafoutis is het lekkerste als deze (lauw)warm geserveerd wordt!
Bon appetit, bel eté (mooie zomer!)
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
12 december 2014
15 foods voor 2015
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
8 mei 2014
Mom in shape
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
3 oktober 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –