Zomer, waar ben je?! Met deze easy en gezonde nectarine clafoutis haal je hem zó in huis!
Het beste is dat je de clafoutis waarschijnlijk al kunt maken, de meeste ingrediënten heb je vast al in huis! Heb je geen nectarines kun je hem ook met fruit naar keuze maken. Perziken, pruimen of een mixje met bosbessen, kersen of frambozen: het kan allemaal!
Clafoutis is van oorsprong een Frans gebak van kersen, dat meestal als toetje wordt gegeten.
Het nagerecht wordt in de oven gebakken en lauw geserveerd. Omdat het beslag lijkt op pannenkoekenbeslag, lijkt de clafoutis een beetje op een dikke, gevulde pannenkoek.
Goed! Let’s do this.
Easy & healthy: nectarine clafoutis
Wat heb je nodig
5 a 6 nectarines (of ander fruit naar keuze)
100 gram speltbloem
250ml rijstmelk/amandelmelk
3 eieren
75 gram biologische bloemenhoning (ongeveer 5 volle eetlepels)
Theelepel vanille extract of de kern van 1 vanillestokje
Kokosvet om de ovenschotel/vorm mee in te vetten
Snufje zout
Naar smaak: 1 theelepel koek/speculaaskruiden en amandelschaafsel!
Aan de slag
1. Was het fruit. Snij om de nectarinepitten heen voor dunne plakjes nectarine.
2. Voeg in een kom de melk, eieren en vanille toe. Voeg daarna de bloem toe. Daarna de honing en een beetje zout. Eventueel 1 theelepel koek/speculaaskruiden. Goed mixen/klutsen.
3. Vet je bakvorm of ovenschotel in met kokosolie en giet het beslag erin. Leg daarna de plakjes fruit in het beslag.
4. Bak in zo’n 40 minuten gaar, totdat de bovenkant een lekker gezond kleurtje gekregen heeft.
Je kunt de laatste 15 minuten amandelschaafsel/amandelen toevoegen als je dat lekker vindt.
De nectarine clafoutis is het lekkerste als deze (lauw)warm geserveerd wordt!
Bon appetit, bel eté (mooie zomer!)
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
15 februari 2017
FRIET
29 december 2017
De anti-kater pil
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
31 maart 2015
Gifvrij eten
8 september 2015
Healthy Kids
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
18 augustus 2015
Slanke salade
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
1 december 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –