Zomer, waar ben je?! Met deze easy en gezonde nectarine clafoutis haal je hem zó in huis!
Het beste is dat je de clafoutis waarschijnlijk al kunt maken, de meeste ingrediënten heb je vast al in huis! Heb je geen nectarines kun je hem ook met fruit naar keuze maken. Perziken, pruimen of een mixje met bosbessen, kersen of frambozen: het kan allemaal!
Clafoutis is van oorsprong een Frans gebak van kersen, dat meestal als toetje wordt gegeten.
Het nagerecht wordt in de oven gebakken en lauw geserveerd. Omdat het beslag lijkt op pannenkoekenbeslag, lijkt de clafoutis een beetje op een dikke, gevulde pannenkoek.
Goed! Let’s do this.
Easy & healthy: nectarine clafoutis
Wat heb je nodig
5 a 6 nectarines (of ander fruit naar keuze)
100 gram speltbloem
250ml rijstmelk/amandelmelk
3 eieren
75 gram biologische bloemenhoning (ongeveer 5 volle eetlepels)
Theelepel vanille extract of de kern van 1 vanillestokje
Kokosvet om de ovenschotel/vorm mee in te vetten
Snufje zout
Naar smaak: 1 theelepel koek/speculaaskruiden en amandelschaafsel!
Aan de slag
1. Was het fruit. Snij om de nectarinepitten heen voor dunne plakjes nectarine.
2. Voeg in een kom de melk, eieren en vanille toe. Voeg daarna de bloem toe. Daarna de honing en een beetje zout. Eventueel 1 theelepel koek/speculaaskruiden. Goed mixen/klutsen.
3. Vet je bakvorm of ovenschotel in met kokosolie en giet het beslag erin. Leg daarna de plakjes fruit in het beslag.
4. Bak in zo’n 40 minuten gaar, totdat de bovenkant een lekker gezond kleurtje gekregen heeft.
Je kunt de laatste 15 minuten amandelschaafsel/amandelen toevoegen als je dat lekker vindt.
De nectarine clafoutis is het lekkerste als deze (lauw)warm geserveerd wordt!
Bon appetit, bel eté (mooie zomer!)
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
25 juli 2015
Voeding met Viv
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
8 september 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –