Zomer, waar ben je?! Met deze easy en gezonde nectarine clafoutis haal je hem zó in huis!
Het beste is dat je de clafoutis waarschijnlijk al kunt maken, de meeste ingrediënten heb je vast al in huis! Heb je geen nectarines kun je hem ook met fruit naar keuze maken. Perziken, pruimen of een mixje met bosbessen, kersen of frambozen: het kan allemaal!
Clafoutis is van oorsprong een Frans gebak van kersen, dat meestal als toetje wordt gegeten.
Het nagerecht wordt in de oven gebakken en lauw geserveerd. Omdat het beslag lijkt op pannenkoekenbeslag, lijkt de clafoutis een beetje op een dikke, gevulde pannenkoek.
Goed! Let’s do this.
Easy & healthy: nectarine clafoutis
Wat heb je nodig
5 a 6 nectarines (of ander fruit naar keuze)
100 gram speltbloem
250ml rijstmelk/amandelmelk
3 eieren
75 gram biologische bloemenhoning (ongeveer 5 volle eetlepels)
Theelepel vanille extract of de kern van 1 vanillestokje
Kokosvet om de ovenschotel/vorm mee in te vetten
Snufje zout
Naar smaak: 1 theelepel koek/speculaaskruiden en amandelschaafsel!
Aan de slag
1. Was het fruit. Snij om de nectarinepitten heen voor dunne plakjes nectarine.
2. Voeg in een kom de melk, eieren en vanille toe. Voeg daarna de bloem toe. Daarna de honing en een beetje zout. Eventueel 1 theelepel koek/speculaaskruiden. Goed mixen/klutsen.
3. Vet je bakvorm of ovenschotel in met kokosolie en giet het beslag erin. Leg daarna de plakjes fruit in het beslag.
4. Bak in zo’n 40 minuten gaar, totdat de bovenkant een lekker gezond kleurtje gekregen heeft.
Je kunt de laatste 15 minuten amandelschaafsel/amandelen toevoegen als je dat lekker vindt.
De nectarine clafoutis is het lekkerste als deze (lauw)warm geserveerd wordt!
Bon appetit, bel eté (mooie zomer!)
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
20 augustus 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –