Dat chocolade en noten een hele goede combinatie dat is natuurlijk oud nieuws, maar in dit recept gebruikte ik in plaats van hele noten een notenpasta. Je zou heel makkelijk ook gewoon pindakaas kunnen gebruiken, maar ik had een gemengde notenpasta in mijn voorraadkast staan en besloot die te gebruiken. De taartjes zien er niet alleen heel erg lekker uit, ze smaken ook fantastisch. En het mooiste van alles, ze zijn volledig vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers waardoor het eigenlijk best gezonde taartjes zijn. Wat niet wil zeggen dat je ze allemaal in één keer op moet eten, alles met mate. Maar hoe dan ook, schuldvrij genieten!
Om 12 van deze taartjes te maken heb je nodig:
- 12 papieren cupcake vormpjes
Voor de onderste laag:
- 150 gram ontpitte dadels
- 100 gram walnoten
- 2 eetlepels geraspte kokos
Voor de middelste laag:
- 100 gram notenpasta
- 2 ontpitte dadels
- 40 gram kokosolie
Voor de bovenste laag:
- 70 gram gesmolten kokosolie
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 3 eetlepels agave siroop (honing werkt ook)
Bereiding
Begin met de bodem. Maal de ontpitte dadels, walnoten en kokos met een staafmixer of keukenmachine tot een ietwat kleverig geheel. Verdeel dit over de cupcake vormpjes en druk goed aan. Zet ze in de koelkast om op te stijven. Meng voor de middelste laag de notenpasta, dadels en kokosolie goed door elkaar met de staafmixer tot een glad geheel. Verdeel dit over de vormpjes, druk goed aan en zet weer in de koelkast. Meng in een kom of pannetje de gesmolten kokosolie, cacaopoeder en agave siroop. Roer goed door zodat er geen klontjes in zitten. Verdeel ook dit weer over de vormpjes en laat de taartjes nog minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Geniet er van!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
9 juni 2016
Rode linzensoep
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
13 januari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –