Dat chocolade en noten een hele goede combinatie dat is natuurlijk oud nieuws, maar in dit recept gebruikte ik in plaats van hele noten een notenpasta. Je zou heel makkelijk ook gewoon pindakaas kunnen gebruiken, maar ik had een gemengde notenpasta in mijn voorraadkast staan en besloot die te gebruiken. De taartjes zien er niet alleen heel erg lekker uit, ze smaken ook fantastisch. En het mooiste van alles, ze zijn volledig vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers waardoor het eigenlijk best gezonde taartjes zijn. Wat niet wil zeggen dat je ze allemaal in één keer op moet eten, alles met mate. Maar hoe dan ook, schuldvrij genieten!
Om 12 van deze taartjes te maken heb je nodig:
- 12 papieren cupcake vormpjes
Voor de onderste laag:
- 150 gram ontpitte dadels
- 100 gram walnoten
- 2 eetlepels geraspte kokos
Voor de middelste laag:
- 100 gram notenpasta
- 2 ontpitte dadels
- 40 gram kokosolie
Voor de bovenste laag:
- 70 gram gesmolten kokosolie
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 3 eetlepels agave siroop (honing werkt ook)
Bereiding
Begin met de bodem. Maal de ontpitte dadels, walnoten en kokos met een staafmixer of keukenmachine tot een ietwat kleverig geheel. Verdeel dit over de cupcake vormpjes en druk goed aan. Zet ze in de koelkast om op te stijven. Meng voor de middelste laag de notenpasta, dadels en kokosolie goed door elkaar met de staafmixer tot een glad geheel. Verdeel dit over de vormpjes, druk goed aan en zet weer in de koelkast. Meng in een kom of pannetje de gesmolten kokosolie, cacaopoeder en agave siroop. Roer goed door zodat er geen klontjes in zitten. Verdeel ook dit weer over de vormpjes en laat de taartjes nog minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Geniet er van!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
21 augustus 2017
Avocado risotto
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
29 augustus 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –