Dat chocolade en noten een hele goede combinatie dat is natuurlijk oud nieuws, maar in dit recept gebruikte ik in plaats van hele noten een notenpasta. Je zou heel makkelijk ook gewoon pindakaas kunnen gebruiken, maar ik had een gemengde notenpasta in mijn voorraadkast staan en besloot die te gebruiken. De taartjes zien er niet alleen heel erg lekker uit, ze smaken ook fantastisch. En het mooiste van alles, ze zijn volledig vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers waardoor het eigenlijk best gezonde taartjes zijn. Wat niet wil zeggen dat je ze allemaal in één keer op moet eten, alles met mate. Maar hoe dan ook, schuldvrij genieten!
Om 12 van deze taartjes te maken heb je nodig:
- 12 papieren cupcake vormpjes
Voor de onderste laag:
- 150 gram ontpitte dadels
- 100 gram walnoten
- 2 eetlepels geraspte kokos
Voor de middelste laag:
- 100 gram notenpasta
- 2 ontpitte dadels
- 40 gram kokosolie
Voor de bovenste laag:
- 70 gram gesmolten kokosolie
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 3 eetlepels agave siroop (honing werkt ook)
Bereiding
Begin met de bodem. Maal de ontpitte dadels, walnoten en kokos met een staafmixer of keukenmachine tot een ietwat kleverig geheel. Verdeel dit over de cupcake vormpjes en druk goed aan. Zet ze in de koelkast om op te stijven. Meng voor de middelste laag de notenpasta, dadels en kokosolie goed door elkaar met de staafmixer tot een glad geheel. Verdeel dit over de vormpjes, druk goed aan en zet weer in de koelkast. Meng in een kom of pannetje de gesmolten kokosolie, cacaopoeder en agave siroop. Roer goed door zodat er geen klontjes in zitten. Verdeel ook dit weer over de vormpjes en laat de taartjes nog minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Geniet er van!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
17 september 2015
Ontbijt ijs
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
17 december 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –