Dat chocolade en noten een hele goede combinatie dat is natuurlijk oud nieuws, maar in dit recept gebruikte ik in plaats van hele noten een notenpasta. Je zou heel makkelijk ook gewoon pindakaas kunnen gebruiken, maar ik had een gemengde notenpasta in mijn voorraadkast staan en besloot die te gebruiken. De taartjes zien er niet alleen heel erg lekker uit, ze smaken ook fantastisch. En het mooiste van alles, ze zijn volledig vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers waardoor het eigenlijk best gezonde taartjes zijn. Wat niet wil zeggen dat je ze allemaal in één keer op moet eten, alles met mate. Maar hoe dan ook, schuldvrij genieten!
Om 12 van deze taartjes te maken heb je nodig:
- 12 papieren cupcake vormpjes
Voor de onderste laag:
- 150 gram ontpitte dadels
- 100 gram walnoten
- 2 eetlepels geraspte kokos
Voor de middelste laag:
- 100 gram notenpasta
- 2 ontpitte dadels
- 40 gram kokosolie
Voor de bovenste laag:
- 70 gram gesmolten kokosolie
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 3 eetlepels agave siroop (honing werkt ook)
Bereiding
Begin met de bodem. Maal de ontpitte dadels, walnoten en kokos met een staafmixer of keukenmachine tot een ietwat kleverig geheel. Verdeel dit over de cupcake vormpjes en druk goed aan. Zet ze in de koelkast om op te stijven. Meng voor de middelste laag de notenpasta, dadels en kokosolie goed door elkaar met de staafmixer tot een glad geheel. Verdeel dit over de vormpjes, druk goed aan en zet weer in de koelkast. Meng in een kom of pannetje de gesmolten kokosolie, cacaopoeder en agave siroop. Roer goed door zodat er geen klontjes in zitten. Verdeel ook dit weer over de vormpjes en laat de taartjes nog minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Geniet er van!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
3 september 2015
Boerenkoolchips
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
9 april 2014
Ontzuren met thee
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
12 december 2014
15 foods voor 2015
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
9 juli 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –