Deze portobelloburger met omelet en avocado kun je vinden in mijn boek ‘Gezonder met Viv‘. Hier staan veel heerlijke recepten in die geschikt zijn voor het hele gezin. Want gezond eten kan heerlijk, leuk en makkelijk zijn!

Voor 2 personen
Bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten:

  • 4 portobello paddenstoelen
  • 50 g spinazie
  • 4 eieren
  • 1 el fijngesneden dille
  • 1 el boter
  • olijfolie
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 2 blaadjes sla

Extra nodig:
Grillpan

Bereidingswijze

1. Borstel de portobello’s schoon (of veeg ze schoon met een stukje keukenpapier) en draai het steeltje eruit. Hak de steeltjes heel fijn. Snijd de spinazie fijn.
2. Klop de eieren los. Voeg de fijngehakte steeltjes, de spinazie en de dille toe en meng goed. Verhit de boter in een koekenpan en schenk het eimengsel erin. Bak in circa 8 minuten op middelhoog vuur een omelet.
3. Bestrijk ondertussen de portobello’s licht met olijfolie en gril ze circa 4 minuten in de grillpan op hoog vuur tot ze zacht en beetgaar zijn. Keer ze halverwege. Neem ze uit de grillpan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
4. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de tomaat in plakjes.
5. Beleg een portobello met een blaadje sla, de helft van de omelet, de helft van de avocado en tomaat en dek af met een andere portobello. Maak zo nog een burger.

MAAK OOK: Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’.

Tekst: Inga Stoit