We weten allemaal dat suiker slecht voor je is en dat we die het liefst zouden moeten vermijden.

Je weet vast ook wel dat suiker erg verslavend is. Het is zelfs verslavender dan cocaïne. Voeding met een hoge dosis suiker of vet stimuleren de hersenen op dezelfde manier als drugs doet. Dat is de reden waarom de meeste mensen het moeilijk vinden om die producten te vermijden. 

We willen allemaal fit en healthy de zomer in. Niet alleen voor een goede huid en vanwege gezondheidsredenen, maar ook voor een energiek gevoel, want suiker maakt ons moe. Hieronder staan 5 simpele tips die je hierbij gaan helpen, maar wij hebben hier alvast 1 tip voor je: focus op de leuke, lekkere en mooie dingen die je wél mag. Maak het voor jezelf leuk, mooi om naar te kijken en lekker!

Een zomer zonder suiker: 5 x tips

 1. Jouw favoriete ochtendmomentje
  Het starten van je dag met een glas lauwwarm citroenwater helpt om de bloedsuikerspiegel laag te houden en helpt bij de vertering. Daarnaast bevatten citroenen pectine. Dit zijn vezels die je helpen bij het bestrijden van suiker cravings. Maak hier echt jou favoriete ochtendmomentje van, zodat je de dag goed begint en goed afsluit.
 2. Bevroren fruit is je beste vriend
  We moeten dagelijks 2 stuks fruit per dag eten. Zoals je misschien al weet, is dit de aanbeveling voor fruit. Nu denk je misschien; in fruit zit toch ook suiker? Dat klopt, in fruit zitten fruitsuikers. Je lichaam maakt geen onderscheid tussen van nature aanwezige of toegevoegde suikers. Alle suikers bevatten ook evenveel calorieën. Maar in fruit zitten ook veel belangrijke voedingsstoffen, zoals vezels en vitamine C. Bevroren bessen, frambozen, aardbeien zijn goede alternatieven in de zomer om iets lekker zoets te eten. Kies je favoriete fruitsoort! Daarnaast willen we in de zomer allemaal lichte en koele producten eten, dus bevroren fruit in je smoothie, maakt je smoothie net wat frisser.
 3. L-glutamine supplementen
  L-glutamine ondersteunt ontgifting, wondgenezing en heeft een belangrijke rol bij het herstel van spieren. Dit genezende aminozuur gaat jou helpen op suiker cravings te verminderen door te helpen de insuline levels te onderdrukken en daarmee het stabiliseren van je bloedsuikerspiegel.
 4. Meet onze superfoods: chlorella en spirulina
  Het consumeren van producten waar je een verzadigend gevoel van krijgt, helpen je ook om suiker te vermijden. Neem bijvoorbeeld superfoods; ze voeden je lichaam en geven een mindere hunkering naar suiker. Bijvoorbeeld chlorella en spirulina. Spirulina is een natuurlijke alg en bevat vitamine A, B1, B2, B3, B6, C en E. Het is een bron van kalium, calcium, koper, ijzer, magnesium, zink en mangaan, 60% is eiwit en het helpt de vertering op gang. Chlorella is ook een bron van eiwitten en bevat meer dan 20 vitamines en mineralen. Deze superfoods helpen je hongergevoel in balans te brengen.
 5. Xylitol en stevia
  In voedingsproducten zitten vaak veel verstopte suikers. Er staat soms niet direct ‘suiker’, maar fructosestroop, aspartaam of maltodextrine in plaats daarvan. Je smaakpupillen blijven dan wennen aan die zoete smaak. In plaats daarvan zou je biologische xylitol of stevia kunnen kiezen. Xylitol is een natuurlijke zoetstof die wordt gebruikt als vervanger voor suiker. Het komt voor in de vezels van groente en fruit en wordt verwerkt in snoep. Stevia is afkomstig van de stevia plant en geeft geen piek in je bloedsuikerspiegel.

Happy en Healthy

Focus je je dus op de dingen die je wel mag en pas deze tips toe, zodat je happy en healthy de zomer in gaat! Dan mag je heus wel een keer een lekker ijsje op een heerlijke, warme zomerdag.

Tekst: Tisha den Otter voor VivOnline
Bron: mindbodygreen

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten