Zin in iets lekkers? Of zoek je afwisseling met je ontbijt of lunch? Zoek je iets gezonds om je broodtrommel mee te vullen of wil je een gezond alternatief voor cake of gebak? Maak dit makkelijke en gezonde bananenbrood en geniet! 

Je hebt weinig nodig om bananenbrood te bakken, zowel qua tijd als ingrediënten. Wanneer je de ingrediënten bekijkt, zie je dat dit bakwerk ook nog eens geschikt is voor mensen met gluten- of lactose intolerantie. Daarbij komt dat er ook geen extra suiker aan toegevoegd is en dit heerlijke bakwerk is dus geschikt voor bijna iedereen!

Ingrediënten:

  • 150 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 1 el bakpoeder
  • 3 bananen
  • snufje kaneel
  • 2 handjes walnoten

Bereiding:

Prak de bananen met een vork in een kom. Roer vervolgens de rest van de ingrediënten er doorheen tot alles zo goed mogelijk verdeeld is in het beslag. Doe het beslag vervolgens  in een ovenschaal en bak hierna het brood 30 minuten in de oven op 180 graden.

Resultaat van je werk merk je meteen: de keuken zal heerlijk ruiken! Vervolgens smaakt het bananenbrood natuurlijk ook super goed. Geniet ervan!|

Wil je je bananenbrood liever iets zoeter? Kies dan voor dit recept met medjool dadels.