Heerlijk die zomer! Maar altijd veel te snel voorbij. Daarom zijn hier tien tips om het zomergevoel zo lang mogelijk vast te houden.

Tien tips om dat zomergevoel zo lang mogelijk vast te houden.

1. Pak elke zonnestraal nog even mee

Schijnt de zon? Pak meteen een stoel en ga buiten zitten met je gezicht ernaar toe. Heerlijk om de laatste zonnestraaltjes nog even vast te pakken. Doe dus gewoon dat roseetje op het terras in oktober! Enne.. ideaal voor je vitamine D opname! 😉

2. Fruit met water

Heerlijk hydrateren. Maak een flinke kan met water en doe er fruit bij in. Kiwi, mango, appel. Goed voor je huid en je gezondheid. En jij houdt hierdoor het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast.

3. Blijf je huid goed insmeren

Zon of geen zon, winter of zomer. Ook je huid heeft dagelijks nog steeds een goede verzorging nodig. Blijf dus lekker smeren met bodylotion.

4. Kijk alvast naar zomervakanties voor volgend jaar

Niets is heerlijker dan leuke dingen vooruit te plannen. En uitkijken naar een fantastische zomervakantie doet des te langer genieten van de voorpret. Niets mis met in oktober alvast te kijken naar dat tripje door Afrika of die rondreis door Thailand die waarschijnlijk pas in Juli gaat plaatsvinden.

5. Pak af en toe een zonnebankje en een pedicure

Ook in de winter is het prettig om alvast een voorkleurtje te hebben zodat je de komende zomer des te meer kunt genieten van je bruine huidskleurtje. Als je dan in de winter ook gewoon naar de pedicure blijft gaan en af en toe je teennagels in een vrolijk rood kleurtje lakt dan ben jij die winter zo door!

6. Maak ook (strand)wandelingen in de winter/herfst

Niets mis met in de winter alvast wat leuke wandelingen te maken en zonnige plekjes te spotten waar jij de komende zomer nog eens naartoe zou willen. Waai dus lekker uit op het strand en maak een fietstocht door de duinen. Ook in november! Ideaal om alvast leuke picknickplekjes te spotten.

7.  Drink smoothies

Heel gezond, maar ook heel lekker en het geeft nog altijd een zomergevoel. Maak zo nu en dan een heerlijke koele fruitsmoothie voor jezelf. Met mango, banaan, ananas, enz. Doe het in een mooi glas en stop er een rietje bij in. Aloha! 😉

8. Zoek je zomerkleding uit

Een ideaal moment voor de overgang van zomer naar winter is om eindelijk je zomerkleding eens uit te zoeken voordat je dat weer in een koffer wegstopt op zolder. Want.. je wist niet eens dat je dat leuke zomershirtje achterin je kast had weggestopt.. of dat je die ene leuke korte broek nog had. Gooi oude zomerkleding weg en maak te gekke nieuwe combinaties. Ideetje: veel winkels hebben in september en oktober nog uitverkoop van zomerkleding. Super om dus nog snel even wat nieuwe dingen goedkoop erbij te scoren voor volgend jaar!

9. Maak je tuin ‘winterklaar’

Zonaanbidders met groene vingers opgelet! Niets fijner om in september of oktober de tuin weer even winterklaar te maken. En nog even de laatste mooie dagen op die manier mee te pikken.

10. Haal regelmatig bloemen in huis

Bloemen houden van mensen.. en wij houden van bloemen. Omdat een bos tulpen op tafel ons het ultieme lentegevoel geeft. Zoek dus regelmatig een mooie bos bloemen voor jezelf uit. En creeer wat zomer op tafel!

Wil je nog meer tips lezen voor een heerlijk zomergevoel? Klik dan snel hier.

Tekst: Renée Beers voor VIVONLINE

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten