Eet jij gezond op je werk? Er zijn een aantal vragen die je jezelf kan stellen om hier antwoord op te krijgen, namelijk: Wat stop jij allemaal in je tas voor mee naar je werk? Hoe ga jij om met de bedrijfskantine? Die snoeppot die op het bureau staat? Of de ene na de andere traktatie. Hier een aantal handige tips om ook op je werk gezond te kunnen eten

Gezond eten op je werk kan best lastig zijn, vooral omdat er zoveel ongezond aanbod is. Met onderstaande tips lukt het jou toch om gezond te eten, ook op je werk. Lees je mee?

1. Sla een stevig ontbijt nooit over

Dit zal je vast niet onbekend zijn, ontbijten is ontzettend belangrijk! Zo breng je je lichaam op gang ’s morgens. Zorg dat je stevig ontbijt voor een verzadigd gevoel en voorkom die hongeraanvallen gedurende de dag!

2. Zet de snoeppot/koektrommel buiten handbereik

Zorg dat hij niet recht voor je neus staat zodat je er steeds naar kijkt en alleen maar je hand hoeft uit te steken. Hoe vaak gebeurt het dat je zelfs al onbewust aan het eten bent! Terwijl je het eigenlijk niet wilt. Zet hem lekker aan de andere kant van het kantoor!

3. Bedenk of de traktatie het waard is

Dit is wel een veel voorkomende situatie op de werkvloer. De ene na de andere traktatie vliegt je om de oren. Iedere dag is er wel iets te vieren. Bedenk voor jezelf is deze lekkernij het echt waard? Vind ik dit echt ontzettend lekker om niet af te slaan? Zou ik dit zelf ook kiezen? Zo ja, geniet er dan 100% van. Zo nee, sla hem af. Want ’nee’ zeggen is geen schande. Voel je absoluut niet ondankbaar. Als jij er voor kiest om vandaag over te slaan is het jouw gezonde keuze.

4. Neem je eigen gezonde lunch mee

Wil je liever de ongezonde lunches in de bedrijfskantine ontwijken? Zorg dan dat je zelf je lunch meeneemt. Dit is maar een kleine moeite, ja het kost even iets extra tijd thuis maar het is echt absoluut waard! Je kunt heel makkelijk de left overs van de vorige avond mee nemen als lunch. Een lekkere salade of rijstwafels/crackers met goed beleg.

5. Tussendoortjes/Snacks

Zorg dat er altijd een gezonde snack in je tas zit! Denk aan fruit, noten, gesneden groenten/rauwkost. En vergeet je flesje water niet! Heb je meer tips en receptjes nodig voor gezonde tussendoortjes? Lees hier dan snel verder over gezonde tussendoortjes.

Succes!

Tekst: Suzanne van Laar voor VivOnline