Nu de zomer steeds dichterbij komt, laten we de boerenkool en zuurkoolstamppot steeds verder achter ons. Want zeg nu zelf, op een zonnige dag heb je toch veel meer zin in iets lichts en luchtigs dan in een stevige winterhap? Hoewel we dol zijn op salades (waarmee je eindeloos kunt variëren), snappen we dat 7 dagen per week sla een beetje gaat vervelen.. Het goede nieuws is dat onze foodblogger Sanne weer in de keuken heeft gestaan om zo’n heerlijk licht, gezond en tóch bijzonder gerecht te creëren.
Dit recept is perfect geschikt voor zowel lunch, gezonde snack, borrelhap of lichte avondmaaltijd. Je kunt het eventueel ook al de avond van te voren klaarmaken. En met hetzelfde gemak wikkel je er daarna even folie omheen zodat je het de volgende dag lekker onderweg, of mee naar werk of studie kunt nemen!
BOEKWEIT WRAPS
voor 6 middelgrote wraps
INGREDIËNTEN
Wraps
200g boekweitmeel
400 ml water
snuf paprika poeder
snuf chili poeder
snuf kurkuma poeder
snuf rozemarijn
1 eetlepel kokosolie om de wraps in te bakken
Vulling voor 1 wrap
1 eetlepel zoete aardappel hummus (recept vind je hier)
flinke pluk broccoli kiemen
handjevol spinazie
1 geraspte wortel
1 geraspte biet
BEREIDING
Meng de ingrediënten voor de boekweit wraps in een grote kom. Pak je favoriete koekenpan erbij en zet deze op laag vuur. Schep hier de kokosolie in en wacht tot deze vloeibaar is.
Giet dan het beslag in de pan, draai deze zodat het beslag zich over de hele pan verspreid. Draai na ongeveer 15 seconde de wrap om en bak nog even de andere kant. Laat je de wraps te lang in de pan liggen dan worden ze knapperig en minder makkelijk om te draaien.
Leg de wraps op een bord terwijl je zelf aan de gang gaat met de vulling.
Smeer de hummus op de wrap en en leg hierop de broccoli kiemen, wortel, biet en als laatste de spinazie. Vouw de wraps. Dit lijkt een hele klus maar eigenlijk is het heel makkelijk. Tip: op youtube zie je hoe je easy een professionele wrap maakt.
Snijd de wrap door midden en enjoy!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
25 maart 2015
De vetfluisteraar
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
7 september 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –