Nu de zomer steeds dichterbij komt, laten we de boerenkool en zuurkoolstamppot steeds verder achter ons. Want zeg nu zelf, op een zonnige dag heb je toch veel meer zin in iets lichts en luchtigs dan in een stevige winterhap? Hoewel we dol zijn op salades (waarmee je eindeloos kunt variëren), snappen we dat 7 dagen per week sla een beetje gaat vervelen.. Het goede nieuws is dat onze foodblogger Sanne weer in de keuken heeft gestaan om zo’n heerlijk licht, gezond en tóch bijzonder gerecht te creëren.
Dit recept is perfect geschikt voor zowel lunch, gezonde snack, borrelhap of lichte avondmaaltijd. Je kunt het eventueel ook al de avond van te voren klaarmaken. En met hetzelfde gemak wikkel je er daarna even folie omheen zodat je het de volgende dag lekker onderweg, of mee naar werk of studie kunt nemen!
BOEKWEIT WRAPS
voor 6 middelgrote wraps
INGREDIËNTEN
Wraps
200g boekweitmeel
400 ml water
snuf paprika poeder
snuf chili poeder
snuf kurkuma poeder
snuf rozemarijn
1 eetlepel kokosolie om de wraps in te bakken
Vulling voor 1 wrap
1 eetlepel zoete aardappel hummus (recept vind je hier)
flinke pluk broccoli kiemen
handjevol spinazie
1 geraspte wortel
1 geraspte biet
BEREIDING
Meng de ingrediënten voor de boekweit wraps in een grote kom. Pak je favoriete koekenpan erbij en zet deze op laag vuur. Schep hier de kokosolie in en wacht tot deze vloeibaar is.
Giet dan het beslag in de pan, draai deze zodat het beslag zich over de hele pan verspreid. Draai na ongeveer 15 seconde de wrap om en bak nog even de andere kant. Laat je de wraps te lang in de pan liggen dan worden ze knapperig en minder makkelijk om te draaien.
Leg de wraps op een bord terwijl je zelf aan de gang gaat met de vulling.
Smeer de hummus op de wrap en en leg hierop de broccoli kiemen, wortel, biet en als laatste de spinazie. Vouw de wraps. Dit lijkt een hele klus maar eigenlijk is het heel makkelijk. Tip: op youtube zie je hoe je easy een professionele wrap maakt.
Snijd de wrap door midden en enjoy!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerde berichten
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
12 maart 2015
Insecten als snack
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
27 oktober 2018
Recept voor gezonde chocoladebrownie
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
28 oktober 2018
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
16 september 2016