Nu de zomer steeds dichterbij komt, laten we de boerenkool en zuurkoolstamppot steeds verder achter ons. Want zeg nu zelf, op een zonnige dag heb je toch veel meer zin in iets lichts en luchtigs dan in een stevige winterhap? Hoewel we dol zijn op salades (waarmee je eindeloos kunt variëren), snappen we dat 7 dagen per week sla een beetje gaat vervelen.. Het goede nieuws is dat onze foodblogger Sanne weer in de keuken heeft gestaan om zo’n heerlijk licht, gezond en tóch bijzonder gerecht te creëren.
Dit recept is perfect geschikt voor zowel lunch, gezonde snack, borrelhap of lichte avondmaaltijd. Je kunt het eventueel ook al de avond van te voren klaarmaken. En met hetzelfde gemak wikkel je er daarna even folie omheen zodat je het de volgende dag lekker onderweg, of mee naar werk of studie kunt nemen!
BOEKWEIT WRAPS
voor 6 middelgrote wraps
INGREDIËNTEN
Wraps
200g boekweitmeel
400 ml water
snuf paprika poeder
snuf chili poeder
snuf kurkuma poeder
snuf rozemarijn
1 eetlepel kokosolie om de wraps in te bakken
Vulling voor 1 wrap
1 eetlepel zoete aardappel hummus (recept vind je hier)
flinke pluk broccoli kiemen
handjevol spinazie
1 geraspte wortel
1 geraspte biet
BEREIDING
Meng de ingrediënten voor de boekweit wraps in een grote kom. Pak je favoriete koekenpan erbij en zet deze op laag vuur. Schep hier de kokosolie in en wacht tot deze vloeibaar is.
Giet dan het beslag in de pan, draai deze zodat het beslag zich over de hele pan verspreid. Draai na ongeveer 15 seconde de wrap om en bak nog even de andere kant. Laat je de wraps te lang in de pan liggen dan worden ze knapperig en minder makkelijk om te draaien.
Leg de wraps op een bord terwijl je zelf aan de gang gaat met de vulling.
Smeer de hummus op de wrap en en leg hierop de broccoli kiemen, wortel, biet en als laatste de spinazie. Vouw de wraps. Dit lijkt een hele klus maar eigenlijk is het heel makkelijk. Tip: op youtube zie je hoe je easy een professionele wrap maakt.
Snijd de wrap door midden en enjoy!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
20 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –