Nu de zomer steeds dichterbij komt, laten we de boerenkool en zuurkoolstamppot steeds verder achter ons. Want zeg nu zelf, op een zonnige dag heb je toch veel meer zin in iets lichts en luchtigs dan in een stevige winterhap? Hoewel we dol zijn op salades (waarmee je eindeloos kunt variëren), snappen we dat 7 dagen per week sla een beetje gaat vervelen.. Het goede nieuws is dat onze foodblogger Sanne weer in de keuken heeft gestaan om zo’n heerlijk licht, gezond en tóch bijzonder gerecht te creëren.
Dit recept is perfect geschikt voor zowel lunch, gezonde snack, borrelhap of lichte avondmaaltijd. Je kunt het eventueel ook al de avond van te voren klaarmaken. En met hetzelfde gemak wikkel je er daarna even folie omheen zodat je het de volgende dag lekker onderweg, of mee naar werk of studie kunt nemen!
BOEKWEIT WRAPS
voor 6 middelgrote wraps
INGREDIËNTEN
Wraps
200g boekweitmeel
400 ml water
snuf paprika poeder
snuf chili poeder
snuf kurkuma poeder
snuf rozemarijn
1 eetlepel kokosolie om de wraps in te bakken
Vulling voor 1 wrap
1 eetlepel zoete aardappel hummus (recept vind je hier)
flinke pluk broccoli kiemen
handjevol spinazie
1 geraspte wortel
1 geraspte biet
BEREIDING
Meng de ingrediënten voor de boekweit wraps in een grote kom. Pak je favoriete koekenpan erbij en zet deze op laag vuur. Schep hier de kokosolie in en wacht tot deze vloeibaar is.
Giet dan het beslag in de pan, draai deze zodat het beslag zich over de hele pan verspreid. Draai na ongeveer 15 seconde de wrap om en bak nog even de andere kant. Laat je de wraps te lang in de pan liggen dan worden ze knapperig en minder makkelijk om te draaien.
Leg de wraps op een bord terwijl je zelf aan de gang gaat met de vulling.
Smeer de hummus op de wrap en en leg hierop de broccoli kiemen, wortel, biet en als laatste de spinazie. Vouw de wraps. Dit lijkt een hele klus maar eigenlijk is het heel makkelijk. Tip: op youtube zie je hoe je easy een professionele wrap maakt.
Snijd de wrap door midden en enjoy!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
5 oktober 2018
Viv’s detox
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
11 december 2014
Sporttrends 2015
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
30 september 2015
Glutenvrije maand
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
22 september 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –