Nu de zomer steeds dichterbij komt, laten we de boerenkool en zuurkoolstamppot steeds verder achter ons. Want zeg nu zelf, op een zonnige dag heb je toch veel meer zin in iets lichts en luchtigs dan in een stevige winterhap? Hoewel we dol zijn op salades (waarmee je eindeloos kunt variëren), snappen we dat 7 dagen per week sla een beetje gaat vervelen.. Het goede nieuws is dat onze foodblogger Sanne weer in de keuken heeft gestaan om zo’n heerlijk licht, gezond en tóch bijzonder gerecht te creëren.
Dit recept is perfect geschikt voor zowel lunch, gezonde snack, borrelhap of lichte avondmaaltijd. Je kunt het eventueel ook al de avond van te voren klaarmaken. En met hetzelfde gemak wikkel je er daarna even folie omheen zodat je het de volgende dag lekker onderweg, of mee naar werk of studie kunt nemen!
BOEKWEIT WRAPS
voor 6 middelgrote wraps
INGREDIËNTEN
Wraps
200g boekweitmeel
400 ml water
snuf paprika poeder
snuf chili poeder
snuf kurkuma poeder
snuf rozemarijn
1 eetlepel kokosolie om de wraps in te bakken
Vulling voor 1 wrap
1 eetlepel zoete aardappel hummus (recept vind je hier)
flinke pluk broccoli kiemen
handjevol spinazie
1 geraspte wortel
1 geraspte biet
BEREIDING
Meng de ingrediënten voor de boekweit wraps in een grote kom. Pak je favoriete koekenpan erbij en zet deze op laag vuur. Schep hier de kokosolie in en wacht tot deze vloeibaar is.
Giet dan het beslag in de pan, draai deze zodat het beslag zich over de hele pan verspreid. Draai na ongeveer 15 seconde de wrap om en bak nog even de andere kant. Laat je de wraps te lang in de pan liggen dan worden ze knapperig en minder makkelijk om te draaien.
Leg de wraps op een bord terwijl je zelf aan de gang gaat met de vulling.
Smeer de hummus op de wrap en en leg hierop de broccoli kiemen, wortel, biet en als laatste de spinazie. Vouw de wraps. Dit lijkt een hele klus maar eigenlijk is het heel makkelijk. Tip: op youtube zie je hoe je easy een professionele wrap maakt.
Snijd de wrap door midden en enjoy!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
12 december 2014
15 foods voor 2015
23 februari 2016
Hongergevoel?
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
2 juli 2016
3 x ei love you
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
21 juni 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –