Rode bietjes zijn gezond en je kunt er eindeloos mee variëren. Maar bietjes hebben ook geneeskrachtige kwaliteiten! Een ideaal recept voor de lunch of hoofdmaaltijd eventueel geserveerd met een salade. Niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens heel snel klaar!

Geneeskrachtig

Sinds de middeleeuwen worden bietjes voorgeschreven bij ziektes die te maken hebben met het bloed, de ingewanden en de spijsvertering. Bietjes blijken goed te helpen bij mensen die kampen met een (te) hoge bloeddruk.

Naast de geneeskrachtige werking bevat de rode biet ook veel vitaminen en mineralen, zoals vitamine B11 (foliumzuur), vitamine B6 en vitamine C. Mineralen als mangaan, koper, kalium en magnesium zijn ook volop aanwezig.

Ze bevatten ook veel vezels, wat goed is voor je spijsvertering en je een voldaan gevoel geeft (ideaal dus als je op de kilo’s wil letten) en veel antioxidanten. Ook zouden ze ontstekingsremmend werken.

Rode bietensoep met walnoten

Ingrediënten

3 medium gekookte bietjes

1 eetlepel olijfolie of kokosolie

een halve ui of 1 á 2 sjalotjes

een halve geschilde sinaasappel

1 teentje knoflook

3 eetlepels walnoten

300 ml. groentebouillon

Bereiding

Mix alle ingrediënten in de blender. Garneer met wat walnoten of pistachenootjes. Je kunt deze bietensoep koud of warm eten! Eet smakelijk!

Tekst: Monique Winkel voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten