Een lekkere gezonde maaltijd of snack klaarmaken zonder suiker, klinkt lastig? Is het zeker niet! Met een paar tips en receptjes kom je al een heel eind.

Tips om heerlijk te eten zonder suiker

Tip 1:

De grote truc is om te proberen niet meer uit pakjes te koken. In voorverpakte producten zit namelijk naast veel zout ook erg veel suiker wat vaak helemaal niet nodig is!

Tip 2:

Er zijn heel veel alternatieven voor suiker! Een banaantje door je havermout zorgt ook voor een lekkere zoete smaak. Of een paar worteltjes in een shake ‘s ochtends. Deze oranje vitaminebommetjes zorgen ook voor een zoetere smaak zonder dat er suiker aan te pas komt!

Tip 3:

Heb je echt een onstilbare drang naar zoetigheid? Neem eens een lekkere rauwe chocoladereep gezoet met stevia of kokosbloesemsuiker, of pak een handje moerbeien. Dit zijn pure producten met een heerlijke zoete smaak! Een paar druppeltjes stevia zorgen al voor een zoetere smaak voor je shake, havermout of thee.

Naast deze tips heeft Vivonline ook nog een aantal receptjes voor je, uiteraard zonder suiker maar ontzettend lekker! Eet smakelijk!

Lekkere recepten zonder suiker

Bananenpannenkoekjes (1 persoon)

–       1 banaan

–       2 eieren

–       kokosolie

Pureer de banaan met vork en roer de eieren erdoor. Verhit in een pan een klein beetje kokosolie. Giet nu een klein beetje van het beslag in de pan, de pannenkoekjes zijn het makkelijkst te bakken als ze een doorsnede van ongeveer 8-10 cm hebben. De pannenkoekjes zijn al erg lekker door het zoetige van de banaan maar een klein beetje kaneel zorgt helemaal voor een heerlijke smaak! 

Rauwe cacao, dadel en kokos balletjes 

–       12 ontpitte dadels

–       100 gram gemixte nootjes, bijvoorbeeld amandelen, pecannoten en walnoten (ongebrand en ongezouten)

–       1 eetlepel chiazaadjes

–       40 gram rauwe cacaopoeder

–       1,5 eetlepel kokosolie

–       kokosrasp

Laat de dadels een kwartiertje weken in warm water zodat ze zachter worden. Doe de noten, cacaopoeder, kokosolie en chia zaadjes samen in een keukenmachine en voeg de dadels toe. Mix dit totdat de ingrediënten goed gemengd zijn. Rol er vervolgens balletjes van en rol deze door de kokosrasp. Zet ze even in de vriezer dan worden ze steviger. Een ideale snack vol vitamines, vezels, goede vetten en niet te vergeten: zonder suiker!

 

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten