Een lekkere gezonde maaltijd of snack klaarmaken zonder suiker, klinkt lastig? Is het zeker niet! Met een paar tips en receptjes kom je al een heel eind.
Tips om heerlijk te eten zonder suiker
Tip 1:
De grote truc is om te proberen niet meer uit pakjes te koken. In voorverpakte producten zit namelijk naast veel zout ook erg veel suiker wat vaak helemaal niet nodig is!
Tip 2:
Er zijn heel veel alternatieven voor suiker! Een banaantje door je havermout zorgt ook voor een lekkere zoete smaak. Of een paar worteltjes in een shake ‘s ochtends. Deze oranje vitaminebommetjes zorgen ook voor een zoetere smaak zonder dat er suiker aan te pas komt!
Tip 3:
Heb je echt een onstilbare drang naar zoetigheid? Neem eens een lekkere rauwe chocoladereep gezoet met stevia of kokosbloesemsuiker, of pak een handje moerbeien. Dit zijn pure producten met een heerlijke zoete smaak! Een paar druppeltjes stevia zorgen al voor een zoetere smaak voor je shake, havermout of thee.
Naast deze tips heeft Vivonline ook nog een aantal receptjes voor je, uiteraard zonder suiker maar ontzettend lekker! Eet smakelijk!
Lekkere recepten zonder suiker
Bananenpannenkoekjes (1 persoon)
– 1 banaan
– 2 eieren
– kokosolie
Pureer de banaan met vork en roer de eieren erdoor. Verhit in een pan een klein beetje kokosolie. Giet nu een klein beetje van het beslag in de pan, de pannenkoekjes zijn het makkelijkst te bakken als ze een doorsnede van ongeveer 8-10 cm hebben. De pannenkoekjes zijn al erg lekker door het zoetige van de banaan maar een klein beetje kaneel zorgt helemaal voor een heerlijke smaak!
Rauwe cacao, dadel en kokos balletjes
– 12 ontpitte dadels
– 100 gram gemixte nootjes, bijvoorbeeld amandelen, pecannoten en walnoten (ongebrand en ongezouten)
– 1 eetlepel chiazaadjes
– 40 gram rauwe cacaopoeder
– 1,5 eetlepel kokosolie
– kokosrasp
Laat de dadels een kwartiertje weken in warm water zodat ze zachter worden. Doe de noten, cacaopoeder, kokosolie en chia zaadjes samen in een keukenmachine en voeg de dadels toe. Mix dit totdat de ingrediënten goed gemengd zijn. Rol er vervolgens balletjes van en rol deze door de kokosrasp. Zet ze even in de vriezer dan worden ze steviger. Een ideale snack vol vitamines, vezels, goede vetten en niet te vergeten: zonder suiker!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
10 juni 2015
SLA: het kookboek
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
16 november 2016
Interview Vriendin
21 augustus 2017
Avocado risotto
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
29 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –