Een lekkere gezonde maaltijd of snack klaarmaken zonder suiker, klinkt lastig? Is het zeker niet! Met een paar tips en receptjes kom je al een heel eind.
Tips om heerlijk te eten zonder suiker
Tip 1:
De grote truc is om te proberen niet meer uit pakjes te koken. In voorverpakte producten zit namelijk naast veel zout ook erg veel suiker wat vaak helemaal niet nodig is!
Tip 2:
Er zijn heel veel alternatieven voor suiker! Een banaantje door je havermout zorgt ook voor een lekkere zoete smaak. Of een paar worteltjes in een shake ‘s ochtends. Deze oranje vitaminebommetjes zorgen ook voor een zoetere smaak zonder dat er suiker aan te pas komt!
Tip 3:
Heb je echt een onstilbare drang naar zoetigheid? Neem eens een lekkere rauwe chocoladereep gezoet met stevia of kokosbloesemsuiker, of pak een handje moerbeien. Dit zijn pure producten met een heerlijke zoete smaak! Een paar druppeltjes stevia zorgen al voor een zoetere smaak voor je shake, havermout of thee.
Naast deze tips heeft Vivonline ook nog een aantal receptjes voor je, uiteraard zonder suiker maar ontzettend lekker! Eet smakelijk!
Lekkere recepten zonder suiker
Bananenpannenkoekjes (1 persoon)
– 1 banaan
– 2 eieren
– kokosolie
Pureer de banaan met vork en roer de eieren erdoor. Verhit in een pan een klein beetje kokosolie. Giet nu een klein beetje van het beslag in de pan, de pannenkoekjes zijn het makkelijkst te bakken als ze een doorsnede van ongeveer 8-10 cm hebben. De pannenkoekjes zijn al erg lekker door het zoetige van de banaan maar een klein beetje kaneel zorgt helemaal voor een heerlijke smaak!
Rauwe cacao, dadel en kokos balletjes
– 12 ontpitte dadels
– 100 gram gemixte nootjes, bijvoorbeeld amandelen, pecannoten en walnoten (ongebrand en ongezouten)
– 1 eetlepel chiazaadjes
– 40 gram rauwe cacaopoeder
– 1,5 eetlepel kokosolie
– kokosrasp
Laat de dadels een kwartiertje weken in warm water zodat ze zachter worden. Doe de noten, cacaopoeder, kokosolie en chia zaadjes samen in een keukenmachine en voeg de dadels toe. Mix dit totdat de ingrediënten goed gemengd zijn. Rol er vervolgens balletjes van en rol deze door de kokosrasp. Zet ze even in de vriezer dan worden ze steviger. Een ideale snack vol vitamines, vezels, goede vetten en niet te vergeten: zonder suiker!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
23 maart 2015
Dopper winnen
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
1 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –