Om de week praat presentatrice en schrijfster Vivian Reijs met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat Fajah Lourens (35), moeder van dochter Irem en zoon Shai.

Naast actrice en model draait Fajah als DJ ook regelmatig plaatjes. Daarnaast lanceerde ze eerder dit jaar haar tweede programma met training-en voedingstips. Het programma is voor mannen en vrouwen en kan er uiteindelijk voor zorgen dat je eenzelfde ‘killerbody’ bereikt als Fajah zelf.

Altijd in de koelkast

‘Eieren, kipfilet en hüttenkäse. Verder heb ik altijd chocoladepasta in huis!’

Van huis uit

‘…leerde ik van mijn moeder hoe zij biologisch en vegetarisch kookte. Hoewel ik zelf wel vlees ben gaan eten, kook ik zoveel mogelijk biologisch.’

Boodschappen

‘Ik doe elke week boodschappen en haal nooit ongezonde dingen, zodat ik ook niet de mist in kan gaan. Ik heb alleen wel altijd hetzelfde in huis en weet vaak niks nieuws te bedenken. Het zou verfrissend zijn als iemand anders een keer mijn boodschappen zou doen!’

Koken

‘Ik kook niet elke dag. Mijn dochter kookt namelijk ook twee keer per week en de oppas een keer per week. Op woensdag ben ik vaak alleen met mijn zoontje en dan bestellen we meestal wat. Hij houdt gelukkig heel erg veel van sushi!’

In de ‘broodtrommel’

‘Shai neemt altijd een broodje pindakaas met honing mee naar school. Ik neem zelf ook mijn eigen bakjes eten mee naar kantoor. Vandaag zit er spinazie, gebakken tomaatjes humus en bruine rijst in.’

Koolhydraten

‘Koolhydraten zijn erg belangrijk voor je dagelijkse verbranding. Ik haal ze voornamelijk uit bruine rijst, havermout en fruit. Mensen zijn vaak bang voor het woord koolhydraten. Je hebt ze echt nodig, maar je moet wel weten hoeveel. Op mijn site kan ik zelf mijn macro’s berekenen, zo weet ik precies hoeveel gram eiwitten, koolhydraten en vetten ik per dag nodig heb.’

Diëten

‘..zijn altijd tijdelijk. Ik snap wel wanneer je 50 kilo moet afvallen, dat je voor een streng dieet kiest, alleen is het heel moeilijk om op gewicht te blijven als je weer gewoon gaat eten. Ik zou zelf kiezen voor een andere lifestyle die meer consistent is.’

Gewicht

‘Ik ben nooit zo bezig met mijn gewicht. Sinds kort meet ik wel mijn vetpercentage omdat ik wil weten of mijn voedingsplan aanslaat of eventueel moet worden aangepast. Eigenlijk is de spiegel de beste graadmeter.’

Sporten

‘Sporten doe ik vijf dagen per week. Doordat ik nu het gezicht ben van mijn eigen trainingprogramma voel ik wel de druk om er altijd goed uit te zien. Dat is aan de ene kant wel vervelend, maar aan de andere kant een mooie stok achter de deur om te blijven trainen.’

Million dollar tip

‘Plan je snack momenten in en geniet er bewust van. Straf jezelf niet af als je de mist in bent gegaan. Begin gewoon weer opnieuw, elke dag is een nieuwe start.’

Niet lekker

‘Chips vind ik gelukkig niet lekker en daar kan ik dus lekker vanaf blijven als mijn vriend dat naast me op de bank eet’.

Guilty pleasure

‘Chocolade is mijn favoriet, daar kan ik echt van genieten.’

Meer weten over Fajah’s programma? Neem een kijkje op haar website.

Wil je nog meer voedingsdagboekjes lezen? Klik dan snel hier voor het voedingsdagboek van Ellemieke Vermolen.

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten