Wat is jouw favoriete candy bar? Als je antwoord een twix is dan ga ik je nu ontzettend blij maken! Na de vegan versie van snickers, oreo’s en bounty’s heeft onze foodblogger Sanne dit weekend ook een recept bedacht voor een gezonde variant op die geweldige twixen, en oh, ze zijn me toch lekker! Dus wil je jezelf trakteren, kun je het vaak niet bij een stukje laten en ben je daarom opzoek naar een healthy alternatief, of heb je gewoon heel veel zin in wat lekkers? Dan moet je deze zeker een keer proberen!
RECEPT VEGAN TWIX REPEN
INGREDIËNTEN VEGAN TWIX
Koekjes laag
150 gram ongebrande en ongezouten cashew noten (4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
70 gram glutenvrije havermout
70 gram kokosrasp
5 grote zachte dadels
snuf kaneel
snuf Himalaya zout
Karamel laag
12 grote zachte dadels
60 gram amandelpasta
2 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Chocolade laag
100 gram cacao boter
40 gram rauwe cacao
3 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
snuf vanille poeder
snuf kaneel
BEREIDING VEGAN TWIX
Het maken van deze twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Doe de ingrediënten voor de eerste laat (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koek deeg hebt.
Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut.
Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag.
Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mis tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast.
Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan twix een half uurtje in de vriezer. Snij in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
13 augustus 2015
Homemade Hummus
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
20 augustus 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –