Wat is jouw favoriete candy bar? Als je antwoord een twix is dan ga ik je nu ontzettend blij maken! Na de vegan versie van snickers, oreo’s en bounty’s heeft onze foodblogger Sanne dit weekend ook een recept bedacht voor een gezonde variant op die geweldige twixen, en oh, ze zijn me toch lekker! Dus wil je jezelf trakteren, kun je het vaak niet bij een stukje laten en ben je daarom opzoek naar een healthy alternatief, of heb je gewoon heel veel zin in wat lekkers? Dan moet je deze zeker een keer proberen!
RECEPT VEGAN TWIX REPEN
INGREDIËNTEN VEGAN TWIX
Koekjes laag
150 gram ongebrande en ongezouten cashew noten (4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
70 gram glutenvrije havermout
70 gram kokosrasp
5 grote zachte dadels
snuf kaneel
snuf Himalaya zout
Karamel laag
12 grote zachte dadels
60 gram amandelpasta
2 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Chocolade laag
100 gram cacao boter
40 gram rauwe cacao
3 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
snuf vanille poeder
snuf kaneel
BEREIDING VEGAN TWIX
Het maken van deze twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Doe de ingrediënten voor de eerste laat (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koek deeg hebt.
Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut.
Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag.
Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mis tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast.
Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan twix een half uurtje in de vriezer. Snij in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
25 juni 2015
Eivissa Food
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
3 december 2015
Ontgif je groenten
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
12 november 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –