Wat is jouw favoriete candy bar? Als je antwoord een twix is dan ga ik je nu ontzettend blij maken! Na de vegan versie van snickers, oreo’s en bounty’s heeft onze foodblogger Sanne dit weekend ook een recept bedacht voor een gezonde variant op die geweldige twixen, en oh, ze zijn me toch lekker! Dus wil je jezelf trakteren, kun je het vaak niet bij een stukje laten en ben je daarom opzoek naar een healthy alternatief, of heb je gewoon heel veel zin in wat lekkers? Dan moet je deze zeker een keer proberen!
RECEPT VEGAN TWIX REPEN
INGREDIËNTEN VEGAN TWIX
Koekjes laag
150 gram ongebrande en ongezouten cashew noten (4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
70 gram glutenvrije havermout
70 gram kokosrasp
5 grote zachte dadels
snuf kaneel
snuf Himalaya zout
Karamel laag
12 grote zachte dadels
60 gram amandelpasta
2 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Chocolade laag
100 gram cacao boter
40 gram rauwe cacao
3 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
snuf vanille poeder
snuf kaneel
BEREIDING VEGAN TWIX
Het maken van deze twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Doe de ingrediënten voor de eerste laat (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koek deeg hebt.
Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut.
Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag.
Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mis tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast.
Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan twix een half uurtje in de vriezer. Snij in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerde berichten
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
10 oktober 2018
Een beter seksleven? Wij hebben 5 tips voor je!
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
30 april 2014
ONE event!
10 juni 2015
SLA: het kookboek
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
25 maart 2014
Presentatie coaching
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
12 maart 2016