Wat is jouw favoriete candy bar? Als je antwoord een twix is dan ga ik je nu ontzettend blij maken! Na de vegan versie van snickers, oreo’s en bounty’s heeft onze foodblogger Sanne dit weekend ook een recept bedacht voor een gezonde variant op die geweldige twixen, en oh, ze zijn me toch lekker! Dus wil je jezelf trakteren, kun je het vaak niet bij een stukje laten en ben je daarom opzoek naar een healthy alternatief, of heb je gewoon heel veel zin in wat lekkers? Dan moet je deze zeker een keer proberen!
RECEPT VEGAN TWIX REPEN
INGREDIËNTEN VEGAN TWIX
Koekjes laag
150 gram ongebrande en ongezouten cashew noten (4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
70 gram glutenvrije havermout
70 gram kokosrasp
5 grote zachte dadels
snuf kaneel
snuf Himalaya zout
Karamel laag
12 grote zachte dadels
60 gram amandelpasta
2 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Chocolade laag
100 gram cacao boter
40 gram rauwe cacao
3 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
snuf vanille poeder
snuf kaneel
BEREIDING VEGAN TWIX
Het maken van deze twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Doe de ingrediënten voor de eerste laat (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koek deeg hebt.
Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut.
Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag.
Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mis tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast.
Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan twix een half uurtje in de vriezer. Snij in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
2 juli 2016
3 x ei love you
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
8 juli 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –