Wat is jouw favoriete candy bar? Als je antwoord een twix is dan ga ik je nu ontzettend blij maken! Na de vegan versie van snickers, oreo’s en bounty’s heeft onze foodblogger Sanne dit weekend ook een recept bedacht voor een gezonde variant op die geweldige twixen, en oh, ze zijn me toch lekker! Dus wil je jezelf trakteren, kun je het vaak niet bij een stukje laten en ben je daarom opzoek naar een healthy alternatief, of heb je gewoon heel veel zin in wat lekkers? Dan moet je deze zeker een keer proberen!
RECEPT VEGAN TWIX REPEN
INGREDIËNTEN VEGAN TWIX
Koekjes laag
150 gram ongebrande en ongezouten cashew noten (4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
70 gram glutenvrije havermout
70 gram kokosrasp
5 grote zachte dadels
snuf kaneel
snuf Himalaya zout
Karamel laag
12 grote zachte dadels
60 gram amandelpasta
2 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Chocolade laag
100 gram cacao boter
40 gram rauwe cacao
3 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
snuf vanille poeder
snuf kaneel
BEREIDING VEGAN TWIX
Het maken van deze twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Doe de ingrediënten voor de eerste laat (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koek deeg hebt.
Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut.
Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag.
Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mis tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast.
Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan twix een half uurtje in de vriezer. Snij in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
17 februari 2021
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
28 oktober 2015
Marianne –
Anoniem –
Miriam Van Gemert –
Helemaal prima!
Linda –
Marieke Griffioen –
Heb een vraag gesteld zowel via personal Message insta als via een reactie op een verhaal waar je vraagt of er vragen zijn. Nog steeds geen antwoord ontvangen.