Wat is jouw favoriete candy bar? Als je antwoord een twix is dan ga ik je nu ontzettend blij maken! Na de vegan versie van snickers, oreo’s en bounty’s heeft onze foodblogger Sanne dit weekend ook een recept bedacht voor een gezonde variant op die geweldige twixen, en oh, ze zijn me toch lekker! Dus wil je jezelf trakteren, kun je het vaak niet bij een stukje laten en ben je daarom opzoek naar een healthy alternatief, of heb je gewoon heel veel zin in wat lekkers? Dan moet je deze zeker een keer proberen!
RECEPT VEGAN TWIX REPEN
INGREDIËNTEN VEGAN TWIX
Koekjes laag
150 gram ongebrande en ongezouten cashew noten (4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
70 gram glutenvrije havermout
70 gram kokosrasp
5 grote zachte dadels
snuf kaneel
snuf Himalaya zout
Karamel laag
12 grote zachte dadels
60 gram amandelpasta
2 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Chocolade laag
100 gram cacao boter
40 gram rauwe cacao
3 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
snuf vanille poeder
snuf kaneel
BEREIDING VEGAN TWIX
Het maken van deze twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Doe de ingrediënten voor de eerste laat (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koek deeg hebt.
Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut.
Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag.
Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mis tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast.
Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan twix een half uurtje in de vriezer. Snij in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
8 mei 2014
Mom in shape
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
22 mei 2015
Smaak en kleuren
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
9 september 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –