Wat is jouw favoriete candy bar? Als je antwoord een twix is dan ga ik je nu ontzettend blij maken! Na de vegan versie van snickers, oreo’s en bounty’s heeft onze foodblogger Sanne dit weekend ook een recept bedacht voor een gezonde variant op die geweldige twixen, en oh, ze zijn me toch lekker! Dus wil je jezelf trakteren, kun je het vaak niet bij een stukje laten en ben je daarom opzoek naar een healthy alternatief, of heb je gewoon heel veel zin in wat lekkers? Dan moet je deze zeker een keer proberen!
RECEPT VEGAN TWIX REPEN
INGREDIËNTEN VEGAN TWIX
Koekjes laag
150 gram ongebrande en ongezouten cashew noten (4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
70 gram glutenvrije havermout
70 gram kokosrasp
5 grote zachte dadels
snuf kaneel
snuf Himalaya zout
Karamel laag
12 grote zachte dadels
60 gram amandelpasta
2 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Chocolade laag
100 gram cacao boter
40 gram rauwe cacao
3 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
snuf vanille poeder
snuf kaneel
BEREIDING VEGAN TWIX
Het maken van deze twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Doe de ingrediënten voor de eerste laat (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koek deeg hebt.
Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut.
Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag.
Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mis tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast.
Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan twix een half uurtje in de vriezer. Snij in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
7 december 2020
3 x gezonde feestdrankjes zonder kerstkilo’s
17 december 2015
Strakke benen en billen?
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
9 november 2014
Herfstige salade
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
30 oktober 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –