Wat is jouw favoriete candy bar? Als je antwoord een twix is dan ga ik je nu ontzettend blij maken! Na de vegan versie van snickers, oreo’s en bounty’s heeft onze foodblogger Sanne dit weekend ook een recept bedacht voor een gezonde variant op die geweldige twixen, en oh, ze zijn me toch lekker! Dus wil je jezelf trakteren, kun je het vaak niet bij een stukje laten en ben je daarom opzoek naar een healthy alternatief, of heb je gewoon heel veel zin in wat lekkers? Dan moet je deze zeker een keer proberen!
RECEPT VEGAN TWIX REPEN
INGREDIËNTEN VEGAN TWIX
Koekjes laag
150 gram ongebrande en ongezouten cashew noten (4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
70 gram glutenvrije havermout
70 gram kokosrasp
5 grote zachte dadels
snuf kaneel
snuf Himalaya zout
Karamel laag
12 grote zachte dadels
60 gram amandelpasta
2 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Chocolade laag
100 gram cacao boter
40 gram rauwe cacao
3 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
snuf vanille poeder
snuf kaneel
BEREIDING VEGAN TWIX
Het maken van deze twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Doe de ingrediënten voor de eerste laat (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koek deeg hebt.
Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut.
Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag.
Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mis tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast.
Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan twix een half uurtje in de vriezer. Snij in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerde berichten
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
20 april 2020
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
16 februari 2016
Chocolade smoothie
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
12 juni 2014
Frisse juice
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
20 juni 2016
3 x koffievervangers
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
19 november 2020