Wat is jouw favoriete candy bar? Als je antwoord een twix is dan ga ik je nu ontzettend blij maken! Na de vegan versie van snickers, oreo’s en bounty’s heeft onze foodblogger Sanne dit weekend ook een recept bedacht voor een gezonde variant op die geweldige twixen, en oh, ze zijn me toch lekker! Dus wil je jezelf trakteren, kun je het vaak niet bij een stukje laten en ben je daarom opzoek naar een healthy alternatief, of heb je gewoon heel veel zin in wat lekkers? Dan moet je deze zeker een keer proberen!
RECEPT VEGAN TWIX REPEN
INGREDIËNTEN VEGAN TWIX
Koekjes laag
150 gram ongebrande en ongezouten cashew noten (4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
70 gram glutenvrije havermout
70 gram kokosrasp
5 grote zachte dadels
snuf kaneel
snuf Himalaya zout
Karamel laag
12 grote zachte dadels
60 gram amandelpasta
2 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Chocolade laag
100 gram cacao boter
40 gram rauwe cacao
3 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
snuf vanille poeder
snuf kaneel
BEREIDING VEGAN TWIX
Het maken van deze twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Doe de ingrediënten voor de eerste laat (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koek deeg hebt.
Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut.
Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag.
Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mis tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast.
Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan twix een half uurtje in de vriezer. Snij in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
4 oktober 2017
Help mij water drinken
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
22 september 2015
Beste eitjes
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
8 oktober 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –