Wat is jouw favoriete candy bar? Als je antwoord een twix is dan ga ik je nu ontzettend blij maken! Na de vegan versie van snickers, oreo’s en bounty’s heeft onze foodblogger Sanne dit weekend ook een recept bedacht voor een gezonde variant op die geweldige twixen, en oh, ze zijn me toch lekker! Dus wil je jezelf trakteren, kun je het vaak niet bij een stukje laten en ben je daarom opzoek naar een healthy alternatief, of heb je gewoon heel veel zin in wat lekkers? Dan moet je deze zeker een keer proberen!
RECEPT VEGAN TWIX REPEN
INGREDIËNTEN VEGAN TWIX
Koekjes laag
150 gram ongebrande en ongezouten cashew noten (4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
70 gram glutenvrije havermout
70 gram kokosrasp
5 grote zachte dadels
snuf kaneel
snuf Himalaya zout
Karamel laag
12 grote zachte dadels
60 gram amandelpasta
2 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Chocolade laag
100 gram cacao boter
40 gram rauwe cacao
3 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
snuf vanille poeder
snuf kaneel
BEREIDING VEGAN TWIX
Het maken van deze twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Doe de ingrediënten voor de eerste laat (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koek deeg hebt.
Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut.
Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag.
Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mis tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast.
Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan twix een half uurtje in de vriezer. Snij in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
21 december 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –