Wat is jouw favoriete candy bar? Als je antwoord een twix is dan ga ik je nu ontzettend blij maken! Na de vegan versie van snickers, oreo’s en bounty’s heeft onze foodblogger Sanne dit weekend ook een recept bedacht voor een gezonde variant op die geweldige twixen, en oh, ze zijn me toch lekker! Dus wil je jezelf trakteren, kun je het vaak niet bij een stukje laten en ben je daarom opzoek naar een healthy alternatief, of heb je gewoon heel veel zin in wat lekkers? Dan moet je deze zeker een keer proberen!
RECEPT VEGAN TWIX REPEN
INGREDIËNTEN VEGAN TWIX
Koekjes laag
150 gram ongebrande en ongezouten cashew noten (4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
70 gram glutenvrije havermout
70 gram kokosrasp
5 grote zachte dadels
snuf kaneel
snuf Himalaya zout
Karamel laag
12 grote zachte dadels
60 gram amandelpasta
2 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Chocolade laag
100 gram cacao boter
40 gram rauwe cacao
3 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
snuf vanille poeder
snuf kaneel
BEREIDING VEGAN TWIX
Het maken van deze twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Doe de ingrediënten voor de eerste laat (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koek deeg hebt.
Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut.
Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag.
Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mis tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast.
Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan twix een half uurtje in de vriezer. Snij in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
17 december 2015
Strakke benen en billen?
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
21 januari 2016
Get fit with HIIT
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
30 september 2015
Glutenvrije maand
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
7 april 2023
Chocolade smoothie
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
13 november 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –