Wat is jouw favoriete candy bar? Als je antwoord een twix is dan ga ik je nu ontzettend blij maken! Na de vegan versie van snickers, oreo’s en bounty’s heeft onze foodblogger Sanne dit weekend ook een recept bedacht voor een gezonde variant op die geweldige twixen, en oh, ze zijn me toch lekker! Dus wil je jezelf trakteren, kun je het vaak niet bij een stukje laten en ben je daarom opzoek naar een healthy alternatief, of heb je gewoon heel veel zin in wat lekkers? Dan moet je deze zeker een keer proberen!
RECEPT VEGAN TWIX REPEN
INGREDIËNTEN VEGAN TWIX
Koekjes laag
150 gram ongebrande en ongezouten cashew noten (4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
70 gram glutenvrije havermout
70 gram kokosrasp
5 grote zachte dadels
snuf kaneel
snuf Himalaya zout
Karamel laag
12 grote zachte dadels
60 gram amandelpasta
2 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Chocolade laag
100 gram cacao boter
40 gram rauwe cacao
3 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
snuf vanille poeder
snuf kaneel
BEREIDING VEGAN TWIX
Het maken van deze twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Doe de ingrediënten voor de eerste laat (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koek deeg hebt.
Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut.
Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag.
Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mis tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast.
Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan twix een half uurtje in de vriezer. Snij in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
6 september 2016
TERUG NAAR SCHOOL: OPLEIDING HORMOON THERAPEUT
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
3 september 2015
Gezonde chocopasta
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
3 oktober 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –