Wat is jouw favoriete candy bar? Als je antwoord een twix is dan ga ik je nu ontzettend blij maken! Na de vegan versie van snickers, oreo’s en bounty’s heeft onze foodblogger Sanne dit weekend ook een recept bedacht voor een gezonde variant op die geweldige twixen, en oh, ze zijn me toch lekker! Dus wil je jezelf trakteren, kun je het vaak niet bij een stukje laten en ben je daarom opzoek naar een healthy alternatief, of heb je gewoon heel veel zin in wat lekkers? Dan moet je deze zeker een keer proberen!
RECEPT VEGAN TWIX REPEN
INGREDIËNTEN VEGAN TWIX
Koekjes laag
150 gram ongebrande en ongezouten cashew noten (4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
70 gram glutenvrije havermout
70 gram kokosrasp
5 grote zachte dadels
snuf kaneel
snuf Himalaya zout
Karamel laag
12 grote zachte dadels
60 gram amandelpasta
2 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Chocolade laag
100 gram cacao boter
40 gram rauwe cacao
3 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
snuf vanille poeder
snuf kaneel
BEREIDING VEGAN TWIX
Het maken van deze twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Doe de ingrediënten voor de eerste laat (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koek deeg hebt.
Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut.
Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag.
Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mis tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast.
Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan twix een half uurtje in de vriezer. Snij in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
8 augustus 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –