In de zomer of als toetje, ijsjes kunnen altijd! Zeker als ze gezond zijn, zoals deze 2 toppers! Met slechts een paar ingrediënten en wat voorbereiding tover jij binnen no time deze ijsjes op tafel.

Chocolade – kiwi ijsjes
6 grote kiwi’s in 3 plakken gesneden
150 gram hele pure chocolade
50 gram kokosolie
ijsstokjes

Steek een stokje in iedere plak kiwi en leg deze op bakpapier. Plaats ze vervolgens in de vriezer. Na ongeveer 4 uur zijn ze volledig bevroren. Smelt de chocolade met de kokosolie au-bain-marie. Dip de bevroren kiwi in de chocolade. Leg de ijsjes nog even in de vriezer of eet ze gelijk op.

Kiwi-banaanijs

1 bevroren banaan, in stukjes gesneden
2 bevroren kiwi’s, in stukjes gesneden
0,5 glas soja-, rijst of amandelmelk

Meng alles bij elkaar in een keukenmachine en laat deze draaien totdat je een romig geheel krijgt.

Tekst: Ms.Jules

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten