Wat is jouw favoriete candy bar? Als je antwoord een twix is dan ga ik je nu ontzettend blij maken! Na de vegan versie van snickers, oreo’s en bounty’s heeft onze foodblogger Sanne dit weekend ook een recept bedacht voor een gezonde variant op die geweldige twixen, en oh, ze zijn me toch lekker! Dus wil je jezelf trakteren, kun je het vaak niet bij een stukje laten en ben je daarom opzoek naar een healthy alternatief, of heb je gewoon heel veel zin in wat lekkers? Dan moet je deze zeker een keer proberen!
RECEPT VEGAN TWIX REPEN
INGREDIËNTEN VEGAN TWIX
Koekjes laag
150 gram ongebrande en ongezouten cashew noten (4 uur geweekt of 10 minuten gekookt)
70 gram glutenvrije havermout
70 gram kokosrasp
5 grote zachte dadels
snuf kaneel
snuf Himalaya zout
Karamel laag
12 grote zachte dadels
60 gram amandelpasta
2 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
1 eetlepel gesmolten kokosolie
Chocolade laag
100 gram cacao boter
40 gram rauwe cacao
3 eetlepels siroop (rijst, dadel of agave)
snuf vanille poeder
snuf kaneel
BEREIDING VEGAN TWIX
Het maken van deze twixen is echt enorm makkelijk. Het enige dat wat moeite zal kosten is het wachten tot ze klaar zijn. Doe de ingrediënten voor de eerste laat (de koekjes laag) in je keukenmachine of blender en laat deze draaien tot je een kruimelig koek deeg hebt.
Pak een beetje tussen je wijsvinger en duim en druk dit plat. Blijft het aan elkaar plakken dan is het ‘deeg’ goed. Zo niet, voeg dan nog een theelepel kokosolie toe en mix nog een halve minuut.
Pak een bakblik, schep hier de eerste laag in en spreid dit goed uit. Zet het bakblik even in de koelkast terwijl je ondertussen begint aan de karamellaag.
Doe alle ingrediënten voor de karamellaag in je keukenmachine of blender en mis tot je een dikke pasta hebt. Smeer dit uit over de koek en zet het bakblik weer even terug in de koelkast.
Smelt in een pannentje de cacaoboter en roer hier de rest van de ingrediënten doorheen. Giet dit over de karamellaag en zet je vegan twix een half uurtje in de vriezer. Snij in stukken en geniet!
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
21 augustus 2017
Avocado risotto
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
10 juni 2015
Raw kokos snack
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
28 mei 2014
Bloemkool pizza
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
2 juli 2016
3 x ei love you
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
6 september 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –