Jammie! Alleen al van de foto loopt het water in mijn mond. Ik ben gek op gezonde pizza’s! Probeer nu dit leuke recept van Linda Smit!

Ingrediënten

– Voor de bodem
Kwart tot een helft van een grote bloemkool
Een ei
Rood pepertje
Knoflookteentje
Mozzarella (ongeveer 50 gram of meer naar smaak)
Verse bieslook

– Voor de topping
2 tomaten in dunne schijfjes
Mozzarella naar smaak in schijfjes
Knoflookteentje (fijngehakt)
(Rode) ui in ringen

Stap voor stap
Maal de bloemkool in de keukenmachine fijn. Ondertussen hak je de overige ingrediënten fijn. Dan mix je alle bovenstaande ingrediënten met het ei totdat een stevige, maar kneedbare massa. Doe de bodem in een ronde vorm. Schuif de bodem vervolgens voor 15 tot 20 minuten in de oven op 210 graden.

Haal de bodem na 15 tot 20 minuten uit de oven en beleg deze met de tomaat, knoflook, uienringen en knoflook. Doe het geheel nog even voor 10 tot 15 minuten in de oven en smullen maar!