Kimberley, een 24 jarige vrouw uit Nijmegen, is de eerste gelukkige die een review krijgt van haar eetdagboek. “Al jaren ben ik zeer geïnteresseerd in gezonde voeding en kan er ook echt van genieten om tijdens de dagelijkse boodschappen nieuwe producten in de schappen te vinden. Zeker de laatste tijd, nu steeds meer biologische producten hun weg in de supermarkt weten te vinden!
Ook ben ik erg content over het feit dat er vele websites zijn –zoals die van jullie- die eerlijk zijn over eten, altijd leuk om van anderen nieuwe dingen te leren en nieuwe recepten te ontdekken”, aldus Kimberley.
Dag 1
Ik ontbijt rond 06.00 uur met twee biologische oer-spelt rijstwafels van Leev. Eentje belegd met ongezouten roomboter en daarop kipfilet tuinkruiden en de tweede belegd met biologische appelstroop, dat samen met een lekkere kop groene thee. Rond 09.00 uur neem ik twee biologische waldkorn oerrepen (4 zaden mix met zonnebloempitten, havervlokken, sesam- en lijnzaad).
Rond 12.00 uur is het tijd voor de lunch en ik kies voor een biologische meergranen pistolet belegd met aardbeienjam van de boer en een speltcracker belegd met 30+ jonge kaas en ongezouten roomboter. Halverwege de middag, zo rond 15.00 uur neem ik een banaan. Ik ga daarna boodschappen doen en iedereen weet dat je niet met een lege maag naar de supermarkt moet gaan!
’s Avonds kies ik voor een lekker recept met de volgende ingrediënten:
- Biologische sperziebonen – 500 gram
- Biologische cherrytomaatjes – 10 stuks
- Biologische mais – 200 ml
- Ui – 1
- Spekjes – 125 gram
- Biologische Slagroom – 250 ml
- Rode currypasta Koh Thai – 2 eetlepels
- Biologische knoflook – 1 teentje
De hele dag door drink ik water met afwisselend groene thee.
———————————————————————————————————
Dag 2
Ik ontbijt weer rond 06.00 uur, dit keer met een schaaltje biologische yoghurt (Arla) met het volgende erin verwerkt: verse frambozen en blauwe bessen, cranberries, inca bes, moerbei, chiazaad en klein handje gemengde noten (walnoten, amandelen), dat allen onder het genot van een kopje verse groene thee.
Tussen de bedrijvigheid door neem ik rond 09.15 uur een haver/speltreep met granen, cranberries en rozijnen (Leev).
Rond 12 uur ga ik weer lunchen en dit keer neem ik drie spelt boterhammen. Eentje is belegd met ongezouten roomboter en gerookte kipfilet en de andere twee zijn belegd met biologische pindakaas en biologische chocoladepasta. Allen onder het genot van wederom een kopje groene thee.
Halverwege de middag neem ik twee kleine pruimen en een paar stukjes gedroogde abrikoos.
Rond 17.30 uur maak ik voor het diner lekkere gevulde paprika’s in de oven met de volgende ingrediënten:
- 2 Rode paprika’s
- 250 Gram gehakt
- 1 Uitje
- 50 Gram biologische champignons
- Knoflook 1 teentje
- Sambal 1 theelepel
- Snufje peper en zout
- Crème fraise (kleine verpakking)
- Geraspte kaas belegen 30+
Over de hele dag drink ik zeker 1,5 liter water en groene thee.
———————————————————————————————————
Review van Vivian
Wat fijn dat je al zo bewust bezig bent met biologisch eten. En gelukkig voel je zelf al veel verbetering en tevens gewichtsverlies is natuurlijk ook leuk meegenomen. Ik vond het ook erg leuk te zien dat je zo gezond mogelijk wilt eten. Ik ben ook erg tevreden, alleen zou ik gezien jouw prikkelbare darmsyndroom toch wat minder gluten eten. Het valt me op dat vooral dag 1 er toch nog best wel wat gluten in je dagmenu zitten. Ik zou dan eerder voor gewone rijstewafels kiezen of kastagne of quinoa crackers. Je zult merken dat je darmen daar nog beter op reageren. En pas beetje op met teveel zuivel ivm jouw darmen. Maar verder zeg ik, ga zo door!
Wil je ook zo’n review van Vivian of Evelien ontvangen? Mail ons dan twee dagen van jouw eetdagboekje via info@vivonline.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
2 juli 2014
Aan het infuus
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
2 juli 2016
3 x ei love you
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
17 november 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –