Kimberley, een 24 jarige vrouw uit Nijmegen, is de eerste gelukkige die een review krijgt van haar eetdagboek. “Al jaren ben ik zeer geïnteresseerd in gezonde voeding en kan er ook echt van genieten om tijdens de dagelijkse boodschappen nieuwe producten in de schappen te vinden. Zeker de laatste tijd, nu steeds meer biologische producten hun weg in de supermarkt weten te vinden!
Ook ben ik erg content over het feit dat er vele websites zijn –zoals die van jullie- die eerlijk zijn over eten, altijd leuk om van anderen nieuwe dingen te leren en nieuwe recepten te ontdekken”, aldus Kimberley.
Dag 1
Ik ontbijt rond 06.00 uur met twee biologische oer-spelt rijstwafels van Leev. Eentje belegd met ongezouten roomboter en daarop kipfilet tuinkruiden en de tweede belegd met biologische appelstroop, dat samen met een lekkere kop groene thee. Rond 09.00 uur neem ik twee biologische waldkorn oerrepen (4 zaden mix met zonnebloempitten, havervlokken, sesam- en lijnzaad).
Rond 12.00 uur is het tijd voor de lunch en ik kies voor een biologische meergranen pistolet belegd met aardbeienjam van de boer en een speltcracker belegd met 30+ jonge kaas en ongezouten roomboter. Halverwege de middag, zo rond 15.00 uur neem ik een banaan. Ik ga daarna boodschappen doen en iedereen weet dat je niet met een lege maag naar de supermarkt moet gaan!
’s Avonds kies ik voor een lekker recept met de volgende ingrediënten:
- Biologische sperziebonen – 500 gram
- Biologische cherrytomaatjes – 10 stuks
- Biologische mais – 200 ml
- Ui – 1
- Spekjes – 125 gram
- Biologische Slagroom – 250 ml
- Rode currypasta Koh Thai – 2 eetlepels
- Biologische knoflook – 1 teentje
De hele dag door drink ik water met afwisselend groene thee.
———————————————————————————————————
Dag 2
Ik ontbijt weer rond 06.00 uur, dit keer met een schaaltje biologische yoghurt (Arla) met het volgende erin verwerkt: verse frambozen en blauwe bessen, cranberries, inca bes, moerbei, chiazaad en klein handje gemengde noten (walnoten, amandelen), dat allen onder het genot van een kopje verse groene thee.
Tussen de bedrijvigheid door neem ik rond 09.15 uur een haver/speltreep met granen, cranberries en rozijnen (Leev).
Rond 12 uur ga ik weer lunchen en dit keer neem ik drie spelt boterhammen. Eentje is belegd met ongezouten roomboter en gerookte kipfilet en de andere twee zijn belegd met biologische pindakaas en biologische chocoladepasta. Allen onder het genot van wederom een kopje groene thee.
Halverwege de middag neem ik twee kleine pruimen en een paar stukjes gedroogde abrikoos.
Rond 17.30 uur maak ik voor het diner lekkere gevulde paprika’s in de oven met de volgende ingrediënten:
- 2 Rode paprika’s
- 250 Gram gehakt
- 1 Uitje
- 50 Gram biologische champignons
- Knoflook 1 teentje
- Sambal 1 theelepel
- Snufje peper en zout
- Crème fraise (kleine verpakking)
- Geraspte kaas belegen 30+
Over de hele dag drink ik zeker 1,5 liter water en groene thee.
———————————————————————————————————
Review van Vivian
Wat fijn dat je al zo bewust bezig bent met biologisch eten. En gelukkig voel je zelf al veel verbetering en tevens gewichtsverlies is natuurlijk ook leuk meegenomen. Ik vond het ook erg leuk te zien dat je zo gezond mogelijk wilt eten. Ik ben ook erg tevreden, alleen zou ik gezien jouw prikkelbare darmsyndroom toch wat minder gluten eten. Het valt me op dat vooral dag 1 er toch nog best wel wat gluten in je dagmenu zitten. Ik zou dan eerder voor gewone rijstewafels kiezen of kastagne of quinoa crackers. Je zult merken dat je darmen daar nog beter op reageren. En pas beetje op met teveel zuivel ivm jouw darmen. Maar verder zeg ik, ga zo door!
Wil je ook zo’n review van Vivian of Evelien ontvangen? Mail ons dan twee dagen van jouw eetdagboekje via info@vivonline.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
9 november 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –