Er zijn veel tips en tricks voor het behouden van een gezonde levensstijl. Maar wat werkt nou echt en hoe voer je dit door in je keuken? Kleine, makkelijke veranderingen, maar ook grote aanpassingen die je moet doen. Wij weten dat het soms lastig is om grote veranderingen toe te passen, want het moet uiteindelijk in je dagelijkse routine zitten. Kleine veranderingen daarentegen zijn makkelijker om toe te passen en zorgen ervoor dat je het makkelijker volhoud. Het begint allemaal op 1 plek: de keuken. Wij geven jou tips voor kleine veranderingen in de keuken die jou gaan helpen een gezonde levensstijl vol te houden.

Ruim je keuken op

De vuile vaat in de gootsteen of een overvol aanrecht, herken je dat? Een ongeorganiseerde en chaotische omgeving blijkt ongezond eten te stimuleren. Neem je tijd om je keuken op te ruimen. Ruim alles in één keer op en probeer het dan bij te houden. En een opgeruimde keuken staat ook veel beter, toch?

Zet het eten strategisch neer

Vaak als we geen honger hebben en eten zien, eten we het gewoon. Of op drukke momenten eten we wat we zien. Dit is normaal en onze menselijke natuur. Wanneer eten niet in ons zicht staat, denken wij er minder makkelijk aan. Een tip is om je eten dus in een keukenkastje met deurtje neer te zetten of in de koelkast. Zo staat het niet in je zicht.

Een fruitschaal

Koop een mooie schaal voor je fruit en groenten. Zet de fruitschaal neer op een plek waar je altijd bij kunt en een fruitschaal in je zicht zetten is een goede tip. Als je dan eet wat je ziet, is het tenminste een gezonde keuze.

Zet je potten en pannen klaar

We willen allemaal een gezonde levensstijl die leuk, lekker en vooral makkelijk is. Met deze tip ben je jezelf heel dankbaar in de ochtend. Zet ’s avonds alvast wat spullen klaar: zet je schaaltje of glas klaar, je fruitschaal binnen handbereik, de potten en pannen makkelijk te pakken en de waterkoker. Je kunt ook nog een snijplank klaarzetten vlakbij waar je je ontbijt, lunch of diner gaat maken. Het wordt dus makkelijker en het kost je op deze manier echt minder tijd ’s ochtends.

Geen suikerhoudende dranken in je koelkast

Geen suikerhoudende dranken meer in je koelkast zorgen ervoor dat je er niet voor in de verleiding komt. Zet een fles bruiswater neer of met een smaakje, zoals citroen bijvoorbeeld. Een lekker drankje en een betere keus dan de suikerhoudende dranken.

Geen afleidingen in de keuken

Als we voor de TV zitten, eten we vaak. We zitten helemaal in het verhaal, eten onbewust en meestal meer dan we denken. Zorg dat er geen grote afleidingen, zoals een TV, in je keuken te vinden zijn. Geen apparaten die ervoor zorgen dat je onbewust gaat eten in je keuken en ook niet in de buurt van de eettafel.

Het begint in de keuken

Kortom, het begint allemaal in de keuken. Een opgeruimde keuken, een strategische plaats, potten en pannen klaar zetten en een fruitschaal. Koop lekkere en gezonde producten voor in je koelkast en keukenkastjes en maak je fruitschaal kleurrijk. Geen suikerhoudende dranken meer en geen afleidingen in je keuken. Dit bewijst: een gezonde levensstijl kan zeker makkelijk en leuk zijn. En dat kun jij dus ook!

Tekst: Tisha den Otter voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten