Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
10 juli 2015
Voeding met Viv
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
6 mei 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –