Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
4 juli 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –