Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 februari 2017
FRIET
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
8 september 2015
Healthy Kids
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
6 oktober 2014
Eetdagboek review
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
31 juli 2014
A kiwi a day…
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
4 januari 2023
Heb jij symptomen van een vitamine B12 tekort?
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
10 november 2015
Viv Health Event
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
19 januari 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –