Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
28 mei 2014
Bloemkool pizza
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
16 november 2016
Interview Vriendin
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
21 januari 2016
Get fit with HIIT
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
31 maart 2015
Gifvrij eten
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
14 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –