Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerde berichten
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
7 december 2020
3 x gezonde feestdrankjes zonder kerstkilo’s
31 maart 2015
Gifvrij eten
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
2 augustus 2016