Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
12 maart 2015
Insecten als snack
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
6 oktober 2014
Eetdagboek review
29 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –