Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
10 juni 2015
SLA: het kookboek
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
4 december 2014
Foodtrends 2015
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
2 november 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –