Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
5 oktober 2018
Viv’s detox
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
9 november 2014
Herfstige salade
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
26 januari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –