Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
7 april 2023
Chocolade smoothie
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
30 oktober 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –