Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
12 december 2021
De leukste cadeaus voor kerst om te geven en om te krijgen
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
1 juli 2016
VEGAN OREO!
18 januari 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –