Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
1 juli 2016
VEGAN OREO!
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
18 augustus 2015
Slanke salade
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
20 juni 2015
Lazy Sushi
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
3 september 2015
Boerenkoolchips
21 april 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –