Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!

INGREDIËNTEN

Chocolade brownies (16-20 stuks)

–   1 grote zoete aardappel
–   4 eieren
–   7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
–   100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
–   2 theelepels vanille-extract
–   4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
–   30 gram rauwe cacao
–   1 eetlepel bakpoeder
–   snuf zeezout

Karamelsaus

–   100 ml maple syrup
–   240 ml kokosmelk
–   2 theelepels puur vanilla extract
–   ½ theelepl zout

Extra

Eventueel met wat verse frambozen als topping!

BEREIDING

Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.

De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.

Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.

Eet smakelijk!

Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten