Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
10 augustus 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –