Vrouwen en chocola, 2 handen op 1 buik. En die buik, die willen we graag strak krijgen én houden. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen chocola mag eten, sterker nog: deze chocoladebrownie is heerlijk maar daarnaast ook nog gezond! Dus dubbel genieten! Benieuwd geworden hoe je deze brownies maakt? Hier het recept voor jullie!
INGREDIËNTEN
Chocolade brownies (16-20 stuks)
– 1 grote zoete aardappel
– 4 eieren
– 7-10 medjooldadels, gepureerd met een klein beetje water tot een vloeibaar geheel
– 100 gram kokosolie, daarna laten smelten tot het vloeibaar is
– 2 theelepels vanille-extract
– 4 eetlepels kokosmeel of amandelmeel
– 30 gram rauwe cacao
– 1 eetlepel bakpoeder
– snuf zeezout
Karamelsaus
– 100 ml maple syrup
– 240 ml kokosmelk
– 2 theelepels puur vanilla extract
– ½ theelepl zout
Extra
Eventueel met wat verse frambozen als topping!
BEREIDING
Prik een paar keer in de zoete aardappel en bak hem 60 minuten op 200 graden of tot hij zacht genoeg is om te prakken. Laat hem 10 minuten afkoelen en zet de oven op 180 graden. Verwijder vervolgens de schil van de aardappel en prak het in een grote mengkom. Voeg de eieren, kokosolie, dadels en vanille extract toe en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het meel, cacao poeder, bakpoeder en zout toe. Meng alles goed door elkaar en schenk het in een vierkant bakblik en bak het 30-40 minuten. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt, is de brownie klaar. Laat hem anders nog even 5 minuten in de oven staan. Haal de chocoladebrownie uit de oven en laat het 10 minuten in het blik afkoelen en haal het daarna uit het blik om verder af te koelen.
De chocoladebrownie is erg lekker met een karamel saus. Hieronder lees je hoe je dit maakt.
Karamel saus
Verhit een kleine sauspan op middellaag vuur en voeg de maple syrup toe. Breng dit aan de kook en kook dit gedurende 1 minuut tot het wat donkerder is geworden. Voeg dan de kokosmelk, vanilla en zout toe. Roer dit goed door. Laat het gedurende 5-10 minuten donkerder en dikker worden. Laat het 5 minuten afkoelen voordat je het over de brownies giet.
Eet smakelijk!
Tekst: Juliette – Ms. Jules voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
9 april 2014
Ontzuren met thee
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
18 juli 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –