Er is weer een jaar voorbij, het nieuwe jaar staat te wachten tot het mag beginnen. Ben je het jaar goed aan het afsluiten en is je lijstje goede voornemens al klaar?

Veel mensen hebben goede voornemens voor het nieuwe jaar. Goede voornemens zijn heel goed, maar het jaar goed afsluiten is net zo belangrijk! Er is iets speciaals aan het afsluiten van een jaar, net alsof je een hoofdstuk uit een boek uit hebt en met een nieuw hoofdstuk begint. Ieder jaar heeft zijn ups en downs. Je ‘moet’ ook minder mooie momenten meemaken om de mooie momenten extra te waarderen. Om weer fris een nieuw jaar in te gaan, kan het fijn zijn om de dingen die niet meer bij je horen, achter te laten in 2020.

De laatste dagen van het jaar zijn belangrijk. Wat ging er goed, wat zou je anders willen? Heb je nog dezelfde doelen, of kun je je doelen bijstellen? Of heb je een heel nieuw doel voor komend jaar? Onderstaande tips kunnen je helpen hoe je het jaar positief afsluit en hoe je met frisse moed een nieuw jaar in kan.

Schrijf je mooiste momenten op!

Waar ben je dankbaar voor? Wat zijn je mooiste herinneringen aan 2020? Schrijf ze op, koester ze. Als je dankbaar bent voor de mooie momenten, zul je nog meer mooie momenten aantrekken.

Wat heb je geleerd dit jaar?

Heb je mindere tijden gekend dit jaar? Heb je te maken gehad met tegenslagen? Gelukkig maar, want ze leren jou iets. Uit elke negatieve situatie kun je iets positiefs halen.

Zorg goed voor jezelf

De december maand is een drukke maand waarin je veel voor een ander doet. Denk ook aan jezelf en las een pauze in, een momentje voor jou, om bij te komen van alle drukte en om jezelf weer op te laden.

Bedenk wat je het liefst wilt

Wat wil je in het nieuwe jaar? Afvallen? Gezonder eten? Meer tijd met je familie? Vaker nee zeggen? Schrijf dit ook op! Schrijf niet op wat je niét wilt, maar wat je wel wilt. Focus je op het positieve.

Wat zijn jullie doelen voor het nieuwe jaar?

 

Ps: Wil jij dit jaar echt met je lichaam en je gezondheid aan de slag gaan? En heb je daarbij hulp nodig? Klik dan hier om te zien wat ik voor je kan doen.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten