Een gezonde basis voor het hele gezin? Lekker koken voor jezelf, man én kids kan best een uitdaging zijn. Maar niets blijkt onmogelijk mede dankzij het Easy Peasy Family kookboek!

Easy Peasy Family is de logische opvolger van het succesvolle in 2014 verschenen boek Easy PeasyWaar het eerste deel een gezonde basis gaf voor de allerkleinsten, gaat dit boek verder met een gezonde basis voor het hele gezin. Gemakkelijke maaltijden, ideeën voor de broodtrommel, voedzame snacks om mee te nemen, drankjes, traktaties. Het staat er allemaal in! Ruim 100 recepten, praktische tips en veel informatie over eetgedrag. Kortom, een geweldig houvast voor fitte kinderen thuis maar vooral ook ‘daarbuiten’.

Wij vinden het boek ”Easy Peasy” een inspiratiebron en eye-opener voor gezinnen die graag gezonder willen leven. Om alvast een klein tipje van de sluier op te lichten, delen we hier het recept voor easy maar rijkelijk gevulde pita’s. Natuurlijk kun je de vulling ook apart in bakjes op tafel serveren, en je kids hun eigen gezonde creativiteit laten ontdekken!

HUTTENKASE, ZALM EN AVOCADO
4 pita’s

2 zalmfilets (of duurzame biologische gerookte zalm)
4 eetlepels hüttenkäse
1 eetrijpe avocado
1 eetlepel avocado-olie
4 volkorenpita’s (kies gerust voor spelt- of glutenvrije pita’s!)

Stoom of bak de zalm en verdeel in kleinere stukjes. Schil de avocado’s en snijd in reepjes of prak fijn met een vork. Rooster de pita’s in de broodrooster (of gebruik de oven) en snijd ze half open. Vul iedere pita met wat zalm, een lepel hüttenkäse, wat reepjes avocado, een beetje zout, peper en avocado-olie.

TAHIN-KIP MET KOMKOMMER EN MANGO
4 pita’s

2 biologische kipfilets
1 eetlepel kokosolie
½ komkommer
1 mango
paar blaadjes koriander
2 eetlepels tahin
1 eetlepel sesamzaad
4 volkoren pita’s (kies gerust voor spelt- of glutenvrije pita’s!)

Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de kipfilet goudbruin. Schil de halve komkommer en schaaf met een kaasschaaf langwerpige dunne krullen. Schil de mango en snijd in kleine blokjes of schijfjes. Hak de koriander fijn. Rooster de pita’s in de broodrooster (of gebruik de oven) en snijd ze half open. Besmeer iedere pita aan de binnenkant met tahin en vul met komkommerkrullen, wat reepjes kipfilet en mangoblokjes. Garneer met de koriander.

Easy Peasy Family ligt sinds oktober 2015 in de winkel en is hier online te bestellen!

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten