Ben jij ook zo’n sushifan? Hier is de Sushidonut.
Er is een nieuwe foodhype, en hij is overal. Opeens was ‘ie er: de Sushidonut!
Héél fotogeniek, erg smakelijk en super simpel te maken. Leuk als je eters hebt, want presentatie is toch vaak de helft van je eetplezier. Bovendien is het écht heel erg leuk om ze te maken én gezond als je de wasabi-mayonaise achterwege laat.
Sushi zonder verstopte suikers
Extra fijn is dat er in deze zelfgemaakte sushi geen verstopte suikers zitten. Iets wat veel mensen niet weten is dat normale sushi namelijk veel suiker bevat en daardoor echt een verborgen dikmaker is. Geen zorgen dus met dit recept. En als je er bovendien nog lekker zalm en avocado aan toevoegt, krijg je ook nog gezonde omega-3 vetten binnen. Ga aan de slag en geniet!
Recept voor een Sushidonut
Goed! Wat heb je nodig?
- Donut bakvorm óf je gaat zelf aan de slag met een beker en een bord, waarbij de beker het gat in de donut moet vrijhouden. Je ‘boetseert’ dan zelf de donut om het glas heen
- Sushirijst (ongeveer 100 gram p.p) of quinoa (plakt alleen stukken minder goed)
- Zalm
- Avocado
- Komkommer
- Zwart sesamzaad
- Nori (zeewierbladen)
- Naar keuze: soja, gember en wasabi, zorgt voor veel meer smaak en pit
Aan de slag!
Stort de gekookte sushirijst in een met (kokos)olie ingevette donut-vorm.
Heb je geen vorm in huis, dan moet je iets creatiever zijn en even in je keukenkastjes kijken welk bord/kom en glas het mooist een donut kunnen nabootsen qua afmetingen. Laat de rijst in de vorm afkoelen. De donut decoreer je daarna met de toppings die jij het allerlekkerste vindt. Zie suggesties hierboven.
Je kunt per eter bijvoorbeeld een wat grotere donut maken, en de rest van je sushi boodschappen gebruiken om ‘gewone’ sushirolls te maken. Maar dan heb je wel nét even wat anders op tafel staan dan je normale portie sushi.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
17 december 2015
Strakke benen en billen?
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
12 maart 2015
Insecten als snack
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
31 juli 2014
A kiwi a day…
17 september 2015
Ontbijt ijs
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
18 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –