Ben jij ook zo’n sushifan? Hier is de Sushidonut.
Er is een nieuwe foodhype, en hij is overal. Opeens was ‘ie er: de Sushidonut!
Héél fotogeniek, erg smakelijk en super simpel te maken. Leuk als je eters hebt, want presentatie is toch vaak de helft van je eetplezier. Bovendien is het écht heel erg leuk om ze te maken én gezond als je de wasabi-mayonaise achterwege laat.
Sushi zonder verstopte suikers
Extra fijn is dat er in deze zelfgemaakte sushi geen verstopte suikers zitten. Iets wat veel mensen niet weten is dat normale sushi namelijk veel suiker bevat en daardoor echt een verborgen dikmaker is. Geen zorgen dus met dit recept. En als je er bovendien nog lekker zalm en avocado aan toevoegt, krijg je ook nog gezonde omega-3 vetten binnen. Ga aan de slag en geniet!
Recept voor een Sushidonut
Goed! Wat heb je nodig?
- Donut bakvorm óf je gaat zelf aan de slag met een beker en een bord, waarbij de beker het gat in de donut moet vrijhouden. Je ‘boetseert’ dan zelf de donut om het glas heen
- Sushirijst (ongeveer 100 gram p.p) of quinoa (plakt alleen stukken minder goed)
- Zalm
- Avocado
- Komkommer
- Zwart sesamzaad
- Nori (zeewierbladen)
- Naar keuze: soja, gember en wasabi, zorgt voor veel meer smaak en pit
Aan de slag!
Stort de gekookte sushirijst in een met (kokos)olie ingevette donut-vorm.
Heb je geen vorm in huis, dan moet je iets creatiever zijn en even in je keukenkastjes kijken welk bord/kom en glas het mooist een donut kunnen nabootsen qua afmetingen. Laat de rijst in de vorm afkoelen. De donut decoreer je daarna met de toppings die jij het allerlekkerste vindt. Zie suggesties hierboven.
Je kunt per eter bijvoorbeeld een wat grotere donut maken, en de rest van je sushi boodschappen gebruiken om ‘gewone’ sushirolls te maken. Maar dan heb je wel nét even wat anders op tafel staan dan je normale portie sushi.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
7 november 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –