Ben jij ook zo’n sushifan? Hier is de Sushidonut.
Er is een nieuwe foodhype, en hij is overal. Opeens was ‘ie er: de Sushidonut!
Héél fotogeniek, erg smakelijk en super simpel te maken. Leuk als je eters hebt, want presentatie is toch vaak de helft van je eetplezier. Bovendien is het écht heel erg leuk om ze te maken én gezond als je de wasabi-mayonaise achterwege laat.
Sushi zonder verstopte suikers
Extra fijn is dat er in deze zelfgemaakte sushi geen verstopte suikers zitten. Iets wat veel mensen niet weten is dat normale sushi namelijk veel suiker bevat en daardoor echt een verborgen dikmaker is. Geen zorgen dus met dit recept. En als je er bovendien nog lekker zalm en avocado aan toevoegt, krijg je ook nog gezonde omega-3 vetten binnen. Ga aan de slag en geniet!
Recept voor een Sushidonut
Goed! Wat heb je nodig?
- Donut bakvorm óf je gaat zelf aan de slag met een beker en een bord, waarbij de beker het gat in de donut moet vrijhouden. Je ‘boetseert’ dan zelf de donut om het glas heen
- Sushirijst (ongeveer 100 gram p.p) of quinoa (plakt alleen stukken minder goed)
- Zalm
- Avocado
- Komkommer
- Zwart sesamzaad
- Nori (zeewierbladen)
- Naar keuze: soja, gember en wasabi, zorgt voor veel meer smaak en pit
Aan de slag!
Stort de gekookte sushirijst in een met (kokos)olie ingevette donut-vorm.
Heb je geen vorm in huis, dan moet je iets creatiever zijn en even in je keukenkastjes kijken welk bord/kom en glas het mooist een donut kunnen nabootsen qua afmetingen. Laat de rijst in de vorm afkoelen. De donut decoreer je daarna met de toppings die jij het allerlekkerste vindt. Zie suggesties hierboven.
Je kunt per eter bijvoorbeeld een wat grotere donut maken, en de rest van je sushi boodschappen gebruiken om ‘gewone’ sushirolls te maken. Maar dan heb je wel nét even wat anders op tafel staan dan je normale portie sushi.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 september 2015
Boerenkoolchips
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
23 maart 2015
Dopper winnen
30 april 2014
ONE event!
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
29 november 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –