Ben jij ook zo’n sushifan? Hier is de Sushidonut.
Er is een nieuwe foodhype, en hij is overal. Opeens was ‘ie er: de Sushidonut!
Héél fotogeniek, erg smakelijk en super simpel te maken. Leuk als je eters hebt, want presentatie is toch vaak de helft van je eetplezier. Bovendien is het écht heel erg leuk om ze te maken én gezond als je de wasabi-mayonaise achterwege laat.
Sushi zonder verstopte suikers
Extra fijn is dat er in deze zelfgemaakte sushi geen verstopte suikers zitten. Iets wat veel mensen niet weten is dat normale sushi namelijk veel suiker bevat en daardoor echt een verborgen dikmaker is. Geen zorgen dus met dit recept. En als je er bovendien nog lekker zalm en avocado aan toevoegt, krijg je ook nog gezonde omega-3 vetten binnen. Ga aan de slag en geniet!
Recept voor een Sushidonut
Goed! Wat heb je nodig?
- Donut bakvorm óf je gaat zelf aan de slag met een beker en een bord, waarbij de beker het gat in de donut moet vrijhouden. Je ‘boetseert’ dan zelf de donut om het glas heen
- Sushirijst (ongeveer 100 gram p.p) of quinoa (plakt alleen stukken minder goed)
- Zalm
- Avocado
- Komkommer
- Zwart sesamzaad
- Nori (zeewierbladen)
- Naar keuze: soja, gember en wasabi, zorgt voor veel meer smaak en pit
Aan de slag!
Stort de gekookte sushirijst in een met (kokos)olie ingevette donut-vorm.
Heb je geen vorm in huis, dan moet je iets creatiever zijn en even in je keukenkastjes kijken welk bord/kom en glas het mooist een donut kunnen nabootsen qua afmetingen. Laat de rijst in de vorm afkoelen. De donut decoreer je daarna met de toppings die jij het allerlekkerste vindt. Zie suggesties hierboven.
Je kunt per eter bijvoorbeeld een wat grotere donut maken, en de rest van je sushi boodschappen gebruiken om ‘gewone’ sushirolls te maken. Maar dan heb je wel nét even wat anders op tafel staan dan je normale portie sushi.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
17 september 2015
Ontbijt ijs
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
3 december 2015
Ontgif je groenten
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
12 december 2014
Sandra –
Goed, duidelijk en snelle levering
Daphne D. –
Diana –
Marianne –
Anoniem –