Ben jij ook zo’n sushifan? Hier is de Sushidonut.
Er is een nieuwe foodhype, en hij is overal. Opeens was ‘ie er: de Sushidonut!
Héél fotogeniek, erg smakelijk en super simpel te maken. Leuk als je eters hebt, want presentatie is toch vaak de helft van je eetplezier. Bovendien is het écht heel erg leuk om ze te maken én gezond als je de wasabi-mayonaise achterwege laat.
Sushi zonder verstopte suikers
Extra fijn is dat er in deze zelfgemaakte sushi geen verstopte suikers zitten. Iets wat veel mensen niet weten is dat normale sushi namelijk veel suiker bevat en daardoor echt een verborgen dikmaker is. Geen zorgen dus met dit recept. En als je er bovendien nog lekker zalm en avocado aan toevoegt, krijg je ook nog gezonde omega-3 vetten binnen. Ga aan de slag en geniet!
Recept voor een Sushidonut
Goed! Wat heb je nodig?
- Donut bakvorm óf je gaat zelf aan de slag met een beker en een bord, waarbij de beker het gat in de donut moet vrijhouden. Je ‘boetseert’ dan zelf de donut om het glas heen
- Sushirijst (ongeveer 100 gram p.p) of quinoa (plakt alleen stukken minder goed)
- Zalm
- Avocado
- Komkommer
- Zwart sesamzaad
- Nori (zeewierbladen)
- Naar keuze: soja, gember en wasabi, zorgt voor veel meer smaak en pit
Aan de slag!
Stort de gekookte sushirijst in een met (kokos)olie ingevette donut-vorm.
Heb je geen vorm in huis, dan moet je iets creatiever zijn en even in je keukenkastjes kijken welk bord/kom en glas het mooist een donut kunnen nabootsen qua afmetingen. Laat de rijst in de vorm afkoelen. De donut decoreer je daarna met de toppings die jij het allerlekkerste vindt. Zie suggesties hierboven.
Je kunt per eter bijvoorbeeld een wat grotere donut maken, en de rest van je sushi boodschappen gebruiken om ‘gewone’ sushirolls te maken. Maar dan heb je wel nét even wat anders op tafel staan dan je normale portie sushi.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
18 augustus 2015
Slanke salade
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
26 april 2021
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –