Ben jij ook zo’n sushifan? Hier is de Sushidonut.
Er is een nieuwe foodhype, en hij is overal. Opeens was ‘ie er: de Sushidonut!
Héél fotogeniek, erg smakelijk en super simpel te maken. Leuk als je eters hebt, want presentatie is toch vaak de helft van je eetplezier. Bovendien is het écht heel erg leuk om ze te maken én gezond als je de wasabi-mayonaise achterwege laat.
Sushi zonder verstopte suikers
Extra fijn is dat er in deze zelfgemaakte sushi geen verstopte suikers zitten. Iets wat veel mensen niet weten is dat normale sushi namelijk veel suiker bevat en daardoor echt een verborgen dikmaker is. Geen zorgen dus met dit recept. En als je er bovendien nog lekker zalm en avocado aan toevoegt, krijg je ook nog gezonde omega-3 vetten binnen. Ga aan de slag en geniet!
Recept voor een Sushidonut
Goed! Wat heb je nodig?
- Donut bakvorm óf je gaat zelf aan de slag met een beker en een bord, waarbij de beker het gat in de donut moet vrijhouden. Je ‘boetseert’ dan zelf de donut om het glas heen
- Sushirijst (ongeveer 100 gram p.p) of quinoa (plakt alleen stukken minder goed)
- Zalm
- Avocado
- Komkommer
- Zwart sesamzaad
- Nori (zeewierbladen)
- Naar keuze: soja, gember en wasabi, zorgt voor veel meer smaak en pit
Aan de slag!
Stort de gekookte sushirijst in een met (kokos)olie ingevette donut-vorm.
Heb je geen vorm in huis, dan moet je iets creatiever zijn en even in je keukenkastjes kijken welk bord/kom en glas het mooist een donut kunnen nabootsen qua afmetingen. Laat de rijst in de vorm afkoelen. De donut decoreer je daarna met de toppings die jij het allerlekkerste vindt. Zie suggesties hierboven.
Je kunt per eter bijvoorbeeld een wat grotere donut maken, en de rest van je sushi boodschappen gebruiken om ‘gewone’ sushirolls te maken. Maar dan heb je wel nét even wat anders op tafel staan dan je normale portie sushi.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
19 augustus 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –