Ben jij ook zo’n sushifan? Hier is de Sushidonut.
Er is een nieuwe foodhype, en hij is overal. Opeens was ‘ie er: de Sushidonut!
Héél fotogeniek, erg smakelijk en super simpel te maken. Leuk als je eters hebt, want presentatie is toch vaak de helft van je eetplezier. Bovendien is het écht heel erg leuk om ze te maken én gezond als je de wasabi-mayonaise achterwege laat.
Sushi zonder verstopte suikers
Extra fijn is dat er in deze zelfgemaakte sushi geen verstopte suikers zitten. Iets wat veel mensen niet weten is dat normale sushi namelijk veel suiker bevat en daardoor echt een verborgen dikmaker is. Geen zorgen dus met dit recept. En als je er bovendien nog lekker zalm en avocado aan toevoegt, krijg je ook nog gezonde omega-3 vetten binnen. Ga aan de slag en geniet!
Recept voor een Sushidonut
Goed! Wat heb je nodig?
- Donut bakvorm óf je gaat zelf aan de slag met een beker en een bord, waarbij de beker het gat in de donut moet vrijhouden. Je ‘boetseert’ dan zelf de donut om het glas heen
- Sushirijst (ongeveer 100 gram p.p) of quinoa (plakt alleen stukken minder goed)
- Zalm
- Avocado
- Komkommer
- Zwart sesamzaad
- Nori (zeewierbladen)
- Naar keuze: soja, gember en wasabi, zorgt voor veel meer smaak en pit
Aan de slag!
Stort de gekookte sushirijst in een met (kokos)olie ingevette donut-vorm.
Heb je geen vorm in huis, dan moet je iets creatiever zijn en even in je keukenkastjes kijken welk bord/kom en glas het mooist een donut kunnen nabootsen qua afmetingen. Laat de rijst in de vorm afkoelen. De donut decoreer je daarna met de toppings die jij het allerlekkerste vindt. Zie suggesties hierboven.
Je kunt per eter bijvoorbeeld een wat grotere donut maken, en de rest van je sushi boodschappen gebruiken om ‘gewone’ sushirolls te maken. Maar dan heb je wel nét even wat anders op tafel staan dan je normale portie sushi.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
9 juni 2016
Rode linzensoep
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
12 maart 2015
Insecten als snack
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
17 april 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –