Ben jij ook zo’n sushifan? Hier is de Sushidonut.
Er is een nieuwe foodhype, en hij is overal. Opeens was ‘ie er: de Sushidonut!
Héél fotogeniek, erg smakelijk en super simpel te maken. Leuk als je eters hebt, want presentatie is toch vaak de helft van je eetplezier. Bovendien is het écht heel erg leuk om ze te maken én gezond als je de wasabi-mayonaise achterwege laat.
Sushi zonder verstopte suikers
Extra fijn is dat er in deze zelfgemaakte sushi geen verstopte suikers zitten. Iets wat veel mensen niet weten is dat normale sushi namelijk veel suiker bevat en daardoor echt een verborgen dikmaker is. Geen zorgen dus met dit recept. En als je er bovendien nog lekker zalm en avocado aan toevoegt, krijg je ook nog gezonde omega-3 vetten binnen. Ga aan de slag en geniet!
Recept voor een Sushidonut
Goed! Wat heb je nodig?
- Donut bakvorm óf je gaat zelf aan de slag met een beker en een bord, waarbij de beker het gat in de donut moet vrijhouden. Je ‘boetseert’ dan zelf de donut om het glas heen
- Sushirijst (ongeveer 100 gram p.p) of quinoa (plakt alleen stukken minder goed)
- Zalm
- Avocado
- Komkommer
- Zwart sesamzaad
- Nori (zeewierbladen)
- Naar keuze: soja, gember en wasabi, zorgt voor veel meer smaak en pit
Aan de slag!
Stort de gekookte sushirijst in een met (kokos)olie ingevette donut-vorm.
Heb je geen vorm in huis, dan moet je iets creatiever zijn en even in je keukenkastjes kijken welk bord/kom en glas het mooist een donut kunnen nabootsen qua afmetingen. Laat de rijst in de vorm afkoelen. De donut decoreer je daarna met de toppings die jij het allerlekkerste vindt. Zie suggesties hierboven.
Je kunt per eter bijvoorbeeld een wat grotere donut maken, en de rest van je sushi boodschappen gebruiken om ‘gewone’ sushirolls te maken. Maar dan heb je wel nét even wat anders op tafel staan dan je normale portie sushi.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
22 maart 2016
Helende vitamine C smoothie
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
18 augustus 2015
Slanke salade
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
30 januari 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –