Ben jij ook zo’n sushifan? Hier is de Sushidonut.
Er is een nieuwe foodhype, en hij is overal. Opeens was ‘ie er: de Sushidonut!
Héél fotogeniek, erg smakelijk en super simpel te maken. Leuk als je eters hebt, want presentatie is toch vaak de helft van je eetplezier. Bovendien is het écht heel erg leuk om ze te maken én gezond als je de wasabi-mayonaise achterwege laat.
Sushi zonder verstopte suikers
Extra fijn is dat er in deze zelfgemaakte sushi geen verstopte suikers zitten. Iets wat veel mensen niet weten is dat normale sushi namelijk veel suiker bevat en daardoor echt een verborgen dikmaker is. Geen zorgen dus met dit recept. En als je er bovendien nog lekker zalm en avocado aan toevoegt, krijg je ook nog gezonde omega-3 vetten binnen. Ga aan de slag en geniet!
Recept voor een Sushidonut
Goed! Wat heb je nodig?
- Donut bakvorm óf je gaat zelf aan de slag met een beker en een bord, waarbij de beker het gat in de donut moet vrijhouden. Je ‘boetseert’ dan zelf de donut om het glas heen
- Sushirijst (ongeveer 100 gram p.p) of quinoa (plakt alleen stukken minder goed)
- Zalm
- Avocado
- Komkommer
- Zwart sesamzaad
- Nori (zeewierbladen)
- Naar keuze: soja, gember en wasabi, zorgt voor veel meer smaak en pit
Aan de slag!
Stort de gekookte sushirijst in een met (kokos)olie ingevette donut-vorm.
Heb je geen vorm in huis, dan moet je iets creatiever zijn en even in je keukenkastjes kijken welk bord/kom en glas het mooist een donut kunnen nabootsen qua afmetingen. Laat de rijst in de vorm afkoelen. De donut decoreer je daarna met de toppings die jij het allerlekkerste vindt. Zie suggesties hierboven.
Je kunt per eter bijvoorbeeld een wat grotere donut maken, en de rest van je sushi boodschappen gebruiken om ‘gewone’ sushirolls te maken. Maar dan heb je wel nét even wat anders op tafel staan dan je normale portie sushi.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
20 maart 2018
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –