Ben jij ook zo’n sushifan? Hier is de Sushidonut.
Er is een nieuwe foodhype, en hij is overal. Opeens was ‘ie er: de Sushidonut!
Héél fotogeniek, erg smakelijk en super simpel te maken. Leuk als je eters hebt, want presentatie is toch vaak de helft van je eetplezier. Bovendien is het écht heel erg leuk om ze te maken én gezond als je de wasabi-mayonaise achterwege laat.
Sushi zonder verstopte suikers
Extra fijn is dat er in deze zelfgemaakte sushi geen verstopte suikers zitten. Iets wat veel mensen niet weten is dat normale sushi namelijk veel suiker bevat en daardoor echt een verborgen dikmaker is. Geen zorgen dus met dit recept. En als je er bovendien nog lekker zalm en avocado aan toevoegt, krijg je ook nog gezonde omega-3 vetten binnen. Ga aan de slag en geniet!
Recept voor een Sushidonut
Goed! Wat heb je nodig?
- Donut bakvorm óf je gaat zelf aan de slag met een beker en een bord, waarbij de beker het gat in de donut moet vrijhouden. Je ‘boetseert’ dan zelf de donut om het glas heen
- Sushirijst (ongeveer 100 gram p.p) of quinoa (plakt alleen stukken minder goed)
- Zalm
- Avocado
- Komkommer
- Zwart sesamzaad
- Nori (zeewierbladen)
- Naar keuze: soja, gember en wasabi, zorgt voor veel meer smaak en pit
Aan de slag!
Stort de gekookte sushirijst in een met (kokos)olie ingevette donut-vorm.
Heb je geen vorm in huis, dan moet je iets creatiever zijn en even in je keukenkastjes kijken welk bord/kom en glas het mooist een donut kunnen nabootsen qua afmetingen. Laat de rijst in de vorm afkoelen. De donut decoreer je daarna met de toppings die jij het allerlekkerste vindt. Zie suggesties hierboven.
Je kunt per eter bijvoorbeeld een wat grotere donut maken, en de rest van je sushi boodschappen gebruiken om ‘gewone’ sushirolls te maken. Maar dan heb je wel nét even wat anders op tafel staan dan je normale portie sushi.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
12 juni 2014
Frisse juice
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
12 maart 2015
Insecten als snack
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
8 september 2015
Healthy Kids
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
15 januari 2018
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –