Ben jij ook zo’n sushifan? Hier is de Sushidonut.
Er is een nieuwe foodhype, en hij is overal. Opeens was ‘ie er: de Sushidonut!
Héél fotogeniek, erg smakelijk en super simpel te maken. Leuk als je eters hebt, want presentatie is toch vaak de helft van je eetplezier. Bovendien is het écht heel erg leuk om ze te maken én gezond als je de wasabi-mayonaise achterwege laat.
Sushi zonder verstopte suikers
Extra fijn is dat er in deze zelfgemaakte sushi geen verstopte suikers zitten. Iets wat veel mensen niet weten is dat normale sushi namelijk veel suiker bevat en daardoor echt een verborgen dikmaker is. Geen zorgen dus met dit recept. En als je er bovendien nog lekker zalm en avocado aan toevoegt, krijg je ook nog gezonde omega-3 vetten binnen. Ga aan de slag en geniet!
Recept voor een Sushidonut
Goed! Wat heb je nodig?
- Donut bakvorm óf je gaat zelf aan de slag met een beker en een bord, waarbij de beker het gat in de donut moet vrijhouden. Je ‘boetseert’ dan zelf de donut om het glas heen
- Sushirijst (ongeveer 100 gram p.p) of quinoa (plakt alleen stukken minder goed)
- Zalm
- Avocado
- Komkommer
- Zwart sesamzaad
- Nori (zeewierbladen)
- Naar keuze: soja, gember en wasabi, zorgt voor veel meer smaak en pit
Aan de slag!
Stort de gekookte sushirijst in een met (kokos)olie ingevette donut-vorm.
Heb je geen vorm in huis, dan moet je iets creatiever zijn en even in je keukenkastjes kijken welk bord/kom en glas het mooist een donut kunnen nabootsen qua afmetingen. Laat de rijst in de vorm afkoelen. De donut decoreer je daarna met de toppings die jij het allerlekkerste vindt. Zie suggesties hierboven.
Je kunt per eter bijvoorbeeld een wat grotere donut maken, en de rest van je sushi boodschappen gebruiken om ‘gewone’ sushirolls te maken. Maar dan heb je wel nét even wat anders op tafel staan dan je normale portie sushi.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 maart 2014
Presentatie coaching
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
16 november 2016
Interview Vriendin
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
27 juli 2018
9 x natuurlijke verkoeling bij zomerse hitte
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
25 mei 2015
Hoe werkt de mind?
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
3 mei 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –