Ben jij ook zo’n sushifan? Hier is de Sushidonut.
Er is een nieuwe foodhype, en hij is overal. Opeens was ‘ie er: de Sushidonut!
Héél fotogeniek, erg smakelijk en super simpel te maken. Leuk als je eters hebt, want presentatie is toch vaak de helft van je eetplezier. Bovendien is het écht heel erg leuk om ze te maken én gezond als je de wasabi-mayonaise achterwege laat.
Sushi zonder verstopte suikers
Extra fijn is dat er in deze zelfgemaakte sushi geen verstopte suikers zitten. Iets wat veel mensen niet weten is dat normale sushi namelijk veel suiker bevat en daardoor echt een verborgen dikmaker is. Geen zorgen dus met dit recept. En als je er bovendien nog lekker zalm en avocado aan toevoegt, krijg je ook nog gezonde omega-3 vetten binnen. Ga aan de slag en geniet!
Recept voor een Sushidonut
Goed! Wat heb je nodig?
- Donut bakvorm óf je gaat zelf aan de slag met een beker en een bord, waarbij de beker het gat in de donut moet vrijhouden. Je ‘boetseert’ dan zelf de donut om het glas heen
- Sushirijst (ongeveer 100 gram p.p) of quinoa (plakt alleen stukken minder goed)
- Zalm
- Avocado
- Komkommer
- Zwart sesamzaad
- Nori (zeewierbladen)
- Naar keuze: soja, gember en wasabi, zorgt voor veel meer smaak en pit
Aan de slag!
Stort de gekookte sushirijst in een met (kokos)olie ingevette donut-vorm.
Heb je geen vorm in huis, dan moet je iets creatiever zijn en even in je keukenkastjes kijken welk bord/kom en glas het mooist een donut kunnen nabootsen qua afmetingen. Laat de rijst in de vorm afkoelen. De donut decoreer je daarna met de toppings die jij het allerlekkerste vindt. Zie suggesties hierboven.
Je kunt per eter bijvoorbeeld een wat grotere donut maken, en de rest van je sushi boodschappen gebruiken om ‘gewone’ sushirolls te maken. Maar dan heb je wel nét even wat anders op tafel staan dan je normale portie sushi.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
25 maart 2014
Presentatie coaching
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
24 november 2018
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –