Ben jij ook zo’n sushifan? Hier is de Sushidonut.
Er is een nieuwe foodhype, en hij is overal. Opeens was ‘ie er: de Sushidonut!
Héél fotogeniek, erg smakelijk en super simpel te maken. Leuk als je eters hebt, want presentatie is toch vaak de helft van je eetplezier. Bovendien is het écht heel erg leuk om ze te maken én gezond als je de wasabi-mayonaise achterwege laat.
Sushi zonder verstopte suikers
Extra fijn is dat er in deze zelfgemaakte sushi geen verstopte suikers zitten. Iets wat veel mensen niet weten is dat normale sushi namelijk veel suiker bevat en daardoor echt een verborgen dikmaker is. Geen zorgen dus met dit recept. En als je er bovendien nog lekker zalm en avocado aan toevoegt, krijg je ook nog gezonde omega-3 vetten binnen. Ga aan de slag en geniet!
Recept voor een Sushidonut
Goed! Wat heb je nodig?
- Donut bakvorm óf je gaat zelf aan de slag met een beker en een bord, waarbij de beker het gat in de donut moet vrijhouden. Je ‘boetseert’ dan zelf de donut om het glas heen
- Sushirijst (ongeveer 100 gram p.p) of quinoa (plakt alleen stukken minder goed)
- Zalm
- Avocado
- Komkommer
- Zwart sesamzaad
- Nori (zeewierbladen)
- Naar keuze: soja, gember en wasabi, zorgt voor veel meer smaak en pit
Aan de slag!
Stort de gekookte sushirijst in een met (kokos)olie ingevette donut-vorm.
Heb je geen vorm in huis, dan moet je iets creatiever zijn en even in je keukenkastjes kijken welk bord/kom en glas het mooist een donut kunnen nabootsen qua afmetingen. Laat de rijst in de vorm afkoelen. De donut decoreer je daarna met de toppings die jij het allerlekkerste vindt. Zie suggesties hierboven.
Je kunt per eter bijvoorbeeld een wat grotere donut maken, en de rest van je sushi boodschappen gebruiken om ‘gewone’ sushirolls te maken. Maar dan heb je wel nét even wat anders op tafel staan dan je normale portie sushi.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 juni 2015
SLA: het kookboek
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
25 juli 2015
Voeding met Viv
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
28 oktober 2014
Eetdagboek review
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
12 juni 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –