Ben jij ook zo’n sushifan? Hier is de Sushidonut.
Er is een nieuwe foodhype, en hij is overal. Opeens was ‘ie er: de Sushidonut!
Héél fotogeniek, erg smakelijk en super simpel te maken. Leuk als je eters hebt, want presentatie is toch vaak de helft van je eetplezier. Bovendien is het écht heel erg leuk om ze te maken én gezond als je de wasabi-mayonaise achterwege laat.
Sushi zonder verstopte suikers
Extra fijn is dat er in deze zelfgemaakte sushi geen verstopte suikers zitten. Iets wat veel mensen niet weten is dat normale sushi namelijk veel suiker bevat en daardoor echt een verborgen dikmaker is. Geen zorgen dus met dit recept. En als je er bovendien nog lekker zalm en avocado aan toevoegt, krijg je ook nog gezonde omega-3 vetten binnen. Ga aan de slag en geniet!
Recept voor een Sushidonut
Goed! Wat heb je nodig?
- Donut bakvorm óf je gaat zelf aan de slag met een beker en een bord, waarbij de beker het gat in de donut moet vrijhouden. Je ‘boetseert’ dan zelf de donut om het glas heen
- Sushirijst (ongeveer 100 gram p.p) of quinoa (plakt alleen stukken minder goed)
- Zalm
- Avocado
- Komkommer
- Zwart sesamzaad
- Nori (zeewierbladen)
- Naar keuze: soja, gember en wasabi, zorgt voor veel meer smaak en pit
Aan de slag!
Stort de gekookte sushirijst in een met (kokos)olie ingevette donut-vorm.
Heb je geen vorm in huis, dan moet je iets creatiever zijn en even in je keukenkastjes kijken welk bord/kom en glas het mooist een donut kunnen nabootsen qua afmetingen. Laat de rijst in de vorm afkoelen. De donut decoreer je daarna met de toppings die jij het allerlekkerste vindt. Zie suggesties hierboven.
Je kunt per eter bijvoorbeeld een wat grotere donut maken, en de rest van je sushi boodschappen gebruiken om ‘gewone’ sushirolls te maken. Maar dan heb je wel nét even wat anders op tafel staan dan je normale portie sushi.
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
25 juli 2015
Voeding met Viv
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
25 januari 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –