Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
3 september 2015
Boerenkoolchips
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
9 augustus 2015
Herman over bonen
21 augustus 2017
Avocado risotto
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
3 december 2015
Ontgif je groenten
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
16 september 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –