Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
7 april 2023
Chocolade smoothie
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
12 december 2021
De leukste cadeaus voor kerst om te geven en om te krijgen
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
2 juli 2016
3 x ei love you
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
19 januari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –