Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
30 september 2015
Glutenvrije maand
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
22 december 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –