Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerde berichten
17 februari 2021
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
3 september 2015
Gezonde chocopasta
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
29 december 2017
De anti-kater pil
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
27 augustus 2016