Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
29 januari 2019
Begin het jaar gezond met de heerlijke shakes van Jimmy Joy!
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
12 september 2017
Recept: good for the brains food
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
7 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –