Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
22 september 2015
Beste eitjes
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
20 juni 2016
3 x koffievervangers
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
13 augustus 2015
Homemade Hummus
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
30 juni 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –