Bij een feestje hoort een taart! Maar wij zullen Vivonline niet zijn om voor een gezonde variant te kiezen. En deze taart is nog leuk om te maken ook. Hoe fijn is dat!
Ingrediënten
Kokosolie | 5 eetlepels
Kokosschaafsel | 300 gram
(soja) room | 300 milliliter
Pure chocolade | 230 gram (fijngehakt)
Ik gebruikte iets meer dan de hoeveelheden in het recept, zodat ik er naast de grote taart in een springvorm met een diameter van 23 centimeter nog een mini-taartje bij kon maken. De grote taart neem ik morgen mee naar de redactie, de kleine moest ik even voorproeven!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak de korst van het kokosschaafsel en de kokosolie. Meng eerst 1/3 van het kokosschaafsel met de kokosolie tot het een bal vormt. Je kunt hiervoor een food processor gebruiken als je die hebt, maar je kunt het ook met je handen kneden. Voeg vervolgens de rest van het kokosschaafsel toe en kneed dat door de deegbal. Het hoeft geen soepel deeg te worden; het valt enigszins uit elkaar.
Bedek een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter met bakpapier, door er een rondje uit te knippen. Bedek de vorm daarna met het kokosdeeg. Druk het goed aan, zowel op de bodem als tegen de rand.
Plaats de taartvorm met de kokoskorst in de oven en bak 10-15 minuten, tot de kokos begint te verkleuren aan de randjes.
Maak de chocoladevulling door de room aan de kook te brengen in een kleine steelpan. Doe de fijngehakte chocolade in een hittebestendige kom en giet de hete room erover. Laat 10 minuten staan en roer dan tot de chocola volledig gesmolten is en het een homogeen mengsel is.
Giet het chocolade-roommengsel in de kokoskorst en zet de taart in de koelkast. Laat de taart daar staan tot de chocolade volledig is opgestijfd, dat duurt ongeveer een halve dag.
Eet smakelijk!
Recept: Claartje Schröder (Foodness)
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
30 april 2014
ONE event!
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
8 maart 2016
Detox kan elke dag
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
28 oktober 2014
Eetdagboek review
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
16 november 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –