Om de week praat Vivian met een bekende Nederlandse vrouw over haar voedingsstijl. Deze week is dat styliste Chantal Bles (30). Zij kleedt celebrities, doet modeshows voor glossy magazines en verzorgt de styling van grote televisieprogramma’s zoals The Voice of Holland. Verder is zij getrouwd met voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos en verwacht ze eind dit jaar een dochtertje.

Altijd in de koelkast

‘Vleeswaren, bakjes biologische yoghurt met aardbei of framboos, melk, fruit, eieren, boter en Japanse mayonaise. Dat laatste vindt Robert lekker op een broodje kipfilet of ei.’

Vlees van de slager

‘Voor mijn vlees ga ik naar de slager, voor mijn vis naar de visboer en groente en fruit koop ik bij de groenteboer. Producten bij de supermarkt zijn zo lang houdbaar; dat kan niet goed zijn. In mijn familie zit een slager en die zegt dat kipfilet maar twee dagen houdbaar is, terwijl die van de supermarkt wekenlang goed blijft. De ambachtszaakjes hebben echt verstand van hun product en leveren kwaliteit. Ik hoop dan ook dat ze het niet verliezen van de grote supermarktketens, maar dat we ze met z’n allen blijven ondersteunen door er te shoppen.’

Eigen tonijnpizza

‘Ik begin de dag met een stevig ontbijt. Een eitje en wat zalm bijvoorbeeld. Of kwark met muesli en rozijnen. Ergens tussen ontbijt en lunch neem ik een shake. Meestal één met spinazie, mango, ananas, citroen en groene appel. Tussen de middag eet ik een salade of speltbrood. En ’s avonds maak ik bijvoorbeeld kabeljauw klaar met pijnboompitjes, rozijnen en tijm. Of mijn eigen variant op de tonijnpizza van Café George: papadum met flinterdun gesneden tonijn, rettich, wasabi, mierikswortel en een misosausje.’

Net een taartje

‘’Jij maakt van je boterham een taartje’, zegt Robert altijd. Hij pakt een stuk brood, legt er een plak kaas op en vouwt hem dubbel. Ik maak meer werk van de presentatie. Dus smeer ik bijvoorbeeld houmous op brood, strooi er peper en zout over en leg er wat tomaatjes op, wat alfalfa of salade en misschien nog een paar stukjes gerookte kip.’

Broodtrommeltje sushi

‘Ik ruilde vroeger van broodtrommel met een Japans klasgenootje. Zij had altijd sushi mee en ik een Hollandse boterham, wat worteltjes en een geschild appeltje. Nu is sushi heel normaal, maar toen was het echt een luxe.’

Geen grote eter

‘Ik houd niet van een vol bord eten. Schep liever een klein beetje tegelijk op. Sharing dining is echt mijn ding. Dat doe ik liever dan een eigen bord bestellen. Ik ben dan ook geen grote eter. Nooit geweest. De eerste jaren van mijn leven werd ik zelfs gevoerd met een pipet omdat ik niet wilde eten.’

Tupperware bakjes

‘Als ik een hele dag in de studio werk, neem ik meestal mijn eigen eten mee. Dan zeul ik een hele lading tupperware bakjes mee met salades, ananas, worteltjes, en rauwkost. Ook heb ik vaak zakjes misosoep en rijstwafeltjes van de biologische winkel in mijn tas. Altijd genoeg, zodat degene die ik kleed ook mee kan eten. Ik maak lange dagen en wil graag de juiste voeding binnenkrijgen. Als ik niks bij me heb, zit ik in no time aan de chocolade en koekjes die standaard op tafel staan.’

Million dollar tip

‘Laat je niet gek maken door hypes, maar eet gewoon gevarieerd. Ik ken veel ouderen die slank zijn en kerngezond maar die gewoon bruin brood eten met roomboter en een plak vleeswaren, een glas melk drinken en ’s avonds aardappels, groenten en vlees op tafel zetten.’

Guilty pleasure

‘Een pot Nutella. En daar dan met een koffielepeltje tekeningen in maken en dan heel langzaam opsabbelen. Op brood eet ik het niet, maar met dat kleine lepeltje vind ik het heerlijk. Een aparte tic.’

Altijd vers

‘Hoe druk mijn vader ook was, hij kwam altijd thuis om met ons te koken en te eten. Onder het koken waren we gezellig aan het kletsen en leerden mijn zus, broertje en ik hoe je iets moest bereiden. Nog steeds kook ik altijd zelf. Ik haal nooit kant en klare maaltijden in huis en laat ook nooit eten thuisbezorgen. Als we echt geen tijd hebben, gaan we naar een restaurant dat met verse producten kookt.’

Zwanger en misselijk

‘Ik ben nu vijftien weken zwanger en behalve raketijsjes krijg ik weinig door mijn keel. Fruit, salades en rauwkost lukt nog wel, maar van gekookte groenten gruwel ik op dit moment. Ik dwing mezelf af en toe om een bordje rijst te eten, maar daar doe ik dan minstens anderhalf uur over.’