De huid is ons grootste en belangrijkste orgaan en het is belangrijk om haar goed te verzorgen, voeden en te beschermen. De huid beschermt ons op haar beurt voor invloeden van buitenaf, zoals de zon, wind en regen, en is mede verantwoordelijk voor de regulatie van onze lichaamstemperatuur.

Natuurlijke huidverzorging

De huid speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van vitamine D en draagt bij aan het effectief verweren van infecties. Dit doet onze huid vanzelf, het is een natuurlijk proces. Natuurlijke huidverzorging en natuurlijke cosmetica zijn puur natuur, zitten bomvol goede ingrediënten, zoals vitamine, mineralen, goede vetten uit plantaardige olie en boter en natuurlijke extracten uit planten, bloemen, kruiden en groenten. Deze natuurlijke ingrediënten voeden jouw huid optimaal en helpt je huid bij haar natuurlijke proces.

Waarom is reguliere cosmetica niet goed voor je huid?

Het natuurlijk proces wordt onderbroken door het gebruik van synthetische ingrediënten die in reguliere cosmetica worden verwerkt en allergie, eczeem en andere huidproblemen kunnen veroorzaken. Er zijn synthetische ingrediënten die zelfs lichamelijke processen, zoals de hormoonhuishouding, kunnen ontregelen. Denk hierbij aan kunstmatige kleur- en geurstoffen, conserveermiddel en genetisch gemanipuleerde grondstoffen. Wil je meer weten over de ‘foute stoffen’ in jouw huidverzorging’s en cosmetica producten? Raadpleeg dan de foute stoffen lijst.

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten