Wanneer het geritsel van palmbomen, het geluid van golven of het getjilp van vogels je niet meer kalmeren, dan is het misschien tijd om de cobra-positie aan te nemen! We weten allemaal dat yoga veel kan helpen met het loslaten van stress en het verbeteren van zowel je mentale als fysieke gezondheid.

Canggu

Maar het kan moeilijk zijn om in de wekelijkse drukte een ontspannende yoga sessie mee te pikken. Het is dan ook helemaal geen verkeerd idee om af en toe aan jezelf te denken en een ontspannende vakantie te boeken naar de plek waar je wel moet relaxen. En die plek is natuurlijk op Bali.

Yoga-paradijs Bali

Bali is een yoga-paradijs en het is de perfecte plek om je stress te verminderen en om even tot jezelf te komen. Neem een yoga-pose aan onder de ritselende palmbomen met een uitzicht over de prachtige groene rijstvelden en je zal snel merken dat al je zorgen van je schouders zullen vallen.

Canggu

Eén van de meest populaire bestemmingen op Bali op dit moment is Canggu. Het staat bekend als een surfparadijs en het is de perfecte plek om yoga en meditatie te beoefenen.

Ik heb bijna een jaar in Canggu gewoond en heb mijn dagelijkse yoga op deze vier prachtige plekjes beoefend. In elk van deze praktijken geven ze de fijnste yogalessen en ze bevinden zich allemaal op de mooiste plekken.

The Practise

The Practise is een studio met de meest rustgevende sfeer. Je zult yoga beoefenen in een prachtige dakstudio met uitzicht op de zen-tuin en de groene rijstvelden. Na je yogales kan je je ontspannen in een comfortabele zitzak met een warme gemberthee in je handen terwijl je uitkijkt op de zen-tuin. Het is echt een plek waar je met je hoofd in de wolken je kan ontspannen en mediteren.

 

Samadi Retreat

Samadi is een yoga en wellness centrum met een kalme en ontspannende sfeer. Ze hebben elke dag yogalessen en er is ook een biologisch café waar je heerlijk gezond kan eten. Op zondag kun je na je ontspannende yogales rondwandelen op Samadi’s markt waar je biologisch fruit en groenten kan kopen van de lokale boeren. Hier vind je de echte Bali sfeer.

Canggu

Serenity Eco Guest House

Serenity is één van de meest eco-vriendelijke studios in Bali. Ze geven veel verschillende soorten yogalessen onder andere Aerial Yoga en Fly High yoga. Je kan na de les ook nog een duik nemen in het zwembad of ontspan door een helende Balinese massage. Omdat Serenity een guesthouse is, is iedereen die er rond loopt ook erg zen en down to earth. Dat creëert de meest rustgevende atmosfeer.

Desa Seni Yoga Resort

Desa Seni is een resort waar je mee kan doen aan dagelijkse yoga lessen. Vanaf het moment dat je de tropische tuin binnenloopt voel je je op je gemak. Deze plek is alles wat je dacht dat Bali zou inhouden. Tropisch, prachtig en heel veel groen, een paradijs van bloemen en palmbomen. Volg een pad door de tuin die je leidt naar een prachtige yoga plek. Dit is absoluut de meest indrukwekkende plek van allemaal. Ze hebben ook een holistische spa en een biologisch restaurant waar je heerlijk en gezond kan eten.

Elk plekje is bijzonder en een echte ervaring. Ik weet zeker dat na al deze Bali vibes je je weer op en top fit zal voelen. En misschien wel een beetje zen!

 

Geschreven door Britt voor Vivonline 

Voor meer informatie over de mooiste plekjes en gezonde spots in Bali ga naar www.brittsworld.com

 

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten