Wil je graag sporten, maar vind je een sportabonnement te duur?  Dan heeft de Albert Heijn een leuke actie waarbij je kunt sporten zonder dat het een rip uit je lijf is. De Albert Heijn, NOC*NSF en de sportbonden willen de komende vier jaar heel Nederland in beweging brengen. Daarom zijn ze een leuke spaaractie gestart zodat iedereen kan sporten, zelfs de mensen die het wat krapper hebben.

Sportschool te duur?

Het is nu eenmaal zo dat een abonnement voor de sportschool over het algemeen niet goedkoop is. Vaak zit je er dan ook nog een jaar aan vast. Ondanks de voordelen van het sporten bij een sportschool komt het wel met een prijs. Helaas heeft niet iedereen die luxe om dat elke maand te kunnen betalen.

Via de spaaractie van Albert Heijn kun je toch gratis bij je favoriete sport terecht bij jou in de buurt. Misschien denk je nu: “Ja, maar dan is vast voor maar één keer.” Dan hebben wij goed nieuws voor je! Met één volle spaarkaart kun je maar liefst vijf keer gratis sporten. Dus hoe meer je spaart, hoe meer je kunt sporten.

Om je alvast een beetje een beeld te geven van de verschillende sporten die meedoen aan deze actie lichten we er een paar voor je uit die ons interessant lijken.

Insanity

Wil je echt even een uurtje goed zweten en bewegen? Dan is de insanity workout misschien wel wat voor jou. Tijdens deze les worden intensieve oefeningen van een paar minuten afgewisseld met ongeveer 30 seconden rust. De oefeningen zijn in series en bestaan bijvoorbeeld uit touwtje springen, jumping jacks en joggen op de plaats. Deze workout is wel intens, dus een basisconditie is wel nodig om het vol te houden.

Power Yoga

Deze vorm van yoga houdt zich meer bezig met het lichamelijke deel en minder met het geestelijke en religieuze gedeelte. Je zult dan ook meerdere lichamelijke oefeningen uitvoeren die de docent mixt. Met power yoga worden de spieren op andere manier gebruikt dan gewend waardoor deze geprikkeld worden om sterker te worden. Deze lessen zijn dus erg geschikt voor de sportievere Yogi.

SUP (Stand Up Paddling)

Ondanks dat we de herfst in gaan kan Stand Up Paddling alsnog leuk zijn om te doen. Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij sporten, maar toch is dit een complete workout. Je traint je billen, benen, armen, rug, schouders en je buikspieren. Daarnaast is het makkelijker dan je denkt. Door de lange en brede plank sta je stabiel en is de techniek makkelijk aan te leren.

Welke sport ga jij uitproberen?

Er zijn nog veel meer sporten om uit te proberen, voor ieder wat wils! Wil jij nou ook vijf keer gratis sporten ergens bij jou in de buurt? Sparen kan nog tot 24 september en deze spaarkaart kun je inzetten tot 3 december. Veel sportplezier!

Meer weten over de sportactie? Kijk dan op de site!

#vivad #sponsored

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten