Veel mensen hebben al snel een gebrek aan proteïne in hun maaltijden. Wat zonde is, want dit hebben we juist zo hard nodig. Proteïne ofwel eiwitten zijn onder anderen belangrijk voor het behoud van de spieren. Het is belangrijk dat iedereen hier voldoende van binnenkrijgt dus niet alleen topsporters.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om proteine shakes te drinken, maar daarnaast zijn er ook voldoende soorten voeding waar eiwitten in schuilen. Je kunt deze eiwitten dus makkelijk toevoegen aan al je maaltijden en zodoende voldoende binnen krijgen. Dit zijn goede suggesties en voorbeelden:

Zaden

Zaadjes zijn misschien klein maar ze zitten boordevol met eiwitten en andere voedingsstoffen. Chiazaad, hennepzaad en lijnzaad zijn allemaal gezond en passen perfect in smoothies en muesli’s. Ze zijn zacht van smaak dus je zult de toevoeging hiervan maar amper merken. Pompoenpitten zijn ook erg goed! In een half kopje zit maar liefst 20 gram eiwit, dus daar mag je ook heerlijk van snoepen.

Noten

Noten zijn de ideale on-the-go snack en daarnaast zijn ze behoorlijk eiwitrijk. Je kunt noten makkelijk mengen met meerdere gerechten, denk aan: sauzen, pasta’s, notenboter, toetjes en dergelijke. Je hoeft het dus alleen als snack te bestempelen. Noten zijn rijk aan vetten, dus het is niet de bedoeling dat je een hele zak leeg eet, maar dat was je waarschijnlijk toch al niet van plan ;).

Hele granen

Zilvervliesrijst bevat meer proteïne vergeleken met witte rijst. En zo heeft quinoa bijvoorbeeld meer eiwitten dan couscous. Kies daarom altijd voor hele granen. In plaats van rijst kun je quinoa eten en het is ook heerlijk om het over je salades te strooien. Havermout valt ook onder ‘hele granen’ en is daarmee perfect om de dag mee te beginnen. Maak dit met amandelmelk en je hebt een lekker papje.

Linzen en bonen

Dit is een bekende vorm van eiwitten die vaak wordt gebruikt in soepen, chili’s, salades en andere maaltijden. Daarnaast kun je ze goedkoop inslaan en houd je wat geld over voor andere lekkere dingen! Je kunt bijvoorbeeld een grote pan linzensoep maken, dit invriezen, en een hele lange tijd van smullen! Wij van de redactie zijn fan.

Eieren

Je kunt zoveel kanten op met een simpel eitje. Zo kun je hier bijvoorbeeld het perfecte omelet van bakken bereid met spinazie en tomaat. Dit ontbijtje zorgt voor een kick-boost en hierdoor kun je de dag stukken beter aan. Een eitje is natuurlijk ook lekker door salades, uit het vuistje of op een (glutenvrij) broodje.

Proteïne poeder

And last but not least, hebben we natuurlijk proteïne poeder. Je kunt dit ten alle tijde snel tot je nemen en hiermee krijg je een hoop eiwitten binnen.

Het hormoonproof eiwitpoeder in combinatie met collageen van Vivhealthy (mijn eigen supplementen lijn) is een perfecte toevoeging voor wat meer eiwitten en om je langer verzadigd te voelen.

✔ Ondersteunt je bij behoud van een strakke, elastische huid en sterke botten en spieren.
✔ Belangrijk voor de aanmaak van belangrijke hormonen, zoals serotonine, melatonine en insuline.
✔ Vult jouw eiwitten aan, bijvoorbeeld bij een pescotarisch of zuivelvrij voedingspatroon.
✔ Dit supplement bevat alle belangrijke aminozuren.
✔ Heeft een lekker lichtzoete vanillesmaak o.b.v. natuurlijke zoetstoffen

Bestel het eiwitpoeder en (vis) collageen hier 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten