Start je dag al met een geluksmomentje!

Ons Westerse dieet van vlees, suiker, geraffineerde producten – wit brood, witte pasta en koekjes – zorgt voor een daling van de pH-waarde in ons bloed. Dit heeft enorme gevolgen voor immuunsysteem en dus je gezondheid.

De enzymen in ons lichaam zorgen voor een optimaal functioneren van het lichaam. Zij zorgen ervoor dat alle chemische processen in ons lichaam kunnen plaatsvinden. De werking van deze enzymen is afhankelijk van de pH-waarde in het lichaam. Ze zijn zeer gevoelig voor kleine schommelingen van deze waarde. Wanneer enzymen niet goed functioneren is het lichaam heel vatbaarder voor ziekten. Een greep uit de mogelijke klachten en symptomen van verzuring van ons lichaam – een lage pH-waarde in het bloed, zijn haaruitval, obstipatie, huidproblemen, hartinfarcten, diabetes, beroertes, depressie en slaapstoornissen.

Door ons dieet aan te passen kunnen we vrij eenvoudig de pH van ons (verzuurde) lichaam aanpassen. Naast het weglaten van ‘verzurende producten’ is het raadzaam om regelmatig, liefst elke dag, een green juice oftewel sap waar groene (blad) groenten inzitten te drinken. Dit sap zit boordevol chlorofyl, vitaminen en mineralen. Stoffen die stuk voor stuk een zeer gunstig effect hebben op het alkaliseren (minder zuur maken) van ons bloed.

De perfecte groene juice

Ingrediënten

  • 1 biologische groene appel
  • handen vol spinazie
  • 1 handje vol boerenkool
  • 1 handje vol romaine sla
  • ½ (biologische) selderijstengel
  • ¼ (biologische) limoen, geschild (het witte deel zoveel mogelijk laten zitten)

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de juicer of blender met een paar ijsblokjes of een groot glas water. Start your day with a nice detox!

Mijn start van de dag

Wil je dagelijks de dag goed beginnen? En dat op een hele makkelijke manier? Lees dan snel verder over de Green Juice waarmee ik elke dag mijn dag begin.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten