Chia ontbijt: Licht, makkelijk, super gezond!

Ken je dat? Dat gevoel wanneer je ’s avonds in bed ligt en je je al verheugt op het ontbijtje van de volgende ochtend? Dat gevoel krijg ik bij het denken aan bijvoorbeeld dit lekkere chia ontbijtje.

Chia

Chiazaadjes zijn ideaal als ontbijt. Niet alleen bevatten ze veel verschillende mineralen, zoals magnesium en calcium, maar ook zorgt het voor een stabiele bloedsuikerspiegel en is het een goede bron van omega 3, wat goed is voor de hersenen en een ontstekingsremmend effect heeft.

What to do?

  • Schep 3 eetlepels chiazaad in een glazen pot en voeg er een beker amandelmelk aan toe.
  • Schud de pot totdat de zaadjes helemaal gemixt zijn met de melk en laat dit mengsel dan circa 15 minuten staan.
  • Zodra het mengsel wat ingedikt is, voeg 1 theelepel kokosbloesemsuiker toe.
  • Schep het mengsel in een leuk glas en voeg er fruit aan toe, zoals kiwi, granaatappelpitjes, mango of blauwe bessen. Zelf voeg ik er altijd nog wat kaneel aan toe (just love it).

Tekst: Evelien Blom