Vandaag een heerlijk super gezond en slank gerecht met soba noedels en heel veel groente. Sobanoedels zijn noedels gemaakt van boekweit en dus glutenvrij! De noedels zijn verkrijgbaar bij de toko, wel even goed opletten of ze 100% gemaakt zijn van boekweit indien je last hebt van een glutenallergie.
Dit recept zit bomvol groente en kan je eventueel afmaken met wat garnalen. Wat heb je allemaal nodig?
Voor 4 personen:
225 gram sobanoedels
4 lenteuitjes
2 handen taugé
400 gram paksoi
200 gram gemengde champignons
1 rode paprika
1 limoen
eventueel koriander
Tahin
75 gram sesamzaad
olijfolie
zeezout
Dressing
1,5 eetlepel tahin
1 eetlepel sesamolie
1 sjalotje, gesnipperd
2 cm gember, zonder schil en in kleine stukjes
limoen
ongeveer 3 eetlepels water
Maak eerst de dressing. Dit doe je als volgt: rooster de sesamzaadje in een droge koekenpan. Doe de zaadjes in een keukenmachine en voeg olijfolie toe, net zolang tot je de gewenste dikte krijgt. Maak het af met wat zeezout.
Dan kan je de dressing alvast maken. Voeg de ingrediënten bij elkaar en meng dit geheel goed door. Maak het eventueel af met wat peper en zout.
Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kan eventueel 2 zakjes groene thee toevoegen om de sobanoedels een lichte groene thee smaak te geven. Snij de groenten klein en bak ze kort aan in wat olijf- of kokosolie, het mag nog wel wat knapperig blijven! Meng alles door elkaar en maak het af met wat limoen en dressing!
Tip! Probeer zoveel mogelijk groenten biologisch te kopen, was niet – biologische groenten heel goed voordat je ze gaat gebruiken.
Tekst: Ms. Jules
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 mei 2018
Een lekker recept: Pink Ibiza Acai Bowl
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
21 januari 2016
Get fit with HIIT
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
17 september 2015
Ontbijt ijs
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
31 maart 2015
Gifvrij eten
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
22 mei 2015
Smaak en kleuren
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
16 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –