Vandaag een heerlijk super gezond en slank gerecht met soba noedels en heel veel groente. Sobanoedels zijn noedels gemaakt van boekweit en dus glutenvrij! De noedels zijn verkrijgbaar bij de toko, wel even goed opletten of ze 100% gemaakt zijn van boekweit indien je last hebt van een glutenallergie.
Dit recept zit bomvol groente en kan je eventueel afmaken met wat garnalen. Wat heb je allemaal nodig?
Voor 4 personen:
225 gram sobanoedels
4 lenteuitjes
2 handen taugé
400 gram paksoi
200 gram gemengde champignons
1 rode paprika
1 limoen
eventueel koriander
Tahin
75 gram sesamzaad
olijfolie
zeezout
Dressing
1,5 eetlepel tahin
1 eetlepel sesamolie
1 sjalotje, gesnipperd
2 cm gember, zonder schil en in kleine stukjes
limoen
ongeveer 3 eetlepels water
Maak eerst de dressing. Dit doe je als volgt: rooster de sesamzaadje in een droge koekenpan. Doe de zaadjes in een keukenmachine en voeg olijfolie toe, net zolang tot je de gewenste dikte krijgt. Maak het af met wat zeezout.
Dan kan je de dressing alvast maken. Voeg de ingrediënten bij elkaar en meng dit geheel goed door. Maak het eventueel af met wat peper en zout.
Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kan eventueel 2 zakjes groene thee toevoegen om de sobanoedels een lichte groene thee smaak te geven. Snij de groenten klein en bak ze kort aan in wat olijf- of kokosolie, het mag nog wel wat knapperig blijven! Meng alles door elkaar en maak het af met wat limoen en dressing!
Tip! Probeer zoveel mogelijk groenten biologisch te kopen, was niet – biologische groenten heel goed voordat je ze gaat gebruiken.
Tekst: Ms. Jules
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
15 februari 2017
FRIET
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
9 november 2014
Herfstige salade
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
11 september 2014
Eetdagboek review
2 augustus 2016
Sandra –
Goed, duidelijk en snelle levering
Daphne D. –
Diana –
Marianne –
Anoniem –