Vandaag een heerlijk super gezond en slank gerecht met soba noedels en heel veel groente. Sobanoedels zijn noedels gemaakt van boekweit en dus glutenvrij! De noedels zijn verkrijgbaar bij de toko, wel even goed opletten of ze 100% gemaakt zijn van boekweit indien je last hebt van een glutenallergie.

Dit recept zit bomvol groente en kan je eventueel afmaken met wat garnalen. Wat heb je allemaal nodig?

Voor 4 personen:
225 gram sobanoedels
4 lenteuitjes
2 handen taugé
400 gram paksoi
200 gram gemengde champignons
1 rode paprika
1 limoen
eventueel koriander

Tahin
75 gram sesamzaad
olijfolie
zeezout

Dressing
1,5 eetlepel tahin
1 eetlepel sesamolie
1 sjalotje, gesnipperd
2 cm gember, zonder schil en in kleine stukjes
limoen
ongeveer 3 eetlepels water

Maak eerst de dressing. Dit doe je als volgt: rooster de sesamzaadje in een droge koekenpan. Doe de zaadjes in een keukenmachine en voeg olijfolie toe, net zolang tot je de gewenste dikte krijgt. Maak het af met wat zeezout.

Dan kan je de dressing alvast maken. Voeg de ingrediënten bij elkaar en meng dit geheel goed door. Maak het eventueel af met wat peper en zout.

Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kan eventueel 2 zakjes groene thee toevoegen om de sobanoedels een lichte groene thee smaak te geven.  Snij de groenten klein en bak ze kort aan in wat olijf- of kokosolie, het mag nog wel wat knapperig blijven!  Meng alles door elkaar en maak het af met wat limoen en dressing!

Tip! Probeer zoveel mogelijk groenten biologisch te kopen, was niet – biologische groenten heel goed voordat je ze gaat gebruiken.

Tekst: Ms. Jules

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten