Vandaag een heerlijk super gezond en slank gerecht met soba noedels en heel veel groente. Sobanoedels zijn noedels gemaakt van boekweit en dus glutenvrij! De noedels zijn verkrijgbaar bij de toko, wel even goed opletten of ze 100% gemaakt zijn van boekweit indien je last hebt van een glutenallergie.
Dit recept zit bomvol groente en kan je eventueel afmaken met wat garnalen. Wat heb je allemaal nodig?
Voor 4 personen:
225 gram sobanoedels
4 lenteuitjes
2 handen taugé
400 gram paksoi
200 gram gemengde champignons
1 rode paprika
1 limoen
eventueel koriander
Tahin
75 gram sesamzaad
olijfolie
zeezout
Dressing
1,5 eetlepel tahin
1 eetlepel sesamolie
1 sjalotje, gesnipperd
2 cm gember, zonder schil en in kleine stukjes
limoen
ongeveer 3 eetlepels water
Maak eerst de dressing. Dit doe je als volgt: rooster de sesamzaadje in een droge koekenpan. Doe de zaadjes in een keukenmachine en voeg olijfolie toe, net zolang tot je de gewenste dikte krijgt. Maak het af met wat zeezout.
Dan kan je de dressing alvast maken. Voeg de ingrediënten bij elkaar en meng dit geheel goed door. Maak het eventueel af met wat peper en zout.
Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kan eventueel 2 zakjes groene thee toevoegen om de sobanoedels een lichte groene thee smaak te geven. Snij de groenten klein en bak ze kort aan in wat olijf- of kokosolie, het mag nog wel wat knapperig blijven! Meng alles door elkaar en maak het af met wat limoen en dressing!
Tip! Probeer zoveel mogelijk groenten biologisch te kopen, was niet – biologische groenten heel goed voordat je ze gaat gebruiken.
Tekst: Ms. Jules
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
25 juni 2015
Eivissa Food
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
25 juli 2015
Voeding met Viv
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
12 maart 2015
Insecten als snack
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
11 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –