Makkelijk, gezond en snel, dat zijn deze ei muffins! Ideaal om mee te nemen naar je werk én ontzettend lekker!
Ingrediënten
- 1 ei per muffin (heb je een muffinblik van 12, gebruik dan 12 eieren)
- Handje spinazie
- 4 kerstomaatjes
- Lente uitje
- Paprika, champignons
- Keuze uit; Kipfilet, zalm of tonijn
- Peper & zout (eventueel kruiden naar keuze)
- Optioneel: Geraspte kaas
Je kunt dus eindeloos variëren met de ingrediënten. Neem wat jij lekker vindt! (Je hoeft bovenstaande ingrediënten niet allemaal te gebruiken natuurlijk)
Nodig
- Muffinblik
- Muffinvormpjes
Stap voor stap
- Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Doe de muffinvormpjes in het muffinblik.
- Nu ga je de tomaatjes, ui, paprika, champignons en kip/vis in hele kleine stukjes snijden! Verdeel dit samen met een paar spinazieblaadjes over de muffinvormpjes. Doe er niet teveel in want dan past het ei er niet meer bij. Het is een beetje uitproberen hoeveel je nodig hebt! Klop de eieren luchtig en voeg eventueel kruiden, peper en zout toe naar smaak. Schenk het eimengsel in de muffinvormpjes netjes tot het randje. Dan kun je er eventueel nog wat geraspte kaas overheen strooien.
- Zet de muffins 30 minuten in de oven. Hou ze gewoon even in de gaten! Ze zullen er mooi bol uitkomen. Laat ze even afkoelen en eetsmakelijk!
- Ps; je kunt ze 2 dagen bewaren in de koelkast
MAAK OOK: Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerde berichten
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
20 juni 2016
3 x koffievervangers
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
10 oktober 2018
Een beter seksleven? Wij hebben 5 tips voor je!
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
6 juni 2016