Makkelijk, gezond en snel, dat zijn deze ei muffins! Ideaal om mee te nemen naar je werk én ontzettend lekker!
Ingrediënten
- 1 ei per muffin (heb je een muffinblik van 12, gebruik dan 12 eieren)
- Handje spinazie
- 4 kerstomaatjes
- Lente uitje
- Paprika, champignons
- Keuze uit; Kipfilet, zalm of tonijn
- Peper & zout (eventueel kruiden naar keuze)
- Optioneel: Geraspte kaas
Je kunt dus eindeloos variëren met de ingrediënten. Neem wat jij lekker vindt! (Je hoeft bovenstaande ingrediënten niet allemaal te gebruiken natuurlijk)
Nodig
- Muffinblik
- Muffinvormpjes
Stap voor stap
- Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Doe de muffinvormpjes in het muffinblik.
- Nu ga je de tomaatjes, ui, paprika, champignons en kip/vis in hele kleine stukjes snijden! Verdeel dit samen met een paar spinazieblaadjes over de muffinvormpjes. Doe er niet teveel in want dan past het ei er niet meer bij. Het is een beetje uitproberen hoeveel je nodig hebt! Klop de eieren luchtig en voeg eventueel kruiden, peper en zout toe naar smaak. Schenk het eimengsel in de muffinvormpjes netjes tot het randje. Dan kun je er eventueel nog wat geraspte kaas overheen strooien.
- Zet de muffins 30 minuten in de oven. Hou ze gewoon even in de gaten! Ze zullen er mooi bol uitkomen. Laat ze even afkoelen en eetsmakelijk!
- Ps; je kunt ze 2 dagen bewaren in de koelkast
MAAK OOK: Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
27 oktober 2018
Recept voor gezonde chocoladebrownie
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
3 september 2015
Gezonde chocopasta
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
1 februari 2017
Ilse –
Anoniem –
Femke –
Prima!
Anoniem –
Mannie Schonewille –