Makkelijk, gezond en snel, dat zijn deze ei muffins! Ideaal om mee te nemen naar je werk én ontzettend lekker!
Ingrediënten
- 1 ei per muffin (heb je een muffinblik van 12, gebruik dan 12 eieren)
- Handje spinazie
- 4 kerstomaatjes
- Lente uitje
- Paprika, champignons
- Keuze uit; Kipfilet, zalm of tonijn
- Peper & zout (eventueel kruiden naar keuze)
- Optioneel: Geraspte kaas
Je kunt dus eindeloos variëren met de ingrediënten. Neem wat jij lekker vindt! (Je hoeft bovenstaande ingrediënten niet allemaal te gebruiken natuurlijk)
Nodig
- Muffinblik
- Muffinvormpjes
Stap voor stap
- Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Doe de muffinvormpjes in het muffinblik.
- Nu ga je de tomaatjes, ui, paprika, champignons en kip/vis in hele kleine stukjes snijden! Verdeel dit samen met een paar spinazieblaadjes over de muffinvormpjes. Doe er niet teveel in want dan past het ei er niet meer bij. Het is een beetje uitproberen hoeveel je nodig hebt! Klop de eieren luchtig en voeg eventueel kruiden, peper en zout toe naar smaak. Schenk het eimengsel in de muffinvormpjes netjes tot het randje. Dan kun je er eventueel nog wat geraspte kaas overheen strooien.
- Zet de muffins 30 minuten in de oven. Hou ze gewoon even in de gaten! Ze zullen er mooi bol uitkomen. Laat ze even afkoelen en eetsmakelijk!
- Ps; je kunt ze 2 dagen bewaren in de koelkast
MAAK OOK: Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerde berichten
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
1 april 2015
Saoto soep
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
4 december 2014
Foodtrends 2015
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
23 mei 2015