Makkelijk, gezond en snel, dat zijn deze ei muffins! Ideaal om mee te nemen naar je werk én ontzettend lekker!
Ingrediënten
- 1 ei per muffin (heb je een muffinblik van 12, gebruik dan 12 eieren)
- Handje spinazie
- 4 kerstomaatjes
- Lente uitje
- Paprika, champignons
- Keuze uit; Kipfilet, zalm of tonijn
- Peper & zout (eventueel kruiden naar keuze)
- Optioneel: Geraspte kaas
Je kunt dus eindeloos variëren met de ingrediënten. Neem wat jij lekker vindt! (Je hoeft bovenstaande ingrediënten niet allemaal te gebruiken natuurlijk)
Nodig
- Muffinblik
- Muffinvormpjes
Stap voor stap
- Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Doe de muffinvormpjes in het muffinblik.
- Nu ga je de tomaatjes, ui, paprika, champignons en kip/vis in hele kleine stukjes snijden! Verdeel dit samen met een paar spinazieblaadjes over de muffinvormpjes. Doe er niet teveel in want dan past het ei er niet meer bij. Het is een beetje uitproberen hoeveel je nodig hebt! Klop de eieren luchtig en voeg eventueel kruiden, peper en zout toe naar smaak. Schenk het eimengsel in de muffinvormpjes netjes tot het randje. Dan kun je er eventueel nog wat geraspte kaas overheen strooien.
- Zet de muffins 30 minuten in de oven. Hou ze gewoon even in de gaten! Ze zullen er mooi bol uitkomen. Laat ze even afkoelen en eetsmakelijk!
- Ps; je kunt ze 2 dagen bewaren in de koelkast
CHECK OOK: Het (kook)boek van Vivian Reijs voor nog meer leuke, lekkere en hormoonproof recepten >> Klik hier
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
9 juni 2016
Rode linzensoep
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
12 juni 2014
Frisse juice
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
8 september 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –