Makkelijk, gezond en snel, dat zijn deze ei muffins! Ideaal om mee te nemen naar je werk én ontzettend lekker!
Ingrediënten
- 1 ei per muffin (heb je een muffinblik van 12, gebruik dan 12 eieren)
- Handje spinazie
- 4 kerstomaatjes
- Lente uitje
- Paprika, champignons
- Keuze uit; Kipfilet, zalm of tonijn
- Peper & zout (eventueel kruiden naar keuze)
- Optioneel: Geraspte kaas
Je kunt dus eindeloos variëren met de ingrediënten. Neem wat jij lekker vindt! (Je hoeft bovenstaande ingrediënten niet allemaal te gebruiken natuurlijk)
Nodig
- Muffinblik
- Muffinvormpjes
Stap voor stap
- Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Doe de muffinvormpjes in het muffinblik.
- Nu ga je de tomaatjes, ui, paprika, champignons en kip/vis in hele kleine stukjes snijden! Verdeel dit samen met een paar spinazieblaadjes over de muffinvormpjes. Doe er niet teveel in want dan past het ei er niet meer bij. Het is een beetje uitproberen hoeveel je nodig hebt! Klop de eieren luchtig en voeg eventueel kruiden, peper en zout toe naar smaak. Schenk het eimengsel in de muffinvormpjes netjes tot het randje. Dan kun je er eventueel nog wat geraspte kaas overheen strooien.
- Zet de muffins 30 minuten in de oven. Hou ze gewoon even in de gaten! Ze zullen er mooi bol uitkomen. Laat ze even afkoelen en eetsmakelijk!
- Ps; je kunt ze 2 dagen bewaren in de koelkast
CHECK OOK: Het (kook)boek van Vivian Reijs voor nog meer leuke, lekkere en hormoonproof recepten >> Klik hier
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 mei 2014
Mom in shape
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
5 maart 2016
Ultiem geluk
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
7 december 2020
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –