Makkelijk, gezond en snel, dat zijn deze ei muffins! Ideaal om mee te nemen naar je werk én ontzettend lekker!

Ingrediënten

  • 1 ei per muffin (heb je een muffinblik van 12, gebruik dan 12 eieren)
  • Handje spinazie
  • 4 kerstomaatjes
  • Lente uitje
  • Paprika, champignons
  • Keuze uit; Kipfilet, zalm of tonijn
  • Peper & zout (eventueel kruiden naar keuze)
  • Optioneel: Geraspte kaas

Je kunt dus eindeloos variëren met de ingrediënten. Neem wat jij lekker vindt! (Je hoeft bovenstaande ingrediënten niet allemaal te gebruiken natuurlijk)

Nodig

  • Muffinblik
  • Muffinvormpjes

Stap voor stap

  • Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Doe de muffinvormpjes in het muffinblik.
  • Nu ga je de tomaatjes, ui, paprika, champignons en kip/vis in hele kleine stukjes snijden! Verdeel dit samen met een paar spinazieblaadjes over de muffinvormpjes. Doe er niet teveel in want dan past het ei er niet meer bij. Het is een beetje uitproberen hoeveel je nodig hebt! Klop de eieren luchtig en voeg eventueel kruiden, peper en zout toe naar smaak. Schenk het eimengsel in de muffinvormpjes netjes tot het randje. Dan kun je er eventueel nog wat geraspte kaas overheen strooien.
  • Zet de muffins 30 minuten in de oven. Hou ze gewoon even in de gaten! Ze zullen er mooi bol uitkomen. Laat ze  even afkoelen en eetsmakelijk!
  • Ps; je kunt ze 2 dagen bewaren in de koelkast

CHECK OOK: Het (kook)boek van Vivian Reijs voor nog meer leuke, lekkere en hormoonproof recepten >> Klik hier

Tekst: Suzanne van Laar

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten