Courgetti is een prima vervanging voor normale pasta. Het is gemaakt van courgette sliertjes en hier kun je rustig lekker veel van eten (het is immers groente). De avocado en mango saus maken het een romig geheel. Dit is een heerlijke feel good dish, die je ten alle tijden wil eten.

Ingrediënten:

  • 1 mango (geschild en ontpit)
  • 1 avocado (geschild en ontpit)
  • 2 courgettes (door de spirali verwerkt)
  • Snufje zeezout en peper
  • Dun gesneden radijsjes (om te serveren)
  • ½ theelepel gemalen rode pepervlokken
  • 1 stukje gember (1 cm geschild)
  • 5 blaadjes munt
  • 6 eetlepels kokosmelk
  • 2 eetlepels coconut vinegar of sojasaus
  • 1 handje bevroren mango stukjes

Bereiden:

1. Doe de verse mango, bevroren mango, avocado, muntblaadjes, gember, kokosmelk, coconut vinegar en gemalen rode peper vlokken in een blender. En blend dit tot een gladde en romige saus. Voeg hierna een beetje peper en zout toe.

2. Doe de courgetti in de kom met saus en hussel dit met je handen. Doe de courgetti pasta vervolgens in schaaltjes en versier dit met radijsjes. Tast toe!

MAAK OOK: Houd je niet zo van Celery Juice? Probeer dan deze bleekselderij pesto.

Tekst: Inga Stoit