Rhodiola is een kruid met specifieke werking op hormonale reactie. Het kan bijvoorbeeld helpen bij bijnieruitputting.

Rhodiola kan helpen bij bijnieruitputting. Rhodiola is in een kruid dat in staat is de hormonale reacties op stress van het lichaam te reguleren. Dit gebeurt niet alleen door invloed op de bijnieren, maar ook via de hypothalamus in de hersenen, van waaruit de eigenlijke reactie op stress begint. 

 

 

 

De brede ondersteunende werking van Rhodiola op lichaam en geest, is met name een gevolg van de beschermende invloed op neurotransmitters in de hersenen, zoals “voel-je-goed-hormoon” serotonine en het pijnstillende dopamine. Neurotransmitters zijn chemische boodschappers die de communicatie tussen zenuwcellen verzorgen. Rhodiola verbetert de werking van neurotransmitters door de afbraak ervan tegen te gaan en te voorkomen dat lage spiegels ontstaan door teveel (anti)stresshormonen. Daarnaast verbetert Rhodiola het transport van de voorlopers van serotonine (tryptofaan en 5-hydroxy tryptofaan) in de hersenen. Onderzoek heeft aangetoond dat Rhodiola het gehalte serotonine met liefst 30% kan doen stijgen. Ga hiervoor naar de reformwinkel of vitaminestore voor verkoop of meer informatie.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten